Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

MYTE: Kriminalisering af kunderne har mindsket prostitutionen i Sverige.

3. april 2010 11:40
Visninger  [4790 ]   Debat  [107 ]

 Kilde Seksualpolitisk forum

Vi radikale tænker stadig

  
NEJ - Der findes en række rapporter fra Sverige og fra andre lande, som analyserer resultaterne af den svenske "sexkøbslov". Deres konklusioner giver ikke et positivt billede af udviklingen.
Socialstyrelsen (under den svenske stat), konluderer i 2007 endnu en gang, at man IKKE kan sige, om sexkøbsloven har øget eller mindsket omfanget af prostitution. Den synlige gadeprostitution er reduceret, selv om skønnene over hvor meget er forskellige og usikre. Der er ifølge rapporten heller ingen grund til at tro, at antallet af sexkøbere er faldet.
Men til gengæld er der kommet en eksplosiv livlig trafik på internettet og i anden "skjult" prostitution (fra pizzabarer til mobilkæder). Denne trafik er væsentligt mere skjult, avanceret og varieret end i Danmark.
Ang. trafficking, skønnede svensk politi i april 2005, at der var 400-600 ofre for menneskehandel i svensk prostitution. I 2008 melder politiet at tallet er 1000, hvilket næsten er en fordobling!
Endelig fortæller Socialstyrelsen at flere af hjælpeorganisationerne mener, at loven meget hurtigt gjorde bagmænd/alfonseri mere almindeligt, simpelthen fordi der var mere behov for bagmænd, når sexarbejdet skal holdes skjult.
Den 9. maj 2008 var der debat i det danske Folketing om emnet, og samtlige partiers ordførere (med mulig undtagelse af SF) måtte erkende, at den svenske kriminalisering absolut ikke har været en succes.
Overordnet kan man sige, at prostitution muligvis er gjort mindre synlig efter sexkøbsloven. Men forholdene for sexarbejderne er blevet ringere, bl.a. da prostitutionen er kommet uden for både politiets og de sociale myndigheders rækkevidde. Det er det, vi skal vælge om vi vil have i Danmark også.
Seksualpolitisk Forum går imod en kriminalisering, da det vil gøre forholdene værre for de udsatte, og stigmatisere både sælgere og købere yderligere. Se flere fakta om udviklingen i Sverige på:
http://www.seksualpolitik.dk/sverige-analyse.html
og
http://www.seksualpolitik.dk/sverige2008.html

 

Opret dig eller log på Avisen.dk for at anbefale
Flemming Nakinge Nielsen har anbefalet dette indlæg.
Del på Facebook

Politisk debat forum

Indlæg | 133 | 86.825 | 305
Siden | 26. juni 2008 12:02
DEBAT OM INDLÆGGET
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logger du på via "Kommenter via..." skal siden genindlæses
03.04-2010 | 15:04 af Kenneth Jakobsen
Den eneste prostitution vi skal gøre noget ved, er den som er med handlede kvinder og misbrugere. Alle andre må naturligvis, selv bestemme over deres egen krop. Også selvom de bruger den på en måde, vi andre ikke forstår eller syntes om.
 
03.04-2010 | 17:00 af Kaj Jensen
Udviklingen i Sverige er jo fuldstændig analog med udviklingen i USA i forbudstiden. Mennesket bliver næppe nogensinde klogere på at kontrollere andre menneskers behov.
 
03.04-2010 | 21:51 af Anne Rasmussen
Der er sådan set tre problemer med artiklen.

1: at det er seksualpolitisk forum den er hentet fra - der udelukkende laver lobbyarbejde for prostitutionsbranchen. De er på ingen måde hverken upartisk eller uafhængig.

2: At man ikke har hentet anden information fra Sverige. Til trods for, at svensk politi har både Johan Trolle, Patrik Cederløf og Kajsa Wahlberg, der udtaler sig til pressen omkring situationen i Sverige.

3: Og så savner jeg sådan set også at man forholder sig til den udvikling der er sket i alle de lande hvor man har legaliseriet prostitutionen. Hvordan er det gået med gadeprostitutionen, den legale prostitution, den illegale prostitution, børneprostitutionen og kvindehandlen.

Jeg synes også at man skøjter let og elegant hen over den omfattende kriminalitet, der er dukket op i de 'legale' lande. Den bliver også forbigået med tavshed i seksualpolitisk forum og denne artikel. Hvorfor det?

http://mobil.sr.se/site/index.aspx?artikel=3313254&unitid=2054&offset=8

"As long as there is a demand, there will be people supplying the market of prostitution, officials with the national trafficking unit say.

About 200-400 women are trafficked to the Stockholm area every year, says Jonas Trolle, who is the head of investigations of the trafficking unit with the Stockholm Police. [16 december 2009 kl 16.01] "

Med hensyn til "den eksplosive livlige trafik på internettet": http://www.e-pages.dk/notat/38/7
"En anden påstand er at den svenske forbudslov har skubbet prostitutionen ud i et
mørke, og at sexhandelen i stor udstrækning foregår over internettet.
Jari Kuosmanen, forsker ved Institut for socialt arbejde ved Göteborgs Universitet,
har samlet de svenske erfaringer i en rapport fra Nordisk Ministerråd. Han både
bekræfter og dementerer påstanden om en mere skjult prostitution:
»Prostitution i Sverige har altid foregået
i det skjulte. Det er ikke noget nyt. Men
der er nye undersøgelser af sex på nettet
som viser at unge er forholdsvis aktive her.
På den anden side ser vi den udvikling
også i alle andre lande, hvor man ikke har
nogen lov mod købesex«."

Med andre ord, en udvikling, der er foregået i hele verden på internettet og sådan set totalt uafhængig af sexmarkedet. Den ville komme uanset forbud eller ej.
 
03.04-2010 | 22:17 af Flemming Nakinge Nielsen
Anne
Lad nu ikke dine egne følelser dømme andre menneskers gerninger, det er ikke alt jeg kan lide, men det betyder ikke at det skal være forbudt. mennesker bestemmer selv over deres egen krop.
Lobbyisme for prostitutions branchen, den syntes jeg vi skal lade stå sådan helt alene, så nogle kan tænke over hvad det betyder.
Men Jeg vil foreslå at du ser på hvordan det fungere i New Zealand
Så drejer det sig om at lave ordelige forhold for pigerne.
Vær sød at holde børn og handlede kvinder uden for det er ulovlig allerede, der kan du så overveje om straffen er hård nok.
 
 
03.04-2010 | 22:20 af Flemming Nakinge Nielsen
Ps
det er kun den organiserede kriminalitet (rokkerbanderne) der har glæde af et forbud, de henter beskyttelsespenge hos dem der lejer lokale ud til pigerne.
 
 
03.04-2010 | 22:41 af Flemming Nakinge Nielsen
Velkommen til Seksualpolitisk Forums hjemmeside!
Seksualpolitisk Forum er et netværk, som har til formål at påvirke den seksualpolitiske debat i Danmark og udlandet i en frisindet og nøgtern retning. Vi er ikke-kommercielle og partipolitisk uafhængige. Forumets grundlag kan læses her.

Blandt deltagerne er sexologer, universitetsforskere, journalister og forfattere. ”det er så

Vi ønsker, ved brug af saglige argumenter baseret på lødig forskning og sund fornuft, at sikre en seksualpolitisk debat præget af frisind, åbenhed og tolerance - da den nuværende seksualdebat i høj grad er domineret af mytedannelse og fordomsfuldhed
http://www.seksualpolitik.dk/index.html her kan læses mere om hvem der står bag Sexualpolitisk forum. Jeg kan tilføje at gadejurister og arbejder sexologer mm også er blandt “prostitutions lobbyisterne” det er faktisk det ypperste der er i Danmark når vi skal tale faglighed.
reden består af selvbestaltede hattedamer fra indre missions afs af KFUM og så feministerne de 20 25 stykker der stadig er aktive af rødstrømperne
 
 
04.04-2010 | 00:13 af Anne Rasmussen
Nej Flemming: hverken børneprostitution eller handlede kvinder kan holdes udenfor for de to ting er uløseligt knyttet til legal prostitution. Det er blevet et problem i samtlige lande med legal prostitution, hvad enten man bryder sig om det eller ej.
Jeg kan godt finde de rapporter frem jeg har om det fra hvert enenste land men jeg synes ærligt tal at du selv skulle gå igang med det, hvis du har et reelt ønske om at undersøge og vide noget om begge sider af sagen.

Og med hensyn til New Zealand - jeg ved godt, hvad der sker i New Zealand - de snakker om forbud. De snakker om en gadeprostitution de ikke kan kontrollere, de snakker om børneprostitution, om kvindehandel, om borgere, der er godt og grundig træt af prostitutionen i deres land. Om rapporter, der er lavet af personer, der har en stærk interesse i prostitutionsbranchen. Om NZPC, der står og deler brochurer ud i lufthavnen om hvordan man starter som prostitueret til unge udenlandske studerende. De taler om, at de har fortrudt at loven blev vedtaget. Det er hvad der sker i NZ.

Seksualpolitisk forum er en lobbyvirksomhed som ikke på nogen måder kan betragtes som værende upartisk - de kører en politisk propaganda til fordel for prostitution og kan på mange måder sammenlignes med den New Zealandske NZPC. Jeg har set seksualpolitisk forums artikler og de imponerer ikke hvis det var meneingen de skulle fremstå som neutrale.

Hvem har fundet på det sludder om Reden? Jeg kan regne ud, at det er en person, der ikke har været i kontakt med dem. Spørg Anja, hun har - lige som jeg - været på besøg på Reden Kbh. Jeg så hverken hattedamer eller bibelsvingende indremissionske frelsere eller rødstrømper. Det tror jeg heller ikke Anja så da hun var der.

Fra Redens personaleside: " På Reden har vi flere typer ansatte, alle med erfaring indenfor det sociale område.

Fordi de problemstillinger, som Redens kvinder ofte har, er så forskelligartede, mener vi, at det er vigtigt at vi forsøger at dække os så godt ind som muligt og bestræber os på at have en helhedsorienteret tilgang til samtlige kvinder.

Derfor har vi både socialrådgivere, socialpædagoger, SOSU-assistenter og sygepleje-studerende blandt vores personale.

Derudover benytter vi os af eksterne konsulenter, når vi vurderer, at der er et behov for det. Det være sig både psykologer, terapeuter, læger og advokater."

http://www.redenkoebenhavn.dk/?pid=30

Hvor er Anja for øvrigt henne - jeg ser intet fra hende - har hun trukket sig ud af Team Gimel?

Du nævner rockerkriminaliteten: Hvem tror du ejer bordellerne og escortfirmaerne i Danmark (og det meste af Europa med)? Hvem tror du modtager beskyttelsespenge og hvad tror du bandekrigen handler om? Rockerne ejer allerede prostitutionsbranchen. Det har de hele tiden gjort. Det undrer mig, at I slet ikke ved den slags ting til trods for, at Rigspolitiet har nævnt det de sidste mange år i både rapporter, artikler, radio og TV. Det er dem, der bliver fodret med en god bid af kundernes penge når kunderne køber sex på de danske bordeller eller køber escortpiger.
Resten ryger i de udenlandske alfonser.

jeg finder såmænd bare de ting frem, andre har skrevet om prostitution - om det kaldes at blive revet med ved jeg ikke. Der er en fabelagtig evne til totalt at overse de andre landes dårlige erfaringer med deres legalisering, til trods for en omfattende dokumentation fra alle kanter.

Jeg har satdig tilgode at se et land med legal prostitution uden gadeprostitution, børneprost., kvindehandel, illegal prost. og organiseret kriminalitet, der styrer det hele.
 
04.04-2010 | 10:05 af Flemming Nakinge Nielsen
Sikker mange ansatte til de par 100 gadeprostituere de i Kbh som KFUM varmestue reden repræsenterer, de tre reder i dk er styret fra christianskirken i Århus. Du bliver ved med at blande tingene sammen handel med kvinder straffes med 8 års fængsel og pædofili med handlede børn må således både straf for handel og misbrug af børn. at det måske er de samme personer der smugler dem ind i landet er der ikke dokumentation for.
det er netop for at forbedre forholdene at vi Team Gimel har lavet et debatoplæg hvor vi går ind for en licens model, og derigennem få den organiseret kriminalitet frataget en indtægtskilde. det er ikke muligt for udlejerne at gå til politiet når de lejer værelser ud til sex arbejder da det er ulovlig, derved åbner du for rokkernes afpresning. du skal se på Schweiz det er det nærmeste Holland har for et år siden strammet op på licensordningen så det er Team Gimels model der i store træk bruges. New Zeland er et land hvor SEX arbejderne har dannet faglig organisationer, og den organiseret kriminalitet er ude af markedet. Du må fremlægge noget dokumentation for dine påstande og stoppe med at at kalde neutrale personer som Seksualpolitisk forum for lobbyister, folk bliver ikke lobbyister ved at fortælle fakta, de har ikke fremlagt nogen model for løsninger men støtter SIO (sex arbejdernes interesseorganisation) som en faglig organisation der består af udelukkende Sexarbejdere, Men de er vel også lobyister? De arbejder som sexualpolitisk forum team gimel med flere, for oplysning og derigennem, at forbedre arbejds forholdene for sex arbejderne,
Med mindre du har noget videnskabelig anderkendt dokumentasion, for den jagt på dine medsøstres frihedsrettigheder, så har jeg bedre ting at beskæftige mig med end at gentage mig selv. jeg er ganske sikker på, at de avislæser der læser debatten og indlæget, selv kan skille symbolpolitik fra realpolitik.
 
