Debat - hvad er ?

Af Ove Nielsen
SE ALLE BLOGINDLÆG
Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Indledning:

Debatten på avisen.dk i trives ikke ser det ud til, derfor dette oplæg til debat  om debatten og hvorledes  en hensigtsmæssig adfærd kan komme på tale så alle kan være her og debattere...

Indlægget er skrevet i en positiv ånd med tanke på alle

-------------------------------------------

Debat er om meningsbrydning og her i
meninger og argumenter, argumentation

For mig at se går mange på debatter efter at få ret -

moral - divergenser - forskelle
rigtigt - forkert - generelt anskuet
hvis man har ret - har modparten uret
Er man selv rigtig - er modpart "forkert"

som jeg anskuer debatter jeg har deltaget i er der en overvægt i at søge at få ret frem for at søge forståelse - spørge -hvad menes

Jeg ser det ikke som bevidste negativiteter, der er nærmere tale om at man ikke forstår hinandens mulige udgangspunkter / forståelser som afføder meninger.

jeg skriver bevidst "mener jeg"  dette sker
for at give modpart rum til egen mening

Debat drejer sig, som jeg ser på emnet, om rummelighed i den forstand at alle kan holde meninger uden at blive slået oven i hovedet med at man er forkert på den, har uret, ved ikke m.m.

Hvis alle gav andre mere rum til at de kan være dem selv med deres meninger - uden at man behøver være enige - så ville alt gå meget nemmere, mener jeg

Nogle er mere følsomme end andre og skriver på dette grundlag. Andre er mere "kontrollerede" end andre og kan skrive på et sådant kontrolleret grundlag.

Det der så ofte sker er at de følsomme rammes dybere end de kontrollerede og dermed er der lagt en kim til konflikt, hvis IKKE at der er rum til at begge parter kan holde meninger og det er der så vidt jeg kan iagttage, desværre ofte ikke.

Så vil de der kan kontrollere følelser står sig ofte bedre, men det betyder ikke at de har mere ret, som sådan, mener jeg.

Så Ærede bloggere  - kære medmennesker

Hvad med at alle forsøger at ændre vaner på bloggen og her forsøge at give medmennesker mere rum - så alle kan holde meninger uden at blive stillet ud som "forkerte" ?

Dette er et positivt og oprigtigt ment forslag så der kan komme gang i flere gode debatter, der så kan gå på rummelighed uden at det betyder enighed - nærmere om muligheder - variation i mening.

Debat:
Det er ikke om enighed eller uenighed, som sådan for hvem har sandheden ? er sandhed reelt ikke 3diepart, det mener jeg
Debat er , som jeg anskuer det, om rum til meninger -
via forståelse for at andre ikke mener som en selv

INGEN behøver mene det samme. der kan læres i uenighed.

Enighed er ej en negativ ting
det er uenighed heller ikke

At forstå sin modpart, betyder ikke at man skal være enig på nogen måde eller acceptere modpartens mening. Alle kan holde mening på denne måde, det der reelt afgør meninger er mulige argumenter, argumentation og mulig viden.

I henseende af mulig viden så bør man huske sig selv på, at det mener andre også at de har og at man, mener jeg, reelt antager mere end man ved.

Så rummelighed til mening, forekommer mig fornuftigt

hvad mener I Ærede debattører om dette forslag ?

Mere rummelighed til forskellighed i mening ?

 

Alle ønskes en god aften og god debat

mvh  Confucius

Dette er et uredigeret blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Mit interesseemne er moral og handling / filosofi og psykologi

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.