Blogger om tynd model: Hvad med de tykke?

Hvorfor kun kritisere de tynde og lade de tykke gå fri?, spørger en blogger
Scanpix - Asger Ladefoged

I formiddag har det skabt massiv debat på de sociale medier, at modemagasinet Cover har bragt fotos af en model, der ser tyndere ud, end hvad godt er.

Efter gentagne vrede reaktioner valgte Cover at undskylde og slog fast, at de ikke ønskede at videreformidle et sygt kvindeideal.

Men det behøver magasinet angiveligt ikke, ifølge en blogger på MX.dk

Bloggeren Nikita Klæstrup, formand for Konservativ Ungdom i Lolland-Falster, mener at vide, at en "overpyldret mor" har set billederne og delt dem på Facebook, hvorefter hysteriet er gået i selvsving.

En stakkels pige kan nu læse om sig selv, at hun er syg, ulækker, skræmmende og at folk har lyst til at kaste op, når de ser hende, skriver hun.

Selv kaldt syg

Det undrer hende, at bekymringen kun finder sted, når modeller har en lav BMI, hvorimod tykke modeller med en BMI over det anbefalede, altså med en sundhedsskadelig vægt, bliver hyldet.

- Jeg har selv været offer for den slags kommentarer og hykleri. Jeg er blevet kaldt syg og har sågar fået en advarsel af facebook, hvori de kom med telefonnumre til spiseforstyrrelse-hotlines. Kan I forestille jer, hvis et socialt medie begyndte at advare overvægtige mennesker på den måde? Der ville jo lyde et ramaskrig!

Hun mener, at folk bør stoppe det hysteriske hykleri og ikke mindst beskyldningerne om anoreksi og andre dumme kommentarer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.