Blogger-diva erkender: Jeg bliver aldrig rigtig dansk

Den seneste tids debat om danskhed har fået blogger Irina Olsen til at tænke over sit forhold til Danmark.
Blogger Irina Olsen har droppet sit ukrainske efternavn Babenko, men hun holder fortsat fast i ukrainske traditioner.
Blogger Irina Olsen har droppet sit ukrainske efternavn Babenko, men hun holder fortsat fast i ukrainske traditioner. Foto: Emil Hougaard/Scanpix

- Bliver Allessia og jeg nogensinde danske?

Sådan indleder blogger og reality-diva Irina Olsen sit seneste blogindlæg på bloggen irinathediva.dk.

Den seneste tids debat om danskhed har nemlig sat tanker i gang hos den unge mor i forhold til, om hun føler sig som en rigtig dansker.

Irina Olsen er nemlig født i Ukraine, og selv om hun tidligere i år skiftede sit ukrainske efternavn Babenko ud med det mere danskklingende Olsen, har bloggeren gennem flere år følt sig i tvivl om, hvilket land hun følte sig mest hjemme i.

- Jeg spiser ukrainske retter, lytter til russisk og ukrainsk musik og taler russisk med min mor. Jeg er næsten aldrig i Ukraine mere, men jeg føler da klart, at jeg stadig til dels har den kultur med mig, skriver Irina Olsen i indlægget.

Især når det kommer til datteren Allessia har reality-divaen overvejet, om hun skal betegne familien som dansk. Og her er hun nået frem til en helt klar konklusion.

- Måske bør jeg bare opdrage hende med, at vi er internationale - og at mange er på samme måde, lyder det fra Irina Babenko.

Debatten om danskhed blev indledt, da Dansk Folkepartis politiker Martin Henriksen satte spørgsmålstegn ved den tidligere elevrådsformand på Langkaer Gymnasium Jens Philip Yasdanis danskhed, da de to deltog i DR 2's "Debatten" i midten af september.

Du kan læse hele Irina Olsens blogindlæg her: http://irinathediva.dk/2016/10/bliver-allessia-og-jeg-nogensinde-danske/

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.