Psykopater - Kattens leg med musen..

Af Nemesis
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

 

 

Mange går ned med flaget, hvis de møder en psykopat. Nogle føler et personligt nederlag og kan opleve, at de ikke  "slår til". Psykopater kan være spændende, charmerende og dragene.

Følsomme mennesker har det sværest. Det er en ulige "kamp" når de møder en psykopat. "Det bliver let kattens leg med musen". Bløde mennesker, der føler medlidenhed med andre – bør stikke af.

Dine nærmeste forstår dig måske ikke: ”Tag dig sammen”. Begavede psykopater føles og fonemmes ikke af alle. De "kendes ikke” på det ydre. De kan være smilende og venlige, men oftest med en hurtig, nedladende og beregnende retorik.

Psykopater føler intet for dig. Psykopater føler alt for sig selv. De kan ikke gøre for det. Psykopater er født som to-kroner, der ved en fejl, er blevet præget med en plat på begge sider.

En Psykopats adfærd kan føles uberegnelig. De kan græde og angribe dig, uden du aner det. De ligger altid på lur for at tilfredstille deres egne følelsesbehov. De føler ikke medlidenhed ej heller over for deres egne.

Nemesis.

http://www.psykiatrifonden.dk

Af overlæge Erik Simonsen, Roskilde Amtssygehus Fjorden

(Redigeret af Nemesis)
Mange ord går af mode.  Samfundet ændrer sig. Ord kommer og går.. Sådan gik det også med ordet psykopat i 70’erne og 80’erne. 

Det danske Institut for Personlighedsteori og Psykopatologi (IPTP) arrangerede i 90'erne en international kongres i København med førende forskere fra hele verden.

Der var bred enighed om, at begrebet psykopati, burde bevares. 

http://bst-nord.dk/vaerd_at_vide/naar_chefen_er_psykopat/

Man kan lidt forenklet sige, at psykopaten mangler forbindelsen til sit overjeg og en indre følelser af samvittighed, loyalitet og selvkritik.

Det psykopatiske kan have mange ansigter. Hun kan have en høj empati (indlevelsesevne). Det betyder at hun er god til at ramme et andet menneske der, hvor det gør allermest ondt og sårer mest.

Nemesis

 

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Nemesis

Jeg bærer med smil min byrde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.