Blogger: Fri os fra dit mobil-sladder i toget!

Af Joachim Hjorting
SE ALLE BLOGINDLÆG

Manden der forsinker hele metroen, fordi han ikke kan vente to minutter på næste tog, og mennesker der snakker højlydt i telefon i S-toget.

Vi kender dem alle sammen, og mange af os er godt og grundigt trætte af disse menneskers konstante egocentrerede opførsel, der mest af alt får deltagerne i Paradise Hotel til at fremstå som kloge individer.

Metroen er et fremragende transportmiddel, som kører ganske udemærket. Togene går cirka hvert andet minut, og metroen bliver brugt af mange tusinde mennesker dagligt.

DERFOR FORSTÅR jeg ikke de mennesker, der løber efter en metro, som gjaldt det deres liv, og de mange mennesker der løber ind i toget, selvom døren er ved at lukke. Jeg har adskillige gange stået mellem en halv og en hel time (og gerne mere) i en overfyldt metro, fordi en tåbe af Guds nåde ødelagde en dør.

En handling, der forsinkede flere tusinde mennesker. For når ét metrotog stopper, stopper det næste også og så fremdeles. To minutter. Så kommer næste tog. Er det virkelig det værd?

HVIS VI alle begyndte at opføre os ordentligt i den offentlige transport, så ville vi straks se, at den kørte meget bedre.

For nylig lavede Wilke en måling, om hvor mange der var trætte af mobilsnak i det offentlige rum. Her svarede 62,5 procent, at det irriterede dem, det kan jeg godt forstå.

"Så så jeg, at Olivia var sammen med Rasmus til festen i weekenden. Det er virkelig tarveligt...."

Der er mere gossip på en almindelig tirsdag i S-toget, end Se&Hør kan skrabe sammen på en måned.

Det er hamrende irriterende at sidde og svare på mails, læse en bog, snakke med sine venner og generelt færdes i toget, når man bliver pålagt at høre på en 17-årig pige, der højlydt fortæller sin veninde om hele verdens problemer. Stop det, gider i?

PERSONLIGT HAR jeg så meget respekt for andre mennesker, at jeg rejser mig og stiller mig ud i toggangen, hvis jeg vælger at snakke i telefon i toget. For helt ærligt, hvorfor skal jeg forstyrre alle de andre mennesker med min samtale?

Vi kunne lære meget af Japan. Der står folk pænt på rækker og lader folk gå ud af toget, før de selv går ind. Det virker ganske simpelt, men alligevel er det lykkedes os danskere at ødelægge noget så nemt.

MENNESKER VADER ind i både S-toge og metroen, før de overhovedet kigger op fra deres telefon, for at se om der er nogle, der skal ud.

Det er et generelt problem i Danmark, at vi tænker for lidt på hinanden og vores omgivelser. Vi bliver nødt til at respektere hinanden, give hinanden plads og tænke os om, for ellers så får vi et hamrende indelukket samfund. Det ønsker jeg ikke - gør du?

Deltag i debatten på Avisen.dk's Facebook side og følg mig gerne på Twitter og Facebook.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Joachim Hjorting

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.