 
04.04-2010 | 10:59 af Flemming Nakinge Nielsen
Kommentar er blevet slettet.
 
 
04.04-2010 | 11:05 af Flemming Nakinge Nielsen
Beklager jeg fik lavet en fejl i overliggende

Kilde Seksualpolitisk Forum
1.
MYTE: Alle udenlandske sexarbejdere i Danmark er ofre for "kvindehandel".
NEJ - Det er en fordom (med utilsigtet racistisk slagside), at alle udenlandske sexarbejdere må være handlingslammede ofre. Langt de fleste udenlandske sexsælgere i Danmark er ikke "handlede" - men "handler", aktivt og selvstændigt, ud fra egne frie valg som voksne mennesker.
Rigspolitiets eksperter på området anslår, at mellem 95 og 99 procent af de udenlandske prostituerede i Danmark er rejst hertil som sexarbejder, og arbejder her af egen vilje.
Velfærdsministeriet har i februar 2008 videregivet en bedømmelse af, at man gennem 2007 har haft kontakt til 250 udenlandske prostituerede, som muligvis kan være traffickede. Den primære kilde til denne opgørelse er KFUK-Reden, og det fremgår ikke, hvor mange af disse, der rent faktisk er bekræftede ofre for trafficking.
De 1-5 procent af de udenlandske sexsælgere i Danmark for hvem der indgår tvangselementer, skal hjælpes omgående - men man skal ikke overdrive eller generalisere om de mange andre, som er her af egen vilje.
Antropolog Sine Plambech har f.eks. lavet studier af thailandske kvinder, som frit og med respekt fra deres lokale kultur ønsker at rejse til Danmark for at tjene penge til familien derhjemme. Disse problematikker løses kun ved at modarbejde økonomisk ulighed i verden.
Dybest set er udenlandske sexarbejdere et udtryk for, at arbejdskraft i vores globaliserede verden bevæger sig til de steder, hvor løn- og arbejdsforhold er mest fordelagtige. Det er rigtigt, at der findes fordækt virksomhed i disse miljøer, og det skal bekæmpes og løses. Når f.eks. underbetalte, polske håndværkere udnyttes i Danmark af bygge-entreprenører, som tager sig godt betalt for rejse og logi, medfører det jo ikke, at man vil forbyde byggebranchen. I stedet træder fagforeninger ind og renser ud i branchen. Sådanne ressourcer bør sexarbejder-branchen også have.
Seksualpolitisk Forum ønsker at støtte opbygningen af en stærk fagforening eller brancheorganisation for sexarbejdere, med henblik på at sikre ordnede og respektfulde forhold samt sociale rettigheder for sexarbejdere i Danmark. Udenlandske sexsælgere, som ønsker at arbejde i Danmark, bør skulle søge arbejdstilladelse, ligesom håndværkere. De få som er tvungne, bør hjælpes uden fordomme og i sidste instans tilbydes asyl, hvis det bevisligt er farligt for dem at rejse hjem.

2.
MYTE: Der er 4000 udenlandske sex-slaver i Danmark.
NEJ - Det er Rigspolitiets vurdering, at der siden 2002 har været en vækst i andelen af udenlandske prostituerede, men at denne nu har stabiliseret sig, således at de udenlandske prostituerede i dag antages at udgøre ca. 2.500 ud af de i alt ca. 6.000 prostituerede i Danmark. Opgørelsen er dog behæftet med en vis usikkerhed, idet der er tale om skøn, som er baseret på de oplysninger, der er tilgængelige for politiet.
Af disse 2500 vurderer Rigspolitiet, at højest 1-5 % har været udsat for tvang eller har fået stillet andre erhverv end prostitution i sigte, inden de kom til Danmark.
Tallet er altså nærmere mellem 25 og 125, end 4000.
Seksualpolitisk Forum kræver at ofre for menneskehandel omgående hjælpes. Der er fornyligt givet yderligere ressourcer til at hjælpe de udsatte på dette område. Men vi kræver også, at man ikke fortsat fremsætter overdrevne myter og stigmatisering omkring en stor gruppering af sexarbejdere af anden herkomst end dansk. De sensationelle meldinger kommer oftest interessegrupper, som af ideologiske grunde ønsker et forbud mod sexkøb.
http://www.seksualpolitik.dk/myter.html#trafficking
 
 
04.04-2010 | 23:22 af Anne Rasmussen
Gadeprostituerede? Der kommer altså andre end kun gadeprostituerede på Reden.
Der er personale på Reden døgnet rundt, fordi kvinderne overnatter der. Der er socialrådgivere der det meste af dagen og aftenen fordi de brugere, der kommer på Reden ikke er i stand til at passe et klokkeslæt som vi andre. Der er en kok, der laver mad til kvinderne så de får mindst to måltider sund mad om dagen. Der er medarbejdere, der tager sig af brugerne om dagen, om aftenene og om natten. Der er sosuer, frivillige og praktikanter, og de har intet med hverken indre mission eller pinsekirken eller 7dagsaventisterne eller hellige trekonger eller hvad de end kalder sig, at gøre. Det er professionelle folk og de er som andre instanser underlagt kontrol hvad regnskab angår. Og de får også uanmeldt kontrolbesøg, så der er intet at komme efter.
Jeg forstår ikke hvorfor du ikke spørger Anja.

Seksualpolitisk forum er ensidig i deres udvalg af "fakta" og "myter" - de henviser og linker udelukkende til artikler og rapporter der passer ind i et bestemt prost.billede til trods for, at der findes adskillige både rapporter og artikler fra andre lande der peger i den modsatte retning af spf's synspunkter. Derfor kan jeg ikke godtage deres såkaldte neutralitet.

New Zealand:
http://sisyphe.org/article.php3?id_article=697

http://www.iwraw-ap.org/resources/pdf/39_shadow_reports/New_Zealand_SR_CATWA.pdf

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10488728

http://www.undpi.org/News-from-other-NGOs/Child-prostitution-is-growing-in-New-Zealand.html

http://www.maxim.org.nz/index.cfm/SearchMaxim/article_print?id=1492

http://www.radionz.co.nz/news/stories/2009/09/07/1245c761de9b

http://womensphere.wordpress.com/2009/12/08/kiwi-party-calls-for-prime-minister-to-repeal-new-zealand-prostitution-law/

http://www.voxy.co.nz/politics/new-zealand-government-funds-prostitution-recruitment/1688/40371

http://www.manukau.govt.nz/EN/News/NewsArticles/Pages/Manukauresolvestomakestreetprostitutionillegal.aspx

http://findarticles.com/p/news-articles/press-the-christchurch-new-zealand/mi_8033/is_20051208/gang-prostitutes-crime/ai_n43475730/

http://www.nzherald.co.nz/prostitution/news/article.cfm?c_id=612&objectid=10403439

http://www.stevenyoung.co.nz/The-Chinese-in-New-Zealand/Identity/North-South-Asian-Angst.html

http://www.justice.govt.nz/publications/global-publications/p/protecting-our-innocence/child-prostitution#Child%20Prostitution%20in%20New%20Zealand

http://www.nzherald.co.nz/prostitution/news/article.cfm?c_id=612&objectid=10488619

http://www.fulbright.org.nz/voices/axford/docs/axford2006_coppedge.pdf

http://www.nzherald.co.nz/prostitution/news/article.cfm?c_id=612&objectid=10572779

http://www.nzherald.co.nz/prostitution/news/article.cfm?c_id=612&objectid=10565125&pnum=2

http://www.acl.org.au/national/browse.stw?article_id=27702

http://www.scoop.co.nz/stories/AK0902/S00343.htm

http://www.humanitarianchronicle.com/2008/05/nz-prositution-law-review-committee-report/

http://www.scoop.co.nz/stories/PO0807/S00250.htm

http://www.nzherald.co.nz/national-council-of-women/news/article.cfm?o_id=500478&objectid=10544119

http://www.scoop.co.nz/stories/PO0903/S00067.htm

http://www.mercatornet.com/articles/view/prostitution_law_a_south_sea_model/

http://www.endprostitutionnow.org/time-for-change/other-countries-positions/new-zealand.aspx

http://www.scoop.co.nz/stories/PO0904/S00182.htm

http://www.dinagyang.com/forum/index.php?topic=1413.0;wap2

http://www.nzherald.co.nz/prostitution/news/article.cfm?c_id=612&objectid=10381389SPF burde måske hente noget info fra Michelle Mildwater og Christians Venner og eventuelt begynde at læse aviser:
http://politiken.dk/indland/article890085.ece

http://www.berlingske.dk/danmark/den-spanske-forbindelse

http://www.bt.dk/danmark/sexagent-paa-rov-i-brasilien

http://ekstrabladet.dk/112/article1319405.ece

http://jp.dk/indland/krimi/article1540968.ece

http://www.tv2east.dk/artikler/kvinder-handles-igen-og-igen-til-sex-i-europa

http://www.danishdoc.dk/when_the_moon_is_dark_dk.html

http://amtsavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090320/AAS/606447190/1142/AMTSAVISEN

http://forsiden.3f.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060922/FAGBLADET/60922047&SearchID=73257650886840&profile=2140

http://politiken.dk/indland/article724556.ece

http://www.hopenow.dk/index.php?view=article&catid=39%3Aartikler&id=70%3Aslavehandelfb&option=com_content&Itemid=61

Beklager men jeg kan ikke tage spf alvorligt og nej, uanset hvordan det bliver vendt og fordrejet er det et faktum, at i hvert eneste legaliseret prost.land er kvindehandel, gadeprostitution og børneprostitution steget, inkl den organiserede kriminalitet og det er uanset legaliserings model. Derfor kan man ikke skille de ting ad for det gør kunderne heller ikke.

Selv i Schweiz.
Disse links om Schweiz fandt jeg efter en simpel søgning på nettet. Kvindehandel, organiseret kriminalitet og børneprostitution

http://www.humanrights.ch/home/de/Schweiz/Inneres/Frau-Mann/Arbeitswelt/idcatart_9802-content.html

http://www.20min.ch/news/schweiz/story/Kampf-der-Teenie-Prostitution-23250811

http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/02-09-09/trafficking-og-menneskehandel-er-en-global-industr

http://ecpat.net/EI/Publications/Trafficking/Factsheet_Switzerland.pdf

http://www.paradisi.de/Health_und_Ernaehrung/Sexualitaet/Prostitution/News/13521.php

http://www.shortnews.de/id/779707/Schweiz-Prostitution-nimmt-zu-Auch-Schwangere-betroffen

http://www.blick.ch/news/schweiz/tessin/16-frauen-in-tessiner-etablissements-erwischt-137969

http://www.parlament.ch/d/suche/seiten/geschaefte.aspx?gesch_id=20083824

http://www.worldvision.ch/de/spezial/aktuell/newsdetail/uno-studie-zu-menschenhandel-mehrheit-l.html?type=0%25252F%25253FHash%25253D0d653382ef&cHash=2b372efa09

http://www.onlinereports.ch/Gesellschaft.112+M5b63b623a58.0.html

http://politicalhardman.blogspot.com/2009/11/prostitution-in-der-schweiz.html
"Das Bundesamt für Polizei schätzt, dass in der Schweiz etwa 14 000 Prostituierte arbeiten, die Hälfte davon illegal. Drei Viertel der Prostituierten kommen aus dem Ausland - vorwiegend aus Osteuropa. "

http://bazonline.ch/schweiz/standard/Wieso-Teenager-auch-kuenftig-auf-den-Strich-gehen/story/20407493

http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Schweiz-ist-begehrtes-Ziel-fuer-Menschenhaendler/story/17795106

"Die Schweiz ist laut Bundesamt für Polizei (Fedpol) nicht nur ein Transit-, sondern vor allem ein Zielland von .Menschenhandel zwecks sexueller Ausbeutung."
 
05.04-2010 | 10:48 af Flemming Nakinge Nielsen
dit problem er at du betragter frivillige danske sex arbejder som med samme briller som handlede kvinder og børn. det er også de problematiker du henviser til med inne links som jeg pga. arbejdspres ikke har tid til andet en at filme. da jeg går ud fra du ved hvad hvert enkelt drejer sig om. vil jeg bed dig skelle dem ud der handler om frivillige sex arbejderne. jeg vil også gerne høre noget om hvordan du mener det forbedre deres vilkår. Reden er et sted for kvindlige narkomaner der er arbejder sex arbejder for at få råd til deres stof.

