Blogger: Pokémon-spil er bedre end folkeskolereformen
Blogger Joachim Hjorting tror, at spillet Pokémon Go har fået aktiveret flere unge end folkeskolereformens aktivitetstimer.

Af Joachim Hjorting
SE ALLE BLOGINDLÆG
TIDENS HELT store trend, Pokémon Go, har skabt stor debat og store problemer - samt mange fornøjelser. 
 
På den ene side vader folk ind på privat grund, på byggepladser, ud foran biler, i søer, og mange andre tåbelige og farlige ting for at fange Pikachu eller et andet virtuelt væsen.
 
Det kan psykologisk bevises, at folk nærmest glemmer sine omgivelser, når de er optaget af spillet på deres smartphones. Det kan blandt andet resultere i, at man ikke opdager, at man er i gang med at krydse en trafikeret vej for at fange det virtuelle væsen på den anden side. Ligeledes ses det, hvordan folk bliver så optaget af spillet, at de bevidst vælger at gå ind på private grunde for at få den bedste fangst.
 
På den anden side er det faktuelt, at børn og unge gerne går lange ture for at fange deres Pokémon. Ligeså har det hjulpet flere socialt handicappede og andre, der helst lukker sig inde i en kælder for at spille spil, ud i den virkelige verden - samtidig med, at de får stillet deres spillelyst. For eksempel har Landsforeningen Autisme udtalt, at det er "revolutionerende", idet spillet får de folk, som måske normalt blot ville sidde hjemme ved computeren, til at komme ud blandt andre mennesker. Pokémon Go kan ligeledes være en social ting, man kan være fælles om, og det kan i høj grad være en fordel for de mennesker, der normalt ville have problemer med at tage kontakt til andre.
 
PERSONLIGT TROR jeg, at Pokémon Go har fået aktiveret flere unge end folkeskolereformens aktivitetstimer, hvorfor folkeskolen potentielt set kan integrere spillet i deres undervisning. 
 
Hvor går aldersgrænsen så? Det kommer vel ikke som en overraskelse, at mange børn spiller spillet. Men det, som har overrasket mange, er, at flere fuldvoksne mænd og kvinder også er hoppet aktivt med på bølgen. Inden for de sidste par dage har jeg set store tatoverede mænd samt damer på 40 år gå rundt med deres telefoner for at finde en Pokémon. Det generer tilsyneladende rigtig mange mennesker. Jeg har læst mange vrede indlæg på nettet, hvor mennesker decideret sviner voksne til, fordi de spiller dette spil. 
 
Og ærlig talt. Lad dog folk spille - både voksne som børn. Men lad os sammen minde dem om, at de stadig skal være vågne i trafikken, holde øje med deres omgivelser og generelt bare bruge deres sunde fornuft, når de spiller.
Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Joachim Hjorting

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.