Blinde Marius kunne ikke få job: Så tog han sagen i egen hånd

Hvis handicappede skal have nemmere ved at få job, skal fordomme om, hvad handicappede kan, fjernes, lyder det.
- Jeg kunne ikke få et job, og jeg kan jo ikke se, ligesom andre kan. Nu har jeg mulighed for at tjene penge i isboden, siger Marius Larsen til DR P4 København.
- Jeg kunne ikke få et job, og jeg kan jo ikke se, ligesom andre kan. Nu har jeg mulighed for at tjene penge i isboden, siger Marius Larsen til DR P4 København. Foto: Scanpix/arkiv

Lokale har designet logoet, hjulpet med at bygge boden, og et firma har sørget for en fryser fyldt med is.

Takket være den hjælp, kan Marius Larsen i dag åbne sin egen isbod i Ishøj.

- Jeg kunne ikke få et job, og jeg kan jo ikke se, ligesom andre kan. Nu har jeg mulighed for at tjene penge i isboden, siger Marius Larsen til DR P4 København.

Men at handicappede, som Marius Larsen, ikke kan få et fritidsjob, er et problem, som Dansk Handicaporganisationer genkender.

- Det burde være sådan, at hvis man ønsker at få et fritidsjob, så skal det være muligt, selvom man har et handicap, siger Sif Holst, der er næstformand i Dansk Handicaporganisationer til DR P4 København.

Men for at det kan blive nemmere for handicappede at få et job, så skal fordomme om, hvad handicappede kan, fjernes.

- Det kræver, at arbejdsmarkedet bliver mere rummeligt, end det er i dag, siger Sif Holst.

Marius Larsens mor, Bettina Larsen, er glad for at hendes søn nu kan få et fritidsarbejde ligesom andre børn. Men hun ærgrer sig over de muligheder, der er for voksne og børn som Marius Larsen.

- Det er synd, at der ikke er flere muligheder, men det kræver, at omverdenen og virksomhederne vil skabe de rigtige rammer, siger hun til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.