Traffing omhandler alle illegale indvandre ikke bare sex arbejder.

Kilde team gimel.dk

: Åbent brev til Velfærdsministeriet/Kompetencecenter Prostitution
Indsendt af : Carl B. Nielsen
Dato : 06-02-2009 11:29:58

Dette brev handler om tal på prostiuerede og nødvendigheden af overhovedet at få belyst den sag ordentligt med fakta, man diskuterer så heftigt. Ellers kan vi meget vel få en lovgivning, der er skabt af panik og øjeblikkelige stemninger. Vi synes nogle flere skulle læse dette og om muligt bidrage til denne diskussion.

---

Til Velfærdsministeriet/Kompetencecenter prostitution


INDSPARK TIL DEN STANDENDE DISKUSSION OM PROSTITUTION.


Vi er to kammerater, som begge har erfaringer med at gå til prostituerede, den ene dog væsentlig mere end den anden.

Vi har ikke kunnet undgå at bemærke, at der, som en del af prostitutionsdebatten, fra forskelligt hold, har været fremført en række estimater af antallet af prostituerede i Danmark.

Disse angivelser har i høj grad været baseret på talangivelser fra Reden. Den er imidlertid at betragte som en interesseorganisation der, skal vi sige det på den måde, ihvertfald ikke har nogen interesse i at angive for små tal.

Værestedet Reden og Reden International (RI, tidligere kaldet RSK) er begge en del af KFUKs sociale arbejde. Leder Doris Otzen har siden 1999 været formand for International Abolitionist Federation, der som sit erklærede mål har at afskaffe prostitution. Denne sammenslutning har adresse for sit hovedkvarter tilfælles med Reden (if. www.wiserearth.com). Det er også stedet her at erindre om, at Reden i 2007 fik beskåret sin bevilling og omfanget af officielt samarbejde med henvisning til, at den tiltog sig en for styrende rolle i forhold til andre ngo'er (udtalelser fra afdelingschef Vibeke Abel i Ligestillingsministeriet, citeret i Information, 25 nov 2008).

Det har generet os at Redens estimater på trods af dette har gjort sig stærkt gældende på Velfærdsministeriets hjemmeside om emnet, et sted hvor man godt kunne forvente en nogenlunde videnskabelig tilgang til emnet.

Samtidig har tallene forekommet os at være voldsomt høje set i forhold til det 'udbud', vi selv har oplevet og forholdt os til, som potentielle købere.

Vi har også bemærket, at der fra forskelligt politisk og videnskabeligt hold har været fremført, at der burde foregå en egentlig uvildig undersøgelse af området. Dette kan vi kun tilslutte os.

Noget af det værste der findes er politiske beslutninger, der i stedet for at være baseret på fakta er baseret på fordomme og løse antagelser.

Helt konkret har vi oplevet en række metodefejl ved de foretagne opgørelser.

Man har opgjort hovedmængden af prostituerede ved at tælle annoncer og gange dem med et gennemsnitligt antal personer pr. annonce. Dertil har man lagt et estimat for antallet af gadeprostituerede.

Det er ikke tydeligt præcis hvilke medier (Ekstrabladet + diverse hjemmesider), man har anvendt ved optællingen, så opgørelsen af antallet af annoncer er meget vanskelig at eftervise. Desuden ved vi af egen erfaring, at en stor procentdel af annoncørerne annoncerer to eller flere steder – er der taget passende hensyn til dette ?

Denne fler- eller mangedobbelte annoncering hænger sammen med flere forhold.

• Der er mange af pigerne, som arbejder flere steder og både som massage og escortpiger, f.eks forekommer det ofte at en pige arbejder
halvdags på massageklinik et par forskellige steder mandag til torsdag og kører escort fredag og lørdag. En sådan adfærd vil typisk give
anledning til tre annoncer, en for hver af de to massageklinikker, samt en for escortvirksomheden.
• Desuden annoncerer en del af pigerne flere af de herefter nævnte steder f.eks i Ekstrabladet på Ekstrabladets massage/escort hjemmeside, på escortguide.dk på escort5.dk, på salgssex.dk osv osv.
• Sidst men ikke mindst laver nogle af de store bordeller SMS Planet f.eks. generelle annoncer, hvor de f.eks skriver at der er 20-25
piger at vælge imellem. Dette er utvivlsomt rigtigt, men de pågældende piger annoncerer som regel også individuelt et eller flere steder.

Hvis man ikke tager passende hensyn til dette, vil man – selv med en antagelse om en person pr. annonce – nemt komme til at tælle en enkelt prostitueret som 5-6 stykker.

Derudover er der spørgsmålet om den faktor (antal personer pr. annonce), som man bruger.

I rapporten Prostitution i Danmark af Nell Rasmussen, som der henvises til på www.kcprostitution.dk, som er lavet for Velfærdsministeriet i 2007, kan man på side 36 læse at 'opsøgende socialarbejdere vurderer, at der i gennemsnit er 4 prostituerede bag hver annonce'.

For det første kunne det være vældig interessant at få at vide, hvem disse opsøgende socialarbejdere egentlig er, men endnu mere interessant ville det være, at få indblik i hvorledes de er kommet frem til denne faktor.

Hvis man gennemgår de ca. 600-700 forskellige annoncer, som kører i Ekstrabladets papirudgave på ugebasis, vil man se at omkring 60% er annoncer for en enkelt piger identificeret ved et navn + et telefonnummer, og yderligere ca. 20% er annoncer for 2 piger - resten er for flere.

Som et helt konkret eksempel kan nævnes Ekstrabladet d 23/1 2009, hvor der var 499 annoncer under massage. 336 angav at være med en enkelt pige 47 angav at være med 2 piger, 9 med 3 piger, 1 med 4 piger, 1 med 7 piger og resten 105 med et ukendt antal over 1.

Nogle af de 105 er generelle annoncer a la SMS Planet og en del er for thaiklinikker, som næsten aldrig skriver hvor mange der er.

Hvis der skulle være 4 prostituerede bag hver annonce, ville det derfor kræve, at der i snit var 14.5 prostitueret for hver af de 105 annoncer med ukendt antal. Dette ville kræve nogle voldsomt store lokaler!

Vi vil selv mene, at gennemsnittet ligger et eller andet sted mellem 1,5 og 2.0 pr. annonce.

Hvad angår gadeprostituerede anslås lidt under 500 for Københavns vedkommende. Det angivne antal gadepiger i Kbh. virker meget voldsomt. En af os går dagligt gennem området omkring Istedgade og kan iagttage, at specielt de østeuropæiske piger er de samme over lange perioder. Det hold på 25-30 stykker som er der nu, har været der i det meste af et år. Der er lidt flere afrikanere måske 50-60 stykker og her er udskiftningen større sikkert p.g.a. manglende tilknytning til EU.

Dertil kommer så nogle narkomaner højt sat 20-25. Nogle enkelte af dem har trukket på gaden siden starten af halvfemserne. De der var der i firserne er stort set alle døde.

Et antal på over 500 er helt ude i hampen, Selv ikke i årene lige omkring 1980, hvor antallet af gadeprostituerede ellers var størst har der været et antal, som bare nærmede sig det angivne.

Man kan muligvis nå op på tallet, hvis man tæller samtlige de piger, som har trukket dernede siden 1980.

Påstanden om at forretningerne foregår ved hjælp af mobiltelefoner (som skal forklare det ringe antal piger man ser på gaden) er fri fantasi. Pigerne giver kun deres numre til gamle faste kunder, som de stoler på – og gamle faste kunder er der ikke mange af i den del af branchen.


Vi håber at ovenstående kan tages ad notam og at en grundig, uvildig undersøgelse gennemføres.


Med venlig hilsen,

Amici veritas /

Carl B. Nielsen
 
 
05.04-2010 | 13:35 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
05.04-2010 | 14:05 af Flemming Nakinge Nielsen
Anja kan træffes her
http://gimel.dk/ eller team@gimel.dk

Mille og gadepigerne til Socialdemokraterne
: TEAM GIMEL/Information


Nedenstående indlæg blev bragt i Information 8. september 2007.

Prostitution

Kære Socialdemokrater. Selv de allerbedste hensigter kan have alvorlige konsekvenser. Her må I træffe et valg 8. september 2007Af: 'Mille' og gadepigerne

Socialdemokraterne med Helle Thorning Schmidt i spidsen holder kongres denne weekend og skal blandt andet diskutere prostitution. ArkivFoto: Nana Reimers
Dette er et opråb! Et opråb fra kvinder, der sælger sex på gaden. Gadepigerne. Det er et opråb til Jer Socialdemokrater. I håbet om, at I fortsat vil være vores allierede. Vi har brug for Jer. Vi ved, at I kæmper for os på så mange andre måder. I kæmper for eksempel for at kunne give os fixerum og heroinbehandling. Det er vi Jer meget taknemlige for.

Men beslutter I at ville kriminalisere vores kunder, skaber I blot nye og meget alvorlige problemer for os. Uanset hvor gode Jeres hensigter er, vil en kriminalisering ikke på nogen måde være en hjælp for os. Tvært-imod. Lyt nu til os.

Lyt ikke til dem, som påstår at være vores hjælpere, når de argumenterer for kriminalisering. De taler ikke vores sag. De siger, at salg af sex er et problem for os. Det er det ikke. De siger, at køb af seksuelle ydelser er vold mod den, der sælger dem. Sikke noget sludder. En del af os har været udsat for vold og anden alvorlig omsorgssvigt, fra vi var små. Vi ved godt, hvad vold er.

socialdemokraterne
Langt de fleste kunder opfører sig helt, som de skal. Salg af sex er ikke et problem for os. Det er derimod en løsning. Måske ikke en løsning, der gør os lykkelige. Men en ok løsning. Det er nemlig en løsning der giver os magt over vores liv, når de er allersværest. En løsning, der giver os en frihed i et vanskeligt liv. En frihed vi for nuværende ikke kan opnå på andre måder. Salg af sex er en løsning på en lang række alvorlige problemer.

Afhængigheden
De fleste af os gadepiger er afhængige af stoffer. Stoffer, som er kriminaliserede og derfor så dyre, at vi ikke kan finansiere dem på en kontanthjælp. Vi bruger ikke stoffer for at dø, men for at kunne holde ud at være i det liv, som er blevet vores. De fleste af os har mange gange forsøgt at blive clean. Men det går bare ikke så let. En del af os kommer formentlig til at bruge stoffer, til vi dør. At sikre os muligheden for at komme i heroinbehandling, vil være en stor hjælp. At sikre os adgang til relevante behandlingstilbud ved kokainafhængighed er også meget vigtigt. At åbne for lægelig ordination af benzodiazepin - også de stærke af slagsen - til de af os, som nu er henvist til at købe dem illegalt i dyre domme af pensionister og kriminelle bander er presserende.

Vi har gældsproblemer så store, at de tynger os i knæ. Gæld til offentlige myndigheder og ofte også den særligt farlige gæld til en skrupelløs underverden. Altså en lang række alvorlige problemer, som vi bedst løser ved salg af sex. Fordi vi pt. ikke har andre muligheder.

Vi kan ikke få ordineret heroinen, som heroinafhængige kan det i andre lande. Der findes ikke relevante behandlingstilbud for kokainafhængige. Vi kan ikke finde læger, som vil hjælpe os med vores benzodiazepinafhængighed. I stedet lider vi under den konstante risiko for at få kramper - og i værste fald dø af kramperne - når vi ikke kan skaffe stoffet på det illegale marked.

Vi ønsker ikke at stjæle og begå indbrud for at finansiere stofafhængigheden. For vi vil så vidt overhovedet muligt ikke belaste andre mennesker. Ved salg af sex løber vi allerhøjst en risiko for at skade os selv.

Vores løsning
Når salg af sex ikke er vores problem, men vores løsning - og den eneste vi aktuelt har - holder vi selvfølgelig ikke op med at sælge sex, fordi kunderne bliver kriminaliserede. Til gengæld vil det blive langt farligere for os. For det er netop de gode kunder, som aldrig vil kunne finde på at skade os, der vil holde op med at købe sex. De gode kunder har nemlig noget at miste. Arbejde, familie, anseelse, position. Tilbage er så de kunder, som vi i dag vælger fra, fordi vi ikke bliver trygge ved dem under de afgørende minutter, hvor vi 'tester' dem, inden vi beslutter, om vi vil stå ind i bilen eller ej. De farlige kunder. En kriminalisering af kunderne vil koste os disse afgørende minutter. Vi må bare springe ind i bilerne. Vi vil komme til at køre med de farlige. Med overhængende risiko for fatale følger.

Selv de allerbedste hensigter kan have alvorlige konsekvenser. Her må I træffe et valg. I kan selvfølgelig mene, hvad I vil, og vælge at udsende signaler, som I lyster. Men vid, at Jeres ståsted kan blive afgørende for vores velfærd. Jeres valg kan tynge os helt i knæ.

Mille og resten af Gadepigerne.
 
