Blogger: Usmageligt at bruge terrorfrygt til at vedtage fremmedhadsk lov
Det er usmageligt, at regeringen vil bruge frygten for terror til at få hastevedtaget et fremmedhadsk lovforslag, mener Steen Knøster Rasmussen.

Af Steen Knøster Rasmussen
SE ALLE BLOGINDLÆG

DER ER så meget jeg ikke forstår.

I fredags blev 129 parisere på mest bestialske vis myrdet af terrorister fra ISIS.

VÅBENINDUSTRIEN JUBLER, for de selvsamme vestlige politikere, der banede vejen for ISIS ved at myrde 100.000'er civile i Irak og i ”krigen mod terror”, reagerer som vanligt med at smide flere bomber. Man skal være ualmindeligt naiv for at tro på at tabstallene ikke lynhurtigt overstiger 129 uskyldige mennesker, når Frankrig og Rusland bomber løs i Raqqa i Syrien. Og man er næsten lige så naiv, hvis man tror de rammer nogle af de mennesker, der faktisk er målet.

Knapt var blodet størknet i Paris' gader, før Søren Espersen fra DF herhjemme udtalte, at det var helt legitimt at bombe uskyldige mennesker i jagten på terrororganisationen, og debatten om lukningen af grænsen og hetzen mod vores muslimske medborgere røg igen op i 6. gear, for der kunne jo gemme sig en såkaldt terrorist eller to blandt de flygtninge, der kommer til Danmark.

GLEMT ER det, at langt hovedparten af ISIS' ofre er muslimer, at det er muslimer der hver dag ofrer livet i kampen mod ISIS, og at de syriske flygtninge der krydser grænsen er (primært) muslimer, der flygter fra ISIS. Glemt er det, at ISIS' egentlige mål med terrorangrebet i Paris var at ramme muslimerne i Europa - at skabe et billede af islam som noget, der ikke harmonerer med demokrati og tolerance.

Hizb Ut Tahrir, bestående af ca. 300 tossede fanatiske ekstremister, udråbes herhjemme af regeringen og medierne til vor tids største trussel mod det hjemlige demokrati. De taler ikke på vegne af flertallet af muslimer, langt, langt de fleste muslimer er demokrater ind til benet, dyrker tolerance, ytringsfrihed og så videre. Hizb ut Tahrir har samme dagsorden som ISIS - at skabe splid mellem muslimer og ikke-muslimer.

TIL SAMMENLIGNING har regeringens største støtteparti, DF, 15.000 medlemmer og flere hundrede tusinder støtter i befolkningen. De har en politisk platform, hvor de dagligt kan hetze mod minoriteter. I medierne er det naturligvis primært muslimer, de kaster sig over, men sexisme, homofobi, totalitære tanker, selektiv ytringsfrihed og hede drømme om dødsstraf stortrives fra top til bund - både i partiet og blandt dets tilhængere. Disse holdninger stortrives i de mest charmerende grupperinger på nettet, hvor DFs tilhængere i øvrigt gerne truer med både mordbrande og likvideringer.

Venstreregeringen og det store ”oppositionsparti” Socialdemokratiet (ja, citationstegnene er helt bevidste) gør, hvad de kan for at kopiere DF's holdninger, og således puster Mette Frederiksen til terrorfrygten i befolkningen ved at tale om de ”mørke kræfter i blandt os”. Den slags udmeldinger taler direkte ind i ISIS' dagsorden.

I LY af terrorhandlingen i Paris hastebehandles således et 109 siders langt dokument, der indeholder markante stramninger på asylområdet. Blandt andet vil stramningerne, såfremt de vedtages, give mulighed for at private firmaer skal bistå myndighederne med magtanvendelse, f.eks. brug af håndjern, og integrationsministeren skal kunne suspendere kravet i udlændingeloven om, at man skal blive stillet for en dommer inden for 3 gange 24 timer, hvis man bliver anholdt.

ALT IMENS er den første teltlejr ved at blive gjort klar til at tage imod krigsflygtninge. Inden ankomsten til lejren skal flygtningene aflevere deres værdigenstande, og i skrivende stund må flygtningene i den største teltlejr ved Vordingborg ikke forlade lejren. Lovforslaget slår altså fast, at retsstaten ikke gælder for folk, der flygter fra krig. Når 129 mennesker i Paris dør, er det en tragedie, men når folk flygter fra samme tragedie, fratager man deres basale rettigheder. Det er usmageligt, at regeringen vil bruge frygten fra terroren til at få hastevedtaget deres fremmedhadske lovforslag.

Man skal vist være borgerlig politiker for at forstå logikken. Hvordan sikrer politibevogtede lejre, forskelsbehandling og mistænkeliggørelse samt det faktum, at der gang på gang er blevet skåret i den økonomiske hjælp til flygtninge, en bedre integration, mindre fremmedgørelse og mindre radikalisering af mennesker fra andre kulturer, at vi ikke risikerer at opleve, hvad pariserne oplevede fredag d. 13 november? Hvordan adskiller regeringens syn på mennesker med rødder i muslimske lande sig fra ISIS' syn på dem?

DENNE HER postarbejder forstår det i al fald ikke.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Steen Knøster Rasmussen

Steen Knøster Rasmussen er marxist, født og opvokset på den københavnske vestegn og så er han postarbejder hos Post Danmark. En af de ufaglærte manuelle arbejdere, som politikere og meningsdannere taler rigtig meget om og til, men ikke særlig meget med ...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.