Blev fyret for at tage fra kassen: Nu er hun frifundet

En kvinde fra Sønderjylland har fået en erstatning på 117.000 kroner, efter hun blev beskyldt for at have stjålet fra sin arbejdsplads.
En kvinde fra Sønderjylland har fået en erstatning på 117.000 kroner, efter hun blev beskyldt for at have stjålet fra sin arbejdsplads.
En kvinde fra Sønderjylland har fået en erstatning på 117.000 kroner, efter hun blev beskyldt for at have stjålet fra sin arbejdsplads. Colourbox

En sag om tyveri gav ikke kun grobund for rygter, men kostede også en kvinde to job.

Kvinden, der arbejde hos en slagtermester i Sønderjylland, blev i 2013 kaldt ind på sin chefs kontor, hvor hun fik meldingen om, at hun var blevet bortvist, fordi hun havde stjålet fra kassen.

Bortvist igen

Arbejdsgiverens bevismateriale var en mobiloptagelse, som ifølge kvinden selv kun viste, at hun tog de byttepenge, hun havde lagt ud for, da hun var ude med varer, skriver Fødevareforbundet NNF, der gik ind i sagen.

Trods de rygter, der opstod i kølvandet på politiets efterforskning, fik kvinden et nyt job. Også her blev hun dog hurtigt mistænkt for at have stjålet, og inden den første sag var afgjort, blev hun anmeldt for tyveri og bortvist igen.

Får erstatning

Først halvandet år senere blev hun renset, da sagen kom for retten.

- Det er jo en frygtelig mistanke at blive udsat for. Det kostede hende ikke bare jobbet, men gav også en masse personlige problemer. Virksomheden skulle have tænkt sig om, inden de kom med så grove beskyldninger, udtaler faglig sagsbehandler i NNF Birger Pedersen i forbundets nyhedsbrev.

NNF rejste efter dommen en faglig sag om uberettiget fyring med