 
05.04-2010 | 19:26 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
05.04-2010 | 19:32 af Anne Rasmussen
Nej, Flemming Reden er IKKE kun for narkoprostituerede - den bliver brugt af både narkoprost og kvindelige narkomaner, der lever på gaden og de er ikke alle prostituerede, derfor bruger Reden betegnelsen "brugere" om deres klienter. Jeg ved godt, at der er mange, der har ondt et vist sted over Redens arbejde - hvorfor fatter jeg ikke. Men måske er det fordi de repræsenterer den del af prostitutionen som alle har dårlig samvittighed over - den modsatte ende af de såkaldte luksusludere. Jeg ved det ikke. Men har man været på besøg ved man hvilket enormt vigtigt arbejde de gør og det ved politikerne heldigvis også.

http://www.bt.dk/danmark/gadeprostitueret-det-er-saa-ydmygende
"Antallet af gadeprostituerede er eksploderet i Danmark. Karina er én af dem. Hun har arbejdet på gaden i 14 år.


En blå varevogn sætter den lyshårede kvinde af på Skelbækgade på Vesterbro i København. Det er frokosttid, og dagens anden kunde har lige fået, hvad han har betalt for: Sex med Karina, der hader sit job, og som ville ønske, hun kunne stoppe.

B.T. møder 32-årige danske Karina på gaden i København. Hun er klædt i hvidt joggingtøj, der hurtigt kan tages af. I sin håndtaske har hun smøger, kondomer, mobilen og dagens foreløbige indkomst.

Karina har arbejdet på gaden, siden hun var 18 år. Hun er én af de gadeprostituerede, der, ifølge en ny rapport, bliver flere og flere af i Danmark.

Et stofmisbrug og en voldelig kæreste tvang i sin tid Karina til at sælge sig selv. I dag er hun én af de få danskere, der trækker i de københavnske gader omkring Hovedbanegården, hvor der de seneste år er sket en voldsom stigning i antallet af udenlandske prostituerede.

Og dem, der var på gaden, da hun begyndte, er døde af aids eller af en overdosis. Karina er i dag på metadon og holder sig fra stoffer, som sammen med livet som prostitueret, har smadret hendes liv.

For ifølge Karina findes den lykkelige luder ikke. Og slet ikke her på Skelbækgade, hvor kvinderne på samfundets bund er stillet offentligt til skue og hver dag må finde sig i nedladende blikke og bemærkninger. At stå her er næsten værre end den brutale sex mellem containere i Sydhavnen fem minutter derfra.

- Det er så ydmygende, når bilerne kører langsomt forbi, og mændene glor på mig. Nogle råber 'billige luder' ud ad vinduet – eller når de går forbi mig, siger hun:

- Der er ingen, der står her, fordi de elsker sex. Jeg prøver at sige til mig selv, at det bare er et arbejde. Det siger jeg for at føle, at det ikke er så slemt.

SCROLL NED OG LÆS MERE

Hader sit job
Men det er slemt. Og Karina hader sit job. Inden hun tager fra sin lejlighed i Glostrup og ind til Skelbækgade, har hun det 'ad helvede til'. Fra hun står op om morgenen, tænker hun på 'de gamle stoddere', der samler hende op og kører hende ud bag Fisketorvets shoppingcenter. Et øde sted, der gennem næsten 15 år kun har givet hende dårlige oplevelser. Her er hun blevet taget af – hvad hun selv mener – er 'op mod 800' forskellige mænd. Unge, gamle, danskere og udlændinge.

Et blowjob kan klares på forsædet, mens et samleje enten sker på bagsædet – hvis der ikke er et barnesæde i vejen – eller halvt ude af døråbningen eller bagagesmækken. Her ligger hun på alle fire, mens kunden står udenfor bilen. De akavede stillinger sætter sig i kroppen:

- Det er hårdt for min ryg, mine arme, min kæbe og mit underliv. I dag kan jeg godt mærke, at jeg ikke er 18 år længere. Min krop kan ikke så meget mere. Den er slidt ned, siger Karina, der hver gang hun har sagt farvel til en kunde, er lettet over, at hun ikke er blevet truet på livet, som det ellers er sket mange gange.

Kunderne stiller store krav
Kunderne, der samler Karina op, vil som regel have oralsex og almindeligt samleje. Og de stiller store krav. Det er kunder, der føler, de kan gøre, hvad de vil.

F.eks. sker det ofte, at kunden brutalt presser Karinas ansigt ned i sit skød. Her bliver hendes hoved holdt i et jerngreb, indtil han er kommet. Det kan tage op til 20 minutter, fortæller Karina.

Stemmen er langsom, men klar. Her er ingen sentimentalitet. Måske er det metadonen. Måske er det oplevelserne. Måske er det begge dele.

Karina har undervejs fået tre børn med tre forskellige mænd. Den ene af mændene er død, den anden sidder inde og den tredje er hun netop gået fra.

Alle tre børn er blevet fjernet af de sociale myndigheder og lever i hver sin plejefamilie. Hendes to døtre og sønnen kender ikke hinanden. Det piner Karina, der ville ønske, at hun var i stand til at passe godt på dem. Men hun ved godt, hun er for svag til at påtage sig ansvaret.

- Jeg har det rigtig, rigtig skidt med, at de ikke kan nyde hinanden. De ved ikke, hvad jeg laver, men jeg vil nok fortælle dem det, når jeg synes, de er gamle nok. Jeg tror, jeg vil sige, at jeg havde et stofmisbrug, og at jeg måtte lave pengene på den her måde, siger Karina.

Hun er med sine 15 år på gaden én af de mest rutinerede på fliserne blot få hunderede meter fra Tivoli og de trendy cafeer, hvor danskere nyder forårssolen og spiser godt og dyrt.

Men det er en meget anderledes verden, Karina i dag færdes i, end da hun begyndte med at sælge sig selv. Dengang havde kollegerne danske navne. I dag hedder de Samira, Dalida eller Lordache og kommer fra lande som Tyrkiet, Bulgarien og Rumænien.

Og i takt med at kollegerne er skiftet ud, er det blevet meget sværere at tjene penge på gaden i København, mener Karina.

B.T. har siden 1. maj fortalt historier om de udenlandske prostituerede, der under kummerlige og brutale forhold holdes som slaver i Danmark af kyniske bagmænd. Mange af de unge kvinder er lokket hertil fra fattige verdensdele med løfter om gode job. De ender i stedet på Vesterbros gader, hvor de tvinges til at have sex med danske mænd.

Ændret 'marked'
Karina står få meter fra slaverne, og hun har set, hvordan det københavnske prostitutionsmarked har forandret sig de sidste 15 år. Priserne er faldet, og de danske gadeprostituerede er i dag klart i undertal.

- Mange af de udenlandske tilbyder alt for 200 kr., og så er det klart, at mange danske mænd ikke vil give mig en anden pris. Nogle vil dog gerne have en dansk pige og vil også gerne betale mere for det, fortæller Karina og fortsætter:

'Der er heller ikke det samme sammenhold på gaden længere. Da jeg kom herind bad de andre piger mig vise dem mit sygesikringskort. Hvis man ikke var 18 år, kunne man godt skride derfra. Men vi er så få danske piger, at vi ikke kan smide de udenlandske mindreårige væk'.

- Vi håber, politiet finder dem, og at deres papirer ikke er i orden. Men der kommer bare nye udenlandske piger hele tiden, siger Karina.

Hun tager telefonen og ringer. I den anden ende er der en mand.

Var det en kunde? Skal du tilbage og arbejde nu?

- Nej, det må være nok for i dag.

Men i morgen er der atter en dag for én af Danmarks gadeprostituerede. "

Nej, jeg vil ikke sortere i de links jeg har lagt til dig - for du kan ikke skille det ad i en god bunke der passer ind i dit kram og en dårlig bunke der ikke giver den rigtige version. Jeg har sagt flere gange, at prostitutionsbranchen er så gennemkriminel at den ikke kan gøres lovlig, lige så lidt som våben og narkohandel kan det. Uanset land, uanset legaliseringsmodel er det bare ikke lykkedes at holde de elementer ude, gadeprostitution, børneprostitution, kvindehandel og kriminaliteten. Det kan bare ikke lade sig gøre. Og at påstå, at kvindehandel intet har med prostitution at gøre, at der skal skelnes mellem prostituion og kvidnehandel - jamen hvorfor skal VI det når kunderne ikke gør det.
Kunderne har ingen som helst problem med at købe sex af kvinder, der bliver kategoriseret af politiet som værende handlede. Kunderne har ingen som helst problemer med at købe sex af udenlandske kvinder, der afleverer alt til deres alfonser. Kunderne skelner ikke - det ser vi gang på gang på kundernes egne sites - hvor de giver hinanden gode råd.
Hvis de ikke gør det hvorfor skal vi så.

Forresten - hvem er Mille og resten af gadepigerne?

Og lige en ting mere: Hvem kører så Team Gimel , når Anja ikke er med i det mere. Hvem udtaler sig på vegne af Team Gimel. jeg ser på Team Gimels side, at der er Knud og så dig? Hvor er Anja i det her.
 
05.04-2010 | 20:36 af Flemming Nakinge Nielsen
Anne
Her har du en begrundelse for at holde de to former for sex arbejde adskilt menneskerettighederne skelner mellem frivillig og tvungen den ene skal beskyttes den anden er lovlig.

Anja er boss og ejer (betaler) af hjemmesiden, så skriv en Mail hvis du ønsker hendes mening, Team gimmel arbejder som altid bag fasanerne med direkte kontakt til politikerne.

Kvindehandel er en politi sag ikke noget vi i team gimel kæmper for, eller blander os i. men vi hjælper gerne med lovliggørelse af sex arbejderne, for at forbedre deres forhold. Illegale indvandre er politiets problem, at politiet så prioritere det problem ud af skiven, det skal du ikke bebrejde de frivillige piger.

Der er i mine øjn ikke forskel på dem der kommer for, at tjene sorte penge på sex eller i landbruget på hoteller gartnerier mm. Hvis man lovliggjorde bordeller og krævede licens til indehaveren pigerne og mændene, havde ejeren noget at miste nemlig sin forretning, hvis M/K ikke overholdt reglerne, det er logik for småhøns.

Mener du også, at man skal ulovligøre byggebranchen fordi de bruger illegale indvandre?
Med en licensordning kunne den der ikke har licens ikke reklamere, da det er at tigge om at blive "knaldet" man reklamere ikke med sort arbejde.
hvis du ønsker at debattere sex slaver, handlede kvinder, så lav et oplæg i en anden tråd det er ikke emnet her. Heller ikke Anja.

Når prostitution er frivillig - hvordan håndterer vi det?

Af Birgitte Kofod Olsen, PhD, Vicedirektør, Institut for Menneskerettigheder

Det at udvise respekt overfor kvinders valg af prostitution som erhverv og anerkende det som en del af kvindens ret til at bestemme over egen krop og ret til frit at vælge erhverv, er ikke ensbetydende med, at vi afskærer os fra løbende at forbedre forholdene for kvinder i prostitution eller viser, at der er alternativer til et liv i prostitution gennem forebyggende og oplysende indsatser.

Det er med andre ord ikke udtryk for en accept eller cementering af et ”ulige magtforhold kønnene imellem” i ”det patriarkalske samfund”, hvor ”prostitution kan ses som et privilegium, magthaverne yder sig selv..” som Trine Baumbach harcelerer i sin kronik her i avisen den 5. august.

Men faktisk det modsatte. Bag mit forslag om en licensordning og den hertil knyttede understregning af respekt for prostituerede kvinders rettigheder, ligger et grundprincip, som vi i menneskerettighedsmiljøet – både det formelle og uformelle – har bygget indsatsen for beskyttelse og fremme af kvinders rettigheder på igennem årtier, nemlig såkaldt empowerment. I dette begreb ligger ikke alene styrkelse af kvinders kompetencer, viden om egne rettigheder, ressourcer og muligheder, men også styrkelse af selvtillid og bevidsthed om eget værd.

Empowerment repræsenterer dermed både en række redskaber, som den enkelte kvinde kan anvende, men også en analytisk tilgang, der gør det muligt at gennemtrænge netop patriarkalske og andre strukturer, der fastlåser kvinder i bestemte positioner, fordomsfulde og stereotype opfattelser.

I prostitutionsdebatten giver rettighedstænkningen og empowerment tilgangen os mulighed for at se prostituerede kvinders interesse og behov gennem andre linser end dem vi sædvanligvis benytter. Andre måder at varetage interesser og opfylde behov på bliver dermed synlige og udgør efter min opfattelse konstruktive bidrag til en politisk og samfundsmæssig debat om bæredygtige og respektfulde løsninger, der også tager højde for kompleksiteten på prostitutionsområdet.

Men lad os starte med menneskerettighederne, hvis indhold ikke helt ser ud som påstået af Trine Baumbach.

Menneskerettighedskonventionerne forbyder ikke prostitution, men en række af konventionerne indeholder forpligtelser for staten til at bekæmpe udnyttelse af kvinder ved prostitution samt handel med mennesker med henblik på prostitution. Al form for prostitution, der er tvunget skal derfor
bekæmpes. Frivillig prostitution ses omvendt ikke som en krænkelse i sig selv, men som et fænomen, der bidrager til at diskriminere kvinder og øger risikoen for andre krænkelser, især vold.

