Den dag de fremmede forsvandt

Blev kendt på tv: Nu har rengøringsfirma fået overenskomst

Det rengøringsfirma, som DR fulgte i bedste sendetid mandag aften i programmet ”Den dag de fremmede forsvandt”, har nu indgået overenskomst med 3F.
Desværre ser vi ofte i de virksomheder, hvor der ikke er overenskomst, at tempoet er skruet helt urimeligt op. Det er der ingen, der kan holde til et helt langt arbejdsliv. Og slet ikke dem på over 50 år, siger Tina Møller Madsen fra 3F til Fagbladet 3F.
Desværre ser vi ofte i de virksomheder, hvor der ikke er overenskomst, at tempoet er skruet helt urimeligt op. Det er der ingen, der kan holde til et helt langt arbejdsliv. Og slet ikke dem på over 50 år, siger Tina Møller Madsen fra 3F til Fagbladet 3F. Colourbox/Modelfoto

Rengøringsfirmaet Specialised, som mandag aften spillede en central rolle i DR-dokumentaren ”Den dag de fremmede forsvandt”, har nu meldt sig under fanerne hos arbejdsgiverorganisationen Horesta, skriver Fagbladet 3F.

Det skete 1. november og dermed arbejder firmaets medarbejdere nu under den gældende overenskomst mellem Horesta og 3F.

Rumænske Corinna Bianca, der i dokumentaren viste, at hun arbejder langt hurtigere end tre danske kvinder, skal derfor ikke længere arbejde på akkord. Hidtil har hun og de andre ansatte fået 126 kroner i timen, hvis de altså kunne skifte sengetøj og gøre et hotelværelse rent på 20 minutter.

Men det er slut nu, siger driftsdirektør i Specialised, Lars Larsson, til Fagbladet 3F.

- Vi tror på, at det gavner både os og vores medarbejdere at være overenskomstdækket. Vi er specialiserede inden for hotelrengøring, og derfor er det nærliggende at melde os ind i Horesta, siger Lars Larsson.

3F København er lige nu engageret i tre forskellige sager mod Specialised. De handler om manglende overarbejdsbetaling, mangelfuld løn og brud på arbejdstidsbestemmelsen.

Lars Larsson mener ikke, at Specialised har gjort noget forkert i de konkrete sager. Det overrasker dog ikke gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, Tina Møller Madsen, at 3F har et udestående med Specialised.

- Desværre ser vi ofte i de virksomheder, hvor der ikke er overenskomst, at tempoet er skruet helt urimeligt op. Det er der ingen, der kan holde til et helt langt arbejdsliv. Og slet ikke dem på over 50 år, siger Tina Møller Madsen til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.