Blogger revser V og R: "Forsvars-ignoranter"
Det var en håbløs aftale, der i går blev indgået om forsvaret, mener den konservative blogger Joachim Hjorting.

Af Joachim Hjorting
SE ALLE BLOGINDLÆG

Det er russisk og betyder "vi overgiver os".

Det kan være, vi snart skal lære den sætning og vænne os til at se Putin propaganda på Danmarks Radio. Vi er i hvert fald kommet et skridt tættere på med torsdagens forsvarsaftale.

AFTALEN ER et kæmpe nederlag for Danmark. De radikale jubler, Det Konservative Folkeparti blev smidt ud af forhandlingerne og Venstre har åbenbart opgivet at være et borgerligt parti.

Udover at de varsler skattestigninger, så har de lavet en fuldstændig håbløs aftale om forsvaret.

Lad os kigge nærmere på det.

  1. Konkret er der besluttet, at der er skal købes 27 nye kampfly. Væsentligt færre fly end forsvaret og ministeriet selv anbefaler.
  2. Dårligere forhold og mere arbejde for vores piloter, og vi kan ikke leve op til vores internationale missioner.
  3. Vi lever fortsat ikke op til NATO kravet, der lyder på, at vi skal bruge 2 procent af BNP på forsvaret.
  4. En finansiering af kampflyene der betyder, at de resterende værn i forsvaret skal spare og får sværere ved at købe nyt materiel. Altså dårligere vilkår for vores soldater.

Dette er bare fire eksempler på, hvor dårlig en aftale det er for Danmark og Danmarks forsvar.

Verden er ikke så fredelig, som venstrefløjen typisk prøver at få det til at se ud. Vi er gået fra at diskutere, hvem der vinder EM i Frankrig til at diskutere, hvor mange terror forsøg der vil være. En skræmmende udvikling. Nordkorea opruster angiveligt deres atomvåben, Rusland opgraderer militæret. Truslerne er mange, og alle ovennævnte ting er desværre realiteter.

MEN HVOR skal pengene komme fra?

Jo, Danmarks Radio, lånebaseret SU, færre flygtninge, droppe prestigeprojekter i Københavns Kommune. Der er mange steder hvor vi kan finde penge. Det handler blot om ikke altid at gøre det populære, men om at gøre det rigtige.

Det er sjovt, at venstrefløjen, der normalt hyler op om, at der ikke kan spares i det offentlige, er med til denne aftale, der sparer på det vigtigste, vi har i det offentlige - sikkerheden, og at de forværrer vilkårene yderligere for dem, der arbejder der; noget de ellers ikke er glade for.

Hæren i dag vil kun være i stand til at forsvare omkring 15 procent af Danmarks lange landegrænse. Det udtalte en regimentschef i efteråret. Og mon ikke eventuelle fjender bare griner af det? Det tror jeg.

De radikale var for 76 år siden med til at ødelægge det danske forsvar. Nu er de i gang igen - desværre med stemmer fra regeringen.

Hvis man ikke husker sin historie, så er man tvunget til at gentage den. Jeg håber, at Venstre og de andre forsvarsignorante partier vil læse op på deres historie og investere i Danmarks frihed og i Danmarks indsats i resten af verden. Det skylder vi fortiden, nutiden og ikke mindst fremtiden.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Joachim Hjorting

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.