Et marrokansk forslag om at indskrive en forpligtelse for staterne til at vedtage lovgivning til undertrykkelse af prostitution (suppression of prostitution) i art. 6 i FNs Kvindekonvention blev afvist i forbindelse med forhandlingerne af konventionen af 48 lande mod 19, herunder af både Holland og Italien.

I den forståelse, anbefaler FNs kvindekomité da også, at staterne gør en særlig indsats for at forebygge og reducere prostitution, men samtidig undlader at kriminalisere prostitution, da det anses at ville medføre yderligere stigmatisering og marginalisering af kvinderne.

Håndteringen af frivillig prostitution er dermed i vid udstrækning overladt til staternes skøn over, hvad der udgør de bedst egnede løsninger i den nationale kontekst. Et tilsvarende udgangspunkt er valgt i både Europarådet og EU, som ikke indtil videre har fremlagt forslag til regulering eller politiske anbefalinger til en fælles europæisk indsats.

Vi kan altså ikke påstå, at vi har en ret til at være fri for prostitution. Men derimod har vi nogle rettigheder som borgere, der giver os frihed til at involvere os i de aktiviteter vi har lyst til og som passer med vores ønsker og mål i livet. Det gælder uanset, hvad andre mennesker eller staten synes om dem, så længe de ikke krænker andres rettigheder eller er uforenelige med samfundsmæssige interesser i fx sundhed og sædelighed. I forhold til prostitution er det især den individuelle selvbestemmelsesret og privatlivsbeskyttelsen, der er relevante. De finder konkret udtryk i retten til at bestemme over egen krop, til at udvikle relationer, til at indgå i seksuel aktivitet og til frit at vælge et lovligt erhverv. Og netop disse rettigheder er relevante for kvinder og mænd i prostitution og kan kræves opfyldt uden diskrimination på grund af den sociale status, som prostitutionsudøvelsen medfører.

Det er naturligvis en diskussion i sig selv, om der består en samfundsinteresse i at beskytte sædeligheden eller den offentlige moral, som vejer tungere end hensynet til den enkelte prostituerede kvindes interesse i at udføre et erhverv, der ikke er ulovligt. Både på grund at erhvervets lovlige karakter og den danske tradition for seksuelt frisind, har jeg dog svært ved at se, at en begrænsning på det grundlag vil opfylde det krav om nødvendighed og proportionalitet, der stilles ved indskrænkninger i den en menneskeretlig beskyttelse.

En anden diskussion, som er helt på sin plads, er betydningen for ligestillingen mellem kvinder og mænd, af at vi accepterer prostitution som markedsstyret aktivitet i vores samfund. Bliver alle kvinder dermed gjort til seksuelle salgsobjekter? og influerer den opfattelse på kvinders muligheder i andre sammenhænge, som fx medierne, kulturlivet, bestyrelserne? Jeg har ikke set undersøgelser, der fremviser en kausal sammenhæng mellem kønsdiskrimination i almindelighed og forekomsten af prostitution. Den er der nok, om end i en ikke-dokumenterbar form, og i så fald tror jeg, den er udtryk for en patriarkalsk struktur, som er helt grundlæggende, og derfor må adresseres i alle sammenhænge. Jeg vælger derfor at se det patriarkalske system som et grundvilkår, der har indflydelse på prostitutionsområdet. Et grundvilkår, der ikke kan fjernes alene gennem eliminering af prostitution, men derimod forandres gennem en empowerment strategi.

En empowerment strategi kan bidrage til at øge viden om rettigheder og muligheder, samt forbedre kompetence og udvikle ressourcer hos den prostituerede kvinde, som sætter hende i stand til at foretage oplyste valg, der er rigtige for hende og passer til hendes situation. Det kan være at starte eller blive i prostitution eller forlade den. Erfaringen er, at en sådan tilgang bidrager til opbygning af personligt selvværd og modstandskraft og dermed har en mindskelse af risikoen for at give efter for pres eller tvang til at starte i prostitution som effekt.

Forandring ad denne vej vil på længere sigt gradvist kunne føre til en anerkendelse af, at kvinder i prostitution besidder en særlig viden og ekspertise, der også kan bruges i andre erhverv. Når både kvinden selv og det omgivende samfund har denne viden, afføder det reelle muligheder for at skifte erhverv. Samtidig vil det mindske risikoen for diskrimination og stigma af kvinderne for deres prostitutionsudøvelse.

Det er indenfor denne forståelsesramme, mine forslag til håndtering af frivillig prostitution skal ses. Det har på den ene side ført til et forslag om, at kriminalisere kunder til handlede kvinder, der er tvunget i prostitution, og på den anden side til et forslag om en licensordning for frivilligt prostituerede, der dels sikrer at frivilligheden er reel, dels muliggøre en skelnen for kunder og retshåndhævere mellem tvungne prostituerede og frivilligt prostituerede kvinder.

En licensordning skal imidlertid ses som en del af en større reguleringspakke og socialpolitisk indsats, der har som overordnet formål at styrke de prostituerede kvinders rettigheder gennem uddannelse, læring, støtte og oplysning om, hvordan man opnår størst mulig sikkerhed i branchen og hvordan man kan forlade prostitutionen. Uddannelse og information til kvinder om de negative og positive aspekter af prostitution og mulige alternativer til valget af prostitution som erhverv bør også være en del af en helhedsorienteret indsats.

Et første skridt i en sådan indsats er afkriminalisering, som vi jo i Danmark allerede tog i 1999 med en ophævelse af straffelovens bestemmelse om, at politiet kunne meddele prostituerede kvinder pålæg om at søge lovligt erhverv. Indtil da kunne en manglende efterkommelse af pålægget udløse straf.

Et næste skridt er etableringen af interesseorganisationer og/eller fagforeninger, der udover at kunne tilbyde oplysning om rettigheder og anden relevant undervisning, vil kunne fungere som talerør og repræsentant for prostituerede kvinder i politiske forhandlinger, i den offentlige debat, i retssager og andre sammenhænge, hvor der er behov for beskytte og fremme prostitueredes rettigheder og krav på ikke-diskrimination. Samlingen i sådanne organisationer bidrager samtidig til at forbedre den sociale status, der er knyttet til et liv i prostitution, og kan derigennem indvirke på den enkelte prostitueredes livsforhold og sociale status.

Og det er jo faktisk allerede sket så småt med de prostitueredes eget initiativ til etablering af Sexarbejdernes Interesseorganisation, SIO, og netværk som Team Gimel, der oplyser om prostitueredes forhold, skaber rum for dialog mellem prostituerede og indgår i dialog med politiske beslutningstagere.

Men yderligere skridt kan tages for at sikre prostituerede kvinders sundhed, sikkerhed og arbejdsforhold. Det kan ske gennem en regulering af erhvervet, der har som formål at opstille standarder for arbejdsforhold på massageklinikkerne, bordellerne og escortbureauerne. Der kan fx stilles krav til de fysiske rammer, de sanitære forhold, til hygiejne og andre sundhedsmæssige forhold, krav til sikker sex, og til oplysning om de ansattes rettigheder. Indenfor en sådan reguleringsramme vil man også kunne indføre et krav om registrering af virksomheden, en licensordning og inspektionsadgang for Arbejdstilsynet.

Sundhedsklinikker og faste undervisningstilbud kunne supplere reguleringen og udbygge den indsats, der i dag gøres af Kompetencecenteret for Prostitution, Reden International og Gadejuristen. Et væsentligt nyt tiltag vil her kunne være at inddrage aktive og tidligere prostituerede og deres organisationer i udviklingen og etableringen af væresteder, rådgivning om sexarbejdet og arbejdsbetingelserne, samt konkret støtte til de kvinder, der ønsker at forlade branchen.

En reguleringsordning, der indeholder nogle af disse komponenter, er gennemført i New Zealand i 2003 med vedtagelsen af en lov om en prostitutionsreform, der introducerede en licensordning for de såkaldte administratorer, der driver bordeller mv. I tilknytning hertil blev der indført myndighedsinspektion, så det løbende kan kontrolleres, at administratorerne opfylder licensordningens krav. En evalueringsrapport fra i år viser, at ordningen har haft positiv effekt både i forhold til sexarbejdernes sundhed, deres løsrivelse fra alfonser og kriminelle miljøer, og deres retssikkerhed. Ordningen har også betydet, at problemet med vold overfor sexarbejdere er mindsket og vist, at antallet af prostituerede ikke er steget. Det vurderes at have været afgørende for succesen, at de prostitueredes egen organisation ”New Zealand Prostitutes Collective” er aktivt involveret i driften af sundhedsklinikker og i oplysningsarbejdet.

Når jeg har foreslået en licensordning, hvorunder der udstedes en personlig licens til den prostituerede kvinde frem for til en administrator, hænger det sammen med mit udgangspunkt om, at det er afgørende at beskytte og fremme kvindernes rettigheder, og styrke deres selvværd og status. Når vi fx tildeler advokater bestalling, læger, psykologer og nogle terapeuter ydernummer, og taxachauffører bevilling, opnår vi på samme tid en form for garanti eller berettiget forventning for kunderne om en ordentlig kvalitet i ydelsen og tildeler udøveren status som godkendt af det offentlige system. Der ligger derfor en iboende anerkendelse af udøveren i sådanne ordninger, som taler godt sammen med et ønske om at empower prostituerede kvinder.

En personlig licens, bør som andre godkendelser, gøres betinget af, at den prostituerede opfylder nogle krav, som er objektivt konstaterbare og kan dokumenteres. Det kan omfatte krav om
gennemgang af kursus i sexologi, hygiejnekursus, første-hjælp-kursus eller hvad der måtte være relevant, og en erklæring om myndighed og frivillighed samt oplysning om, hvorfra erhvervet udøves, og om kvinden er registreret som selvstændig eller ansat. Medlemskab af en interesseorganisation eller fagforening vil på grund af foreningsfriheden ikke kunne opstilles som krav for en licens, men der bør i forbindelse med licensens tildeling gives oplysninger om relevante organisationer, så medlemskab fremmes.

Der synes i princippet ikke at være noget til hinder for at kombinere en sådan personlig licensordning med en administratorordning, hvor der også kræves tilladelse til at drive bordel eller klinik. Med inspiration fra den New Zealandske løsning, kunne det opstilles som forudsætning for at opnå tilladelse, at ansøgeren ikke tidligere er dømt for en række forudbestemte lovovertrædelser, som for eksempel vold, narkokriminalitet eller hvidvaskning af penge. Hermed indbygges et effektivt værn mod kriminelle bagmænds udnyttelse af kvinder i prostitution.

Uanset om vi accepterer sexkøb eller tager afstand fra det, er vi nødt til at respektere, at kvinder og mænd i prostitution har rettigheder. Rettigheder som i et demokratisk samfund kun kan begrænses, hvis væsentlige og tungerevejende grund taler derfor. Kønsligestillingsprincippet tilsiger måske, at prostitution bør bekæmpes fordi det afspejler mænds magt og dominans. Men kønsligestilling kan også opnås gennem styrkelse af kvinders selvbestemmelsesret og frihed, deres kompetenceudvikling, ressourcer og øgede selvværd. Og den anerkendelse der følger i kølvandet herpå. I det lys, ser jeg en styrkelse af prostituerede kvinders rettigheder som en potentiel sejr for ligestilling - både for dem og for alle andre kvinder.

Den diskussion er selvfølgelig helt nødvendig for de danske politikere at tage. Men der er grund til at overveje et alternativ

Skadesreduktion
Ved at give sexarbejderne værdighed, myndighed, handlekraft, faglig sikkerhed og anerkendelse har man mindsket stigmatiseringen af sexarbejderne og mulige skadevirkninger ved erhvervet. De udsatte får nu rådgivning, som de kan respektere - fordi de selv bliver respekteret og talt til i øjenhøjde.
 
 
05.04-2010 | 21:33 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
05.04-2010 | 22:34 af Flemming Nakinge Nielsen
Kommentar er blevet slettet.
 
 
05.04-2010 | 22:38 af Flemming Nakinge Nielsen
Her er årsagen til at jeg ikke gider debatere med dig du er så fuld af løgn, det her udsagn har du digtet til lejligheden. Du må have det rigtig slemt med dig selv du har min dybeste medlidenhed.
 
 
06.04-2010 | 00:55 af Anne Rasmussen
Jamen Bitten har jo ret. I vil forfærdelig gerne stille en masse regler op omkring de prostituerede men I går selv fuldstændigt fri. Det rimer slet ikke på "kvinders frie ret til selv at bestemme..." Og hvor er kundernes ansvar i alt det her. F.eks at de kan blive retsforfulgt og få bøde hvis de opfodrer til eller køber ubeskyttet sex af en prostitueret.

