Blog: Liberal Alliances triumf - nu flytter 'Skrækkabinettet' ind
Trekløverregeringen hader og afskyer velfærdsstaten, den danske model og enhver form for lighed, skriver Jan Hoby i et nyt blogindlæg.

Af Jan Hoby
SE ALLE BLOGINDLÆG

DEN SAMLEDE danske presse med de politiske kommentatorer i spidsen er gået i selvsving over, at Liberal Alliance er gået i regering med Venstre og de Konservative. 

Det understreger, hvor elendige de danske politiske kommentatorer er til at analysere og forstå det politiske landskab og de politiske styrkeforhold i dette land. Hverken Anders Langballe (TV2) og Jarl Cordua (Radio 24syv) har fattet en lyd af hele forløbet, og de har da slet ikke fanget den strategiske og taktiske begrundelse for regeringsdannelsen set fra Liberal Alliances side. Faktisk er de taget så meget med buskerne nede, at det nærmest er komisk.

Skal man tro dansk presse, har Liberal Alliance begået en fejl ved at få tvunget sig ind i en borgerlig regering på centrale poster, få skabt et mere nyliberalt regeringsgrundlag og få mulighed for at påvirke Danmark i retning af mere minimalstat, flere velfærdsnedskæringer og større deregulering af arbejdsmarkedet. Og det siger noget om, at dansk presse ikke har fattet, hvad der er på spil.

Skulle Liberal Alliance i ramme alvor have fremtvunget et valg for 40.000 mega-rige danskeres skyld – og derved have gjort Mette Frederiksen til statsminister? Nej vel. For det ville nemlig betyde, at det borgerlige Danmark skulle afgive regeringsmagten og samtidig vinke farvel til at smadre velfærdssamfundet, fjerne SU’en, hæve pensionsalderen, stække fagbevægelsen og gøre de fattige fattigere.

MODSAT HVAD de politiske kommentatorer tror, har Liberal Alliance fået det, som de ville have. Der står Liberal Alliance over hele regeringsgrundlaget. Den eneste forskel fra Venstreregeringen er, at der er sat fuld fart på projekt minimalstat, krigen mod de fattige og privatisering af alt og alle.

Lars Løkke Rasmussens første regering erklærede alt og alle krig, men prøvede stadig at holde en lidt pænere facade. Med den nye trekløverregering er masken faldet, og ingen kan være i tvivl om, hvad der er visionen og ambitionen for det borgerlige Danmark. Ønsket er at føre en politik, hvor privatiseringer, nedskæringer og deregulering af den offentlige sektor suppleres med generelle angreb på lønmodtagernes organisering og løn- og arbejdsforhold.

Målet er at rulle alle de forbedringer, lønmodtagerne fik gennem 1960’erne og specielt 1970’erne, tilbage, og i stedet flytte pengene over i erhvervslivets lommer med særlig forkærlighed for de rigeste og de multinationale.

DANMARKS SVAR på Thatcherisme og Trumpisme i et og samme parti har gjort det helt rigtige. Det kommer til at give nyliberale resultater, og det viser, at Liberal Alliance er et resultatsøgende parti, der er bevidst om, at deres tid er kommet, og man ikke længere kan komme udenom dem. Kun en tåbe frygter ikke et nyliberalistisk klassekampskrigerisk overklasseparti som Liberal Alliance.

Danmark har fået sit 'Skrækkabinet', der målrettet går efter en total krig med fagbevægelsen, venstrefløjen og humanismen. Trekløverregeringen hader og afskyer velfærdsstaten, den danske model og enhver form for lighed. Derfor står den på benhårde besparelser i den offentlige sektor, nedskæringer på uddannelse og nul respekt for den danske model.

Det kan godt være, der er mange i den danske kongelige fagbevægelse, der vrider sig i stolen og får sved på panden over udsigten til, hvad fremtiden har i vente. For nu får vi for alvor at se, hvordan klassekamp kæmpet oppefra ser ud.

Så når vi er færdige med at analysere på regeringsgrundlaget og regeringens sammensætning, står der en ting tilbage. Vi afgør selv, hvor meget modstand, de mødes med, og derfor også hvor galt det går, og hvor længe de kommer til at sidde.

GRÆSRODSINITIATIVET Velfærdsalliancen ryster ikke i bukserne. Vi ved, at velfærdsnedskæringer, privatisering, krig mod de fattige og skattelettelser ikke stopper, før vi stopper det!

Derfor forbereder vi os på kamp og kollektiv handling den 10. maj 2017 med opfordring til demonstrationer i 98 kommuner og foran landets sygehuse og psykiatriske afdelinger i de fem regioner.

Fællesskabets styrke viste den 12. maj 2016, at mere end 20.000 borgere, ansatte og politikere i 74 kommuner kunne få afskaffet det forhadte omprioriteringsbidrag. Der er nemlig intet alternativ til massemobilisering, massekamp fra neden og massedemonstrationer, hvis vi vil ændre på den politiske dagsorden og udvikling. Ingen varige progressive forandringer kommer uden klassekamp.

Husk vi har, hvad de ikke har! Fællesskabet styrke og muligheden for at gøre dette forbandede Danmark anstændigt igen.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Jan Hoby

Jan Hoby er næstformand i LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger) og 100% socialist og feminist. Han er født i 1962 og opvokset i arbejderkvarteret Bispebjerg. Fra den tidlige ungdom har han været organiseret socialist. Jan vil hovedsageligt blogge om arbejderbevægelsens, primært fagbevægelsens, udfordringer set fra en aktivistisk og venstreorienteret fagbureaukrats udkigspost. Men han vil også tage emner som kritisk pædagogik, børns hverdagsliv og forskning inden for disse områder op.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.