Blogger: Breiviks celle ligner et Danhostel-værelse
I dag begyndte den norske massemorder Anders Breiviks retssag mod den norske stat for brud på menneskerettighederne.

Af Edris Qasimi
SE ALLE BLOGINDLÆG

I dag begyndte den norske massemorder Anders Breiviks retssag mod den norske stat for brud på menneskerettighederne.

DET LYDER UMIDDELBART fuldstændig vanvittigt, men ikke desto mindre er det sandt. Breivik beskylder den norske stat for de - ifølge ham - ”umenneskelige” forhold, han bliver udsat for i fængslet, hvor han blandt andet ikke har udsigt til at blive løsladt – Gud forbyde det. Men hvordan afsoner han egentlig sin 21 år lang fængselsstraf?

Udover at Breivik har fået bistand til to advokater lever han under markant bedre forhold end dem, jeg har levet under gennem min studietid. DR har offentliggjort billeder af hans fængsel, og det ligner uden pjat et Danhostel-værelse, som man ellers skal betale mellem 4-500 kroner for pr. overnatning. Han har oven i købet fået tildelt tre sammenhængende værelser, der betyder, at han med andre ord lever i en ca. 60 kvadratmeter stor suite.

JEG TROR, JEG DELER HOLDNING med mange mennesker, når jeg mener, at levende ondskab som Breivik simpelthen ikke må slippe så nemt for sine gerninger, som jeg mener, at han gør. Og ikke nok med det, er det katastrofalt, at han endda kan kritisere og rejse sag mod den norske stat.

Det her giver ingen mening. Den her sag viser netop, at den skandinaviske humanisme har fuldstændig mistet grebet om sig selv og sine værdier. Den rationaliserer på den ene side de forfærdelige forhold flygtninge bliver udsat for, men viser sig samtidig helt magtesløs, når den bliver tvunget til at forsvare sig selv i retten mod en massemorder.

DERFOR MENER JEG, at menneskerettigheder som udgangspunkt kun skal gælde for de mennesker, som accepterer dem, eller i det mindste dem, som ikke er dømt for at bryde dem. For min skyld kunne man også sende Breivik til et statsfængsel i Mexico for at se, om han stadig turde heile.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Edris Qasimi

Edris Qasimi er født i Afghanistan og har haft en opvækst gennem tre verdner fra Kabul over Teheran til det kolde nord. I Danmark har han de sidste 11 år været en engageret debattør om dansk politik herunder især Danmarks udenrigspolitik i Mellemøsten. Som tidligere redaktør for et studieblad på SDU, elev i Politikens kritikerskole, redaktionsassistent på TV2 og ikke mindst som nuværende researcher hos UgebrevetA4 vil Edris skrive om dansk indenrigs- og udenrigspolitik, religion, multikulturalisme og ikke mindst terror og krig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.