Hvis Anja er ude af billedet i team Gimel kan jeg bedre forstå det sludder omkring Reden. Spørgsmålet er om I ikke Team Gimel bare er blevet til endnu et par kunder, der dyrker egne interesser.

Birgitte Kofoeds definition af menneskerettighederne er hun ene om at have. Den er stærkt farvet af hendes holdning til prostitution hvilket ikke er heldigt hvis man skal bestride en post som hun gør. Der er andre, der er uenige med hende.

Prostitution bygger på kriminalitet - det gør byggeriet ikke. Prostitution ER kriminalitet - ejerne/bagmændene er kriminelle - det er byggefirmaerne ikke, selv om der er nogle personer ind i mellem, der aldrig skulle have startet i byggebranchen. Men det har nu mere med byggesjusk at gøre end organiseret kriminalitet. Dermed ikke sagt, at der ikke skal slås hårdt ned på sort arbejde og slaveri indenfor byggefaget for det skal der. Men der er en væsenlig forskel på byggebranchen og prostitutionsbranchen. Byggebranchen er en nødvendighed i samfundet - vi skal have huse at bo i - samfundet går i stå hvis vi ikke har byggeri.
Samfundet går ikke i stå hvis prostitution forsvinder. Skraldespandene bliver stadig tømt, posten bliver stadig bragt ud, samfundet kører videre uden problemer selvom prostitutionen forsviner. Ingen andre end en flok kunder vil savne prostitutionen. Deimod kan vi få frigivet en pengesum i omegnen af 25 milliarder kroner som vi kunne bruge til blandt andet at få bygget et par nye sygehuse og betale lønninger til nogle flere skolelærere, plejepersonaler og hjælp til psykisk syge og handicappede - som jeg har forstået det, bliver der endnu engang skåret i hjælpen til dem.
 
07.04-2010 | 16:44 af Michael Madsen
Kommentar er blevet slettet.
 
 
07.04-2010 | 16:51 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
06.04-2010 | 00:58 af morten mortensen
er det bitten der lyver igen.
 
06.04-2010 | 01:45 af hans andersen
"er det bitten der lyver igen"

Nej Bitten lyver ikke og slet ikke igen!

Hvis nogen påstår det, så er de nødt til at komme med dokumentation!

Ellers er det bare en tåbelig og perfid påstand!
 
 
06.04-2010 | 10:06 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
06.04-2010 | 06:55 af morten mortensen
Hans
bitten vil jeg gå så langt som at kalde lystløgner, da det sker igen og igen at hun lige smider en løgn op for at underbygge sine påstande.
bla her hvor hun udtaler. ordret... " der sker masser af lovovertrædelser på Uriasposten" en påstand der så efterfølgende ønskes dokumenteret. hvilket selvfølgelig ikke sker.
 
06.04-2010 | 07:03 af morten mortensen
 
06.04-2010 | 09:28 af Flemming Nakinge Nielsen
Anne
Birgitte udtaler sig ikke som privatperson, men som næst kommanderende i institut for menneskerettigheder.
Birgitte Kofod Olsen, PhD, Vicedirektør, Institut for Menneskerettighed
Forskellen mellem Sverige og Norge er at i DK holder de prostituerede sammen, det betyder at der er råd til en retsag om menneskerettighederne det er allerede meddelt til retsudvalget at bliver den svenske lov vedtaget i dk lægges der sag an. et er at argumentere for at forbedre forholdene det er positiv, at argumentere for at forringe nogens forhold er sygt det minder om DF politik over for flygtninge indvandre, dem kan DE ikke lide så de skal ødelægges.
Hermed afslutter jeg min deltagelse i tråden. så kan lystløgneren og ekkoet hygge sig tak for den manglende debat,
 
 
06.04-2010 | 10:17 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
06.04-2010 | 20:55 af Anne Rasmussen
Skal jeg konkludere, at Anja og Team Gimel ikke længere har et samarbejde, Flemming? Jeg kunne godt tænke mig at vide det helt præcis så jeg ved, hvem der udtaler sig officielt, når navnet team Gimel bliver brugt i debatterne. For mit vedkommende har det i allerhøjeste grad betydning om Anja er med eller ej.
 
07.04-2010 | 02:08 af Knud Sandbæk Nielsen
Kan du ikke nøjes med selve argumenterne?
Jeg aner fx. ikke hvem du er.
Men jeg kender din argumentation.

Du skriver fx.: "Der er sådan set tre problemer med artiklen.

1: at det er seksualpolitisk forum den er hentet fra - der udelukkende laver lobbyarbejde for prostitutionsbranchen. De er på ingen måde hverken upartisk eller uafhængig."

Men 1: dette er jo ikke et argument,
og 2: Det ændrer ikke ved det faktum, at:
"Socialstyrelsen (under den svenske stat), konluderer i 2007 endnu en gang, at man IKKE kan sige, om sexkøbsloven har øget eller mindsket omfanget af prostitution."
- hvis det da er et faktum...

At påpege en økonomisk interesse bag noget,
er ganske forståeligt og propert.

Men at angribe en gruppe, der ræpræsenterer
de mennesker, loven får indflydelse på,
at jo ganske irrelevant:
Hvis de pågældende sexarbejdere, prostituerede, ludere,
som organisationen repræsenterer
virkelig har det så dårligt med deres prostitution,
så melder de sig vel ud?

Eller du mener måske, at mafiaen står bag den pågældende S.I.O.?
 
 
07.04-2010 | 09:48 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 10:37 af Knud Sandbæk Nielsen
Så svaret er nej? Du kan ikke nøjes med selve argumenterne?
 
 
07.04-2010 | 19:27 af Flemming Nakinge Nielsen
Medlemmer og økonomi fra SIO årsberetning.
SIO havde 31. december 2009, 85 medlemmer. De fleste medlemmer vælger kun at indmelde sig på det
navn, de bruger som sexarbejdere.
Medlemmerne betaler ikke kontingent, og dermed hviler SIO’s ikke blot på frivilligt arbejde, men også på at
de frivillige selv afholder udgifter i forbindelse med arbejdet. SIO har dog i løbet af året modtaget 3000
kroner som frivillige bidrag, som vi takker for. http://www.s-i-o.dk/
 
 
07.04-2010 | 02:01 af Knud Sandbæk Nielsen
"hverken børneprostitution eller handlede kvinder kan holdes udenfor for de to ting er uløseligt knyttet til legal prostitution."
Det betyder, at i samme øjeblik, jeg betaler en kvinde for en handling, der indebærer berøring af intim art, træder jeg ind i børneprostitutionens og slavehandel.
Det betyder, at der ikke findes én eneste kvinde, som sælger sex til folk,
som ikke er involveret i slaveri/kvindehandel og børneprostitution.

Det er sådan set, hvad der ligger i udtrykket "uløseligt".

Det svarer til at sige, at heroinmisbrug er uløseligt forbundet med hashrygning.
Jeg kendte en junkie, som ikke kunne fordrage hash.
Men man skal jo ikke lade virkeligheden forstyrre éns dagsorden...
 
 
07.04-2010 | 09:36 af Flemming Nakinge Nielsen
kNUD
ja det er for mig også en fuldstændig uden for emne debat, og er præcis den debatkultur DF har ført med sig også ind i folketinget. Når man ikke kan få ret så går man efter personen eller organisationen, ved at undergrave troværdigheden. Anja har på bloggen på avisen .dk
Her har jeg før diskuteret licensordning med Bitten, så det er bare at gå ind og læse, det er et helt lavpraktisk eksempel på, at blive overhalet af virkeligheden.
 
 
07.04-2010 | 09:39 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 11:16 af Flemming Nakinge Nielsen
Når stakkels pige - er der en der sletter dine ekko. kan du ikke læse?
Jeg henviser til debatterne du har haft med Anja på Anjas blok.
 
 
07.04-2010 | 11:23 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 09:44 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 10:31 af Knud Sandbæk Nielsen
Og derfor træder man ind i helvedes forgård, hvis man tilbyder en kvinde en drink på en bar med det gustne overlæg at få hende i kanen? For det starter jo dér? Eller begynder det med den manglende ligeløn? Begynder det med, at vi bor til leje hos de 200 mennesker, der ejer planeten?

Det er og bliver en generalisering ud fra én sag, hvor man må gå ud fra, at der på forhånd er sorteret i kunderne, idet de i begyndelsen var husvenner:
"Faderen tilbringer tiden med at se pornofilm, drikke bajere og invitere ‘husvenner,’ som han tvinger moderen til at bolle med.

Efterhånden som den ældste datter bliver større, inddrages hun i hans gennemseksualiserede og øllede univers. Intet af det, han gør, sker for vindings skyld, men for spiritus, selskab og for at kunne kigge på. På et tidspunkt beskrives han som en borderlinepersonlighed, der ikke er i stand til at være alene. Han er kort sagt sølle, affektstyret og infantil - men ikke debil."

http://www.information.dk/148161

- Du må undskylde mig, men det ligner altså ikke prostitution, snarere minder det lidt om schweitzeren, Josef Fritzl, der havde sin datter indespærret i en kælder i 18 år.

Men nu vi er i gang med at rode ting sammen: Uanset, hvad du sælger til din omverden, er du luder! En skolelærer er en prostitueret pædagog. Så længe der er penge i verden, er alle ludere for kapitalen. Der ud over er vi alle ludere for vorherre, Satan som skabte denne verden af mørket,
fordi han var så hovmodig, at han ikke kunne indse sin egen fejl.

Hele verden er en fejl, og prostitution er blot endnu en følge af dette, ligesom krig, religion og arbejde.

Hvis denne verden var styret af ånd, ville arbejde være et ubehageligt minde, og skolerne ville undervise i meditation, filosofi og parapsykologi. Sålænge dette ikke er tilfældet, er vi alle desuden alfonser - for hinanden!
 
 
07.04-2010 | 10:41 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 11:26 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 11:27 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 11:36 af Anne Rasmussen
Flemming: Hvorfor kan du ikke svare Ja eller Nej til om Anja stadig er repræsenteret i Team Gimel.

Siden jeg ikke får et klart svar kunne det jo tyde på, at Bitten har ret i, at Anja har trukket sig ud af team Gimel fordi det er gået op for hende, at I udelukkende plejer jeres egne kundeinteresser.

Måske skulle I lige give en lille briefing til de mennesker, der stadiig tror at I repræsenterer både kunder og prostituerede om den ændring af jeres status - at I nu kun udtaler jer på vegne af kunderne. Så vidt jeg kan se, er det 2 år siden Anja sidst har udtalt sig på vegne af Team Gimel.
 
07.04-2010 | 11:51 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 13:47 af Anne Rasmussen
Det med lovlydigheden kan vist ligge på et meget lille sted ellers havde de illegale bordleler og sauanklubber i de legale prost.lande ikke så stor succes Men det har de. Og det har de kun fordi de har kunder der ikke tager små detaljer som licenspapirer og den slags, særligt højtideligt.
 
07.04-2010 | 18:46 af Knud Sandbæk Nielsen
Jeg kan godt se det dårlige ved prostitution.
Kan Bitten og Anne se det dårlige ved formynderi?
Og hvis ikke, hvilken del af hjernen mangler så?

Formynderi skal her forstås som netop indblanding - obstruktion - af aftaler indgået mellem frivillige.

Her er der tale om principper, ikke hvorvidt formynderiet er undskyldeligt.

Er formynderi kanske helt uskadeligt?
Eller er det en slags annullering af andres frihed og dermed af deres menneskelighed?

Jeg er nødt til at stille dette spørgsmål uden at svare på bemærkninger om andet, for hvis jeg så meget som nævner noget andet end de rene principper, får jeg ikke svar på skyggen af noget principielt. Det er det principielle, der hele tiden bliver negligeret af tilhængerne af et forbud.

Altså, igen: Er formynderi principielt forsvarlig og uskadeligt?
Eller kan det tænkes, at formynderi - uanset sammenhængen - kan gøre skade?

For hvis formynderi i princippet ikke er skadeligt, så kan vi jo lovgive, så vi forbyder religion, danskpop, heavy metal, reklamer, biler, arbejde og graviditet. Så løser vi alle DE problemer, uden problemer...
 
 
07.04-2010 | 18:52 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 19:08 af Knud Sandbæk Nielsen
Formynderi skal her forstås som netop indblanding - obstruktion - af aftaler indgået mellem frivillige.
For nu at gentage, cut and paste, as a matter of fact. Look above.

Sexkøb er ikke det samme som at slå børn - med mindre fattigdom er det samme som at slå børn.
Børnene står jo ikke på gaden eller sidder i vinduet og venter på at modtage betaling for en lussing.
Sammenligningerne korroderer mere og mere.
 
 
07.04-2010 | 18:57 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 19:10 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:10 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:11 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:12 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:13 af Knud Sandbæk Nielsen
Må jeg henvise til mine kommentarer til >>Boganmeldelse: G.A. Cohen ”Why not Socialism?”<<
http://avisen.dk/blogs/andreasa/boganmeldelse-ga-cohen-why-not-socialism_25647.aspx
 
 
07.04-2010 | 19:16 af Knud Sandbæk Nielsen
Uuuuuups!
Der er vist lige gået kage i den, beklager.
Advarsel: KLIK ALDRIG TO ELLER FLERE GANGE på "SEND" - selvom der tilsyneladende ikke sker noget. Min utålmodighed med døde ting har her resulteret i, at en kommentar er blevet til en frise!
 
