"Blod på trapperne": Skal kriminelles familier smides ud?

En familie står til at blive sat på gaden på grund af en voldssag. Det skyldes nye regler, der giver boligselskaberne mere magt. Deltag i debatten: Er det for det bedste eller et skråplan?
Danskerne er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt det er i orden at sætte en familie på gaden, hvis et af familiemedlemmerne gør noget ulovligt i boligområdet.   
Danskerne er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt det er i orden at sætte en familie på gaden, hvis et af familiemedlemmerne gør noget ulovligt i boligområdet.    Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/Arkivfoto

I dag skabte det stor debat, at en enlig mor og hendes fem børn står til at blive smidt ud af familiens lejlighed i Høje Gladsaxe ved København, fordi hendes ældste søn har overfaldet en anden dreng.

På Avisen.dk’s facebookside er der blandt læserne både forståelse og foragt over for den nye boliglov, der betyder, at politiet må tippe boligselskaber om voldsdomme.

En enlig mor med fem børn i bebyggelsen Høje Gladsaxe ved København er blevet sat på porten. Årsag: Hendes ældste søn er...

Opslået af Avisen.dk på 3. november 2015

Blod på trapperne

En af de læsere, der har taget del i debatten er Nanna Lindegaard.

Hun er imod det nye tiltag, selvom hun godt forstår, at man som nabo kan være utryg ved at dele opgang med en kriminel.

"Har selv boet i opgang med rockere, der sloges, så der var blod op af trapperne. Men vi er i et retssamfund. Han har fået sin straf. Hvorfor skal han og hele hans familie straffes igen?!", skriver hun.

Hev naboen i retten

Heidi Rosendahl Larsen kender også til det med at bo sammen med naboer, man helst ser flytte.

"Har selv bøvlet med underbo, som var truende og voldelige og måtte en tur i retten pga. trusler på livet fra underboen pga. jeg klagede over, de bankede hinanden. Og min søn var utryg over den ballade, der var hos dem, de andre i opgangen var blevet truet til tavshed af dem. Men jeg fortsatte med at klage, og efter 1 år med trusler og ballade blev de smidt ud. Og nu har vi en god opgang, og alle er trygge," skriver hun i som et indspark i debatten.

Forældrene må tage sig sammen

En anden læser forstår heller ikke, hvorfor det skulle være forkert at straffe den enlige mor og hendes børn, når den ældste søn har begået et overfald.

"Efter som personen, der har lavet vold, er under 18 år kan jeg IKKE se noget problem i, at det går ud over hele familien. Det er sgu da barnets mor og far, der har det fulde ansvar for, hvad barnet laver, uanset hvad tid på dagen det sker. Og er barnet over de 18 år - jamen så farvel og tak", skriver Jacob A. Angel.

Hvad synes du? Er det rimeligt at hele familien skal bøde for en enkelt persons handling?

AFSTEMNING
Boliglov
Er det ok at smide familie ud, fordi et af børnene har fået en dom?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.