 
07.04-2010 | 19:29 af Flemming Nakinge Nielsen
Uddrag fra SIO årsberetning

Reden i København har gennem flere år hævdet, at antallet af sexarbejdere på gaden i København
er vokset brat til over 1200. Dette indgår nu i de officielle opgørelser af antallet af sexarbejdere,
men det harmonerer ikke med de oplysninger, SIO har fra andre sider. Blandt andet politiet har
overfor SIO vurderet, at der højt sat er 300 sexarbejdere på gaden i København i højsæsonen om
sommeren. Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll (LA) har på SIO’s foranledning stillet
indenrigs- og socialminister Karen Ellemann spørgsmål om tallene fra Reden. Ministeren oplyste i et
svar i november blandt andet, at der har været flere hundrede dobbeltregisteringer, at Reden ikke
er i stand til at oplyse, hvor mange brugere de har i løbet af et år, og at Reden ikke ved, om
brugerne er sexarbejdere eller ej. SIO mener fortsat, at der mangler oplysninger, og vi har stillet
flere spørgsmål. Vi ønsker blandt andet, at man skal ændre den officielle statistik og gøre den
retvisende ud fra de nye oplysninger. http://www.s-i-o.dk/
 
 
07.04-2010 | 19:45 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
07.04-2010 | 19:51 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
08.04-2010 | 11:26 af Flemming Nakinge Nielsen
Hvis du vil rulle op til toppen så vil du opdage at det her er en politisk tråd med radikal politik. jeg bruger alt de saglige organisationers materiale, da det for mig er vigtigere en disse fordomsfulde saglige indlæg du fremligger, Hvad har Anja med mine debatter og meninger at gøre?
Reden laver et udmærket arbejde ganske som alle andre hattedame-oprettede varmestuer, der skal bare holde sig til sandheden, der er som dig selv løgnagtige og kan ikke dokumentere deres påstande. Jeg ønsker ikke at spilde tid på at debattere med dig da det bare er gentagelser du repræsenterer. I øvrig er det kommunen der skal føre kontrol med det sociale arbejde. farveller.
 
 
07.04-2010 | 23:52 af Anne Rasmussen
Anja og Reden har nemlig et rigtigt godt forhold til hinanden.

Historien omkring de "forkerte tal" på Redens brugere eller kvinderr- brugerne er ikke nødvendigvis narkoprostituerede allesammen - er ikke en historie om snyd og svindel som nogen ellers meget gerne vil gøre den til, men en historie om at beskytte Redens brugeres anonymitet. Ingen bruger af Reden bliver registreret med cpr.nr. men blot med det navn de opgiver. En bruger der kommer ind den ene måned og kalder sig Susi, forsvinder et par måneder, kommer tilbage til Reden og kalder sig nu Pia.
Susi og Pia er samme person men bliver registreret under to navne. Mere mystisk og svindelagtigt er det ikke. I 2009 blev brugerne delt op i nordiske og ikke-nordiske brugere, de ikke-nordiske blev henvist til tilbud der dækkede deres behov som Hope-now, Reden International og Safe And Alive. Det betød at antallet af brugere blev reduceret kraftigt, da der nu kun blev registreret nordiske brugere, hvor der tidligere blev registreret både nordiske og ikke-nordiske brugere.

Jeg kan i øvrigt råde eventuelle tvivlere til at læse denne rapport fra et uanmeldt kontrolbesøg fra feb. 2010: http://www.redenkoebenhavn.dk/data/archive/Reden-uanmeldt-tilsyn-feb-2010.pdf

Michael: Hvad i alverden mener du med den: "Og nej samfundet går måske ikke i stå uden prostitution, men det ville det til gengæld gøre uden sex. " Er der nogen der har snakket om at forbyde sex? Eller er du en af dem, der mener at sex udelukkende er noget der er forbeholdt prostituerede og deres kunder?


Pengene: der ryger nok en del til privatforbrug - FORBRUG - det betyder at pengene bliver brugt i samfundet - altså de ryger ikke til en udenlandsk konto ejet af en af rockerbanderne eller en nigeriansk mafiamand/kvinde som det er tilfældet nu. Når pengene bliver brugt i det danske samfund bliver der betalt skat og moms af de penge, der ryger i statskassen.
Jeg vil endnu engang råde dig og din organisation til at læse lidt på tingene - jeg finder din organisation meget uproffesionelt ledet hvis I som minimum ikke sætter jer ind i den slags almen viden. Det er stadig blot et spørgsmål om, hvis I er seriøse, at kontakte Rigspolitiets afd A, NEC, og forhør jer omkring kriminaliteten. De kan også informere jer om situationen omkring de handlede kvinder.
Men hvis jeg skal være helt ærlig tvivler jeg stærkt på den seriøsitet.

Hvilket byggeri synes du vi skulle undvære.
 
08.04-2010 | 11:02 af Michael Madsen
Kære Anne
Hmmm, man kunne godt få en fornemmelse af, at du kun vil/ønsker at tage dem seriøst, der mener nøjagtig det samme som dig.

Om du tager min organisation seriøst eller ej er jeg sådan set ligeglad med. Det er der heldigvis mange andre i dette land, der gør, inklusive Sundhedsstyrelsen, undervisningsministeriet, Danida m.fl.

Og selvfølgelig har den da også lyttet til fakta omkring kriminaliteten - bl.a. via indlæg fra Servicestyrelsen og Kompetence Center Prostitution, som er de to statslige organer, som prostitution hører under. Men dem vil du måske også påstå er useriøse??

Men den har lyttet til det på lige fod med alle de andre vinkler - hvilket vist er langt mere og langt mere nuanceret, end du selv har sat dig ind i tingene.

Når jeg udtaler mig på denne blog sker de i øvrigt selvfølgelig som privatperson, men synspunkterne omkring seksuelle rettigheder deler jeg med min oprganisation.

På det punkt er jeg så heller ikke enig med idg og det gælder også med hensyn til stigmatiseringen, som vi har diskuteret på en anden tråd. Her taler jeg ikke så meget om kunderne, men om de prostitueredes status, som med garanti godst kan ændres - f.eks. hvis man gav dem flere rettigheder og stoppede med altid at fremstille dem som stakkels ofre, men som voksne, ansvarlige mennesker, der selv er i stand til at tage vare på deres liv.

I øvrigt en meget interessant betragtning du på den anden tråd har om prostitutionslkunderne og alle de gifte mænd og deres hemmelighedskræmmeri, som du harcelerer imod.
Nu synes jeg så lige, du skal huske på, at alle undersøgelser viser, at kvinder i parforhold er mere utro end mændene, så spar du lige din forargelse en omgang. Og størstedelen af de utro mænd er det altså ikke med prostituerede, men med helt andre kvinder.
Man kan også fundere over alle de mennesker, dser tilsyneladende ikke får opfyldt deres seksuelle behov - som jo er helt legale at have - i deres parforhold. Så måske skulle man ændre den meget gammeldags ægteskabslov til, at man kan forlange skilsmisse i tilfælde af, at partneren ikke tager ligeligt ansvar for det fælles sexliv - hvilket med dine egne ord ville være fuldt ud rimeligt, med mindre andet er aftalt i ægteskabet. Selv om man er i forhold Anne, så giver det altså ikke ret til at holde partneren i ufrivilligt cølibat i lange perioder.

Faktisk synes jeg i alle dine indlæg, at du har en ubehagelig distance og manglende respekt over for dem, du påstår du vil hjælpe - nemlig de prostituerede. Dine ord lyser langt væk af alskens forargelse, så måske er det i virkeligheden den, der generer dig mest ved det erhverv.

Og igen tilbage til mit basisspørgsmål: Hvorfor skal sex af alle ting være forbudt at sælge/købe?

PS
Jo det meste sex foregår da heldigvis uden prostituion, men min pointe er, at der altid vil være seksuelle behov - og at der i den forbindelse altid også vil være behov for at kunne købe sex. Det behov forsvinder ikke bare, fordi der kommer et købesexforbud, men vil så bare finde andre veje.

PS
I øvrigt morsomt, at du og andre vil bekæmpe kriminaliteten i prostitutionsbranchen ved at kriminalisere kunderne og derved skabe nye kriminelle og ny kriminalitet :D

PSPS
Lad os ikke starte en debat om grimme, overflødige byggerier. Du kan bare tage en gåtur langs havnearealerne i København, men som sagt, denne tråd er rigeligt lang i forvejen til også at gå ind i den diskussion.
MM
 
 
08.04-2010 | 14:50 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
08.04-2010 | 11:54 af Flemming Nakinge Nielsen
Rettelse.
Bitter
Hvis du vil rulle op til toppen så vil du opdage at det her er en politisk tråd med radikal politik.
Jeg bruger alle de saglige organisationers materiale, da det for mig er vigtigere en disse fordomsfulde usaglige indlæg du fremligger, Hvad har Anja med mine debatter og meninger at gøre?
Reden laver et udmærket arbejde, ganske som alle andre hattedame-oprettede varmestuer. De skal bare holde sig til sandheden, de er som dig selv løgnagtige og kan ikke dokumentere deres påstande. Jeg ønsker ikke at spilde tid på at debattere med dig da det bare er gentagelser du repræsenterer. I øvrig er det kommunen der skal føre kontrol med og har ansvaret for det sociale arbejde. Lær at gå efter bolden og ikke manden. Nå det har jeg sagt til dig før. farveller.
 
 
08.04-2010 | 14:26 af Anne Rasmussen
Michael: KCprost. og servicestyrelsen gør et godt stykke arbejde - jeg er så ikke helt sikker på din organisation og deres indsamling af info - jeg mangler stadig at se en ordenlig gennemgang af kriminaliteten i branchen. Jeg forstår stadig ikke den uvilje, der er i mod det med mindre man slet ikke ønsker at se svaret.

Du udtaler dig altså så som privatperson - ikke på vegne af din organisation som du hverken har bekræftet eller benægtet er Sex og Samfund. Men samtidig gør du opmærksom på, at du deler holdning med din organisation. For at ryde eventuelle misforståelser af vejen og da Sex og Samfund også har kontakt til skolerne og dermed eleverne, hvilket jeg finder er betænkelig med den holdning til prostitution, vil det være passende om du vil informere her, om det er den organisation du er med til at sætte dagsordenen i.

"Nu synes jeg så lige, du skal huske på, at alle undersøgelser viser, at kvinder i parforhold er mere utro end mændene, så spar du lige din forargelse en omgang. Og størstedelen af de utro mænd er det altså ikke med prostituerede, men med helt andre kvinder."
Hvor ved du det fra?

Alle undersøgelser? Hvilke Alle undersøgelser?

Uanset hvem der er mest utro er der lige den lille hage ved prostitutionsutroskab - den økonomiske del. Ikke alene er man utro, man bruger også familiens penge til at støtte et dybt kriminelt netværk både med udnyttelsen af handlede kvinder og pengesupport til en kriminel verden, jeg slet ikke kan forstå at en organisation kan være fortaler for - for det er hvad I er, når I støtter prostitution. Prøv at lytte til politiet når de udtaler sig om prostitution og organiseret kriminaltet - det kunne jo være at de talte sandt.
Det har jeg henvist til flere gange. Jeg sidder faktisk og overvejer om jeg skulle kontakte Sex og Samfund og høre den officielle version af deres politik, for det her er ærligt talt alarmerende.

Jeg kan også råde dig til at læse Claus Lautrups undersøgelse af sexkunderne. Og nej, det er ikke avanceret specialsex de køber men hovedsageligt god gammeldags dansk og fransk.
Jeg kan også råde dig til at læse Professor Sven-Axel Manssons undersøgelse.
http://www.popcenter.org/problems/trafficked_women/PDFs/Jacobson_2002.pdf

Stigmatiseringen er en ualmindelig letkøbt undskyldning til at offerliggøre sig selv. Det er så synd for mig for hele samfundet er efter mig og det er de andres skyld.
Vi følger altså også med på kundefora rundt om, så vi ved godt, hvad det drejer sig om og det er lige præcis som jeg har beskrvet det tidligere. Konen må ikke vide noget for så vil hun skilles og det er squ så besværligt.
Der bliver hoveret ualmindeligt groft over de koner, der forsøger at finde ud af hvad manden render og laver hvis en mand ikke har fået dækket sine spor godt nok. Der er meget langt til den lille stakkels luder når man læser de indlæg mellem kunder og prostituerede - ha ha hvor har konerne godt af det. Så spar mig for stigmatiseringssangen. Den er falsk men gud hvor er der mange, der synger med på den. Jeg kan kun opfodre dig og din organisation, at prøve at følge med på diverse fora, der ser I hvad det er for nogle "stakler" I forsvarer så hårdnakket.

Igen må jeg konstatere, at ingen - heller ikke dig og din organisation, har gjort sit hjemmearbejde og undersøgt de konsekvenser en legalisering har haft i samtlige lande der har lavet forsøget. Er de blevet mindre stigmatiseret - er de blevet mere accepteret i samfundet - er den illegale sektor blevet mindre - er kriminaliteten blevet mindre? NEJ, svaret er nej til hvert eneste spørgsmål.

Hvorfor undersøger din organisation ikke den slags? Du snakker om Danida - hvad skal jeg bruge det til? Det er jeres arbejde I skal bedømmes på og det har ikke imponeret mig - når man bevidst/ubevidst springer noget så graverende som en kriminel millardindustri over er det sjuskearbejde på højt plan.
Du sagde på et tidspunkt at I også havde spurgt eksprostituerede - gælder det Odile Poulsen, Lita Malmberg og de andre eks'er der har været fremme i medierne? eller har I holdt jer til dem, der passede ind i det pæne billede.

Flemming: Det har sandelig en hel del at sige, om Anja er med i Team Gimel eller ej. Hvis hun ikke er det længere kan du heller ikke længere udtale dig på vegne af TG, da TG netop repræsenterede et alternativ til sio.

Har du læst tilsynsrapporten fra 2010: ellers kommer den en gang til her: http://www.redenkoebenhavn.dk/data/archive/Reden-uanmeldt-tilsyn-feb-2010.pdf
Havde du læst på lektien i stedet for at blive tøsefornærmet, ville du have set, at Reden er mere end blot en "hattedame-oprettede varmestue".
Et kvalificeret gæt - det er på grund af Anjas besøg og frivilligt arbejde på Reden og dermed indsigt i den verden Reden repræsenterer, at I er blevet uenige. Blot et gæt men med de udtalelser du kommer med omkring Reden, kunne det tyde på det.
 
08.04-2010 | 14:39 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
08.04-2010 | 14:58 af Michael Madsen
Kære Anne
Dette bliver mit sidste indlæg til dig i denne omgang, da du vidst er hinsides ethvert argument eller synspunkt, der ikke lige passer ind i din meget unuancerede verden. På den måde er du præscis lige som ekspræsident Bush, der efter 11. september delte verden sort/hvidt op og sagde "Either you are with us or against us". Heller ikke for ham eksisterede der nogen nuancer ller mellemveje.

Men først og fremmest er du åbenbart ude af stand til at læse almindelig dansk.

Jeg har ført denne her debat med dig som privatperson, men du vedbliver alligevel stædigt med at ville tage min organisation til indtægt for snart det ene, snart det andet. Det eneste, jeg har fortalt dig er, at min organisation og mit eget udgangspunkt når det gælder alt omkring seksualitet - inklusive prostitution - er det rettighedsbaserede: Det enkelte menneskes ret til at bestemme over sin egen krop, herunder hvem man vil have sex med og om man vil tage penge for det.

Jeg gider ikke spilde mere tid på at høre dine nedgørende udgydelser om useriøsitet m.m. Vi er faktisk nogle mennesker, som forsøger at se på prostitution fra alle sider og som ikke uden videre vil lade os spænde for et moralsk/tetisk korstog eller alle mulige andre dagsordener.

Og som jeg har skrevet nu flere gange, så synes jeg i alle dine indlæg, at du har en ubehagelig distance og manglende respekt over for dem, du påstår du vil hjælpe - nemlig de prostituerede. Senest i indlægget lige overfor, hvor du skriver om stigmatisering. Dine ord lyser langt væk af alskens forargelse, så måske er det i virkeligheden den, der generer dig mest ved det erhverv.

Tilbage står egentlig blot to spørgsmål, som du stædigt har nægtet at svare på:

- Hvorfor skal sex af alle ting være forbudt at sælge/købe?

- Og hvem repræsenterer du Anne Rasmussen i denne her debat, hvor du hele tiden har utrolig tralvt med at punke andre for, hvem og hvad de står for. For du repræsenterer ikke de prostituerede. Du skylder vist efterhånden os alle et svar.

Og så tak for debatten.

MM
 
 
08.04-2010 | 15:08 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
08.04-2010 | 16:20 af Anne Rasmussen
Hvem jeg repræsenterer - jeg repræsenterer Anne Rasmussen - ikke nogen organisation. Du hev selv din organisation ind i det her og det skulle du jo ikke gøre hvis du ikke har rygdækning fra dem. Du kunne have svaret ganske kort på, om det er sex og samfund du repræsenterer eller ej. jeg tolker dit ordvalg som et ja, og at du har udtalt dig på et grundlag som ikke stemmer helt overens med organisationens.

Du skriver: "at du har en ubehagelig distance og manglende respekt over for dem, du påstår du vil hjælpe" - har jeg påstået at jeg vil hjælpe de prostituerede? Nej, men jeg anser det som et problem, at vi har en industri, der ødelægger menneskeliv, som er dybt kriminel og som hylder et syn på kvinder som noget man bare kan købe sex af, hvordan skal mænd nogensinde kunne respektere kvinder når de kan gå ind på det nærmste bordel og vælge og vrage mellem kvinder, der er linet op foran dem.
Jeg kunne på samme måde anvende samme ordvalg omkring din indstilling til de problemer som jeg har nævnt og som du ikke vil svare på eller tage stilling til - en tendens jeg har bemærket i hver eneste debat jeg har med kunder og tilhængere - så snart kriminaliteten bliver nævnt og der ønskes et ansvar fra kunderne, bliver der lukket af. Hvad skal jeg udlede af det? At man ikke vil se hvad der foregår bag ved glansbilledet af prostitutionen og de fine ord om frihed og rettigheder? Jamen så kommer vi jo ingen vegne og den organiserede kriminalitet fortsætter og ekspanderer, som den har gjort i hvert eneste legal-prost land.

Omkring stigamtiseringen: Helt ærligt, læs på kundefora og så kan du selv se, hvad der bliver skrevet. Jeg nævner for dig hvad jeg har set og læst - så det er den forkerte du retter din kritik mod. Bar skyd budbringeren.
Jeg synes i øvrigt ikke du svarede på om din organisation havde snakket med Odile Poulsen, Lita Malmberg, Helle Tiller og de andre fra div. debatter.

Og jo jeg har svaret på dit spørgsmål omkring hvad der skal være til salg og jeg svarede dig at ikke alting skal være til salg.
 
08.04-2010 | 22:43 af Michael Madsen
Kære Anne
Dine fordrejninger af sandheden bliver ikke bedre af, at du fremturer.
Som jeg skrev længere oppe er du åbenbart ikke i stand til at læse almindeligt dansk. Jeg svarede faktisk ganske kort på dit spørgsmål om, hvem jeg repræsenterede, og alligevel kommer du igen og igen med alle mulige postulater om min organisation.

Og ja jeg har selv trukket den ind i debatten, men kun for at vise, at jeg ikke bare har min mening fra alle mulige rapporter, men faktisk via den har deltaget i et stykke dybt seriøst udredningsarbejde, som er kommet omkring alle kroge af prostitutionen - inklusive kriminaliteten.

Du har, som jeg har sagt mange gange før valgt udelukkende at fokusere på dette aspekt og nedgør alle andre, der ikke gør det samme. Men Anne det bliver din sag ikke mere rigtig af - og din sandhed behøver altså ikke være alle mulige andre menneskers sandhed også.

Men jeg gider som sagt ikke diskutere det her mere med dig, for det tjener intet formål, og du fordrejer bevidst alting med dine fritsvævende fortolkninger. I løbet af denne debat har du således på skiftende tidspunkter beskyldt mig for at være sexkunde, kun til uforpligtende bolleveninder, useriøs og senest ikke at udtale mig på et grundlag som stemmer overens med min organisations - alt sammen uden at have mindste belæg for det andet en dine egne gisninger.

Dit debatniveau har på den måde hele vejen været langt under det seriøse niveau, som du selv beskylder andre for ikke at beside.

Men godt at vi har fået afklaret, at du udelukkende repræsenterer dig selv og i hvert fald ikke repræsenterer de prostituerede, som du jo helt klart giver udtryk for, at du ser ned på og ikke respekterer. Lige som du helt klart åbenbart ikke kan kapere moralsk, at nogen kunne finde på at sælge deres krop for penge. Du har selvfølgelig ret til at have dette moralske syn på sex, men ikke til at trække det ned over hovedet på alle andre.

Dit synspunkt omkring kundernes manglende respekt for specielt kvinder skydes i øvrigt grundigt ned af den kendsgerning, at der er flere mænd, der har solgt sex en kvinder. Så hvordan skal mændene kunne respektere andre mænd, når de kan købe sex af dem for penge? for nu at bruge din egen terminologi. Bare for at sige, at det her ikke handler specielt om kvinder, men om mennesker m/k, der sælger sex til andre mennesker.

Og hermed stopper vores debat i hvert fald fra min side. Jeg regner med, at du lige vil fyre endnu en forløjet bredside af for at få det sidste ord - well be my guest!!

MM
 
 
09.04-2010 | 02:11 af Anne Rasmussen
Okay Michael: Du siger jeg er useriøs - jeg siger du er lige så konfliktsky som alle andre, der ikke vil forholde sig til krinimaliteten i branchen og dermed når vi ikke videre. Jeg har henvist til rigspolitiets udtalelser og artikler fra medier med udtalelser fra rigspolitiet - alligevel får jeg et intetsvar. Men jeg er klar over, at det ikke passer ind i glansbilledet af prostitutionsbranchen. Jeg forstår bare ikke, hvorfor det er så pokkers svært at kontakte dansk politi og få et svar der.

Spar mig for moralismen tak. Den kommer du ingen vegne med. Jeg har tænkt mig at kontakte Sex og Samfund for at høre deres version af det her - om det kan passe, at en organisation, der rådgiver skoler omkring sexliv også går ind og støtter en så dybt kriminel branche som prostitution er. Jeg har tænkt mig at henvise til denne debat.

Det er virkelig ikke mit problem at du har fremhævet din organisation - den må stå for din egen regning. Hvis du alligevel ikek har rygdækning fra dem er det dit problem ikke mit. Noget du måske skulle have tænkt på før du inddrog din organisation i det her.

Bolleven - har jeg beskyldt dig for at være en bolleven?Jeg har nævnt ordet bolleven på et tidspunkt men mig bekendt har jeg ikke hæftet den betegnelse på dig . Jeg har på et tidspunkt antaget dig for at være prostkunde hvilket du benægtede at du var og det har du også fået en undsktýldning for. Ikke sandt! Så skulle vi ikke lige får det på det rene før du går helt over gevind.

Har du overhoevdet gjort dig den ulejlighed at læse de rapporter omkring kunderne, den danske af Claus Lautrup og den svenske af Sven-Axel Mansson? Så vil du se, at prostkunders holdning til kvinder ikke er min opfindelse hvilket jeg også har gjort opmærksom på med andre rapporter fra England, Canada og USA. Kundernes holdning til kvinder har jeg blot bragt videre fra de rapporter andre har lavet og lagt ud på nettet - inkl. udtalelser fra kunderne. Jeg formoder du ikke har læst dem.

Jeg kender ikke til biseksuelle mænds respekt for homoseksuelle - gør du? Spørg dem om deres holdning til de mennesker de køber adgang til for at få udløsning i.

Og nej, jeg har aldrig nogensinde påstået, at jeg repræsenterer de prostituerede - jeg aner ikke, hvor du har fået den ide fra. Jeg ville endda sige, at med de "ædle beskyttere og riddere" de har, der har uendeligt travlt med at lave regler og forordninger for dem så de ædle riddere fortsat kan bibeholde deres ret til at købe uhindret sex, så har de prostituerede overhovedet slet ikke brug for mig til at "redde dem". Det klarer de ædle riddere helt selv.

Du kunne passende spørge Anja fra det tidligere Team Gimel hvad hun mener om det. Også om alt det fine snak om respekt og jegskalkommeefterdig-ret til egen krop. jeg tror hun kan fortælle dig lidt om realiteterne i prostitutionsbranchen. jeg ved, at på et tidspunkt havde hun korrespondance med nogle af hendes kolleger angående selvmord i branchen og den ualmindelige ondskabsfulde og hadefulde tone indenfor egne rækker. Måske var det noget du skulle snakke med hende om.

Jeg synes bare det er uendeligt sørgeligt at ikke en eneste af jer forholder jer til de kæmpeproblemer de forskellige lande har fået med de fejlslagne legaliseringsforsøg de har lavet. I bliver ved med at køre videre i den samme rille - legalisering løser alle problemer - legalisering løser alle problemer - legalisering løser alle problemer. Jeg synes I skulle henvende jer til Tyskland, holland, Belgien, Schweiz, Australien etc. og se, hvordan det er gået der. Men på den anden side, så er det nemmere at at blive tøsefornærmet på budbringerne, ikke sandt Michael!
Og husl nu lige på, at det stadig var dig, der bragte din organisation på banen. Ingen andre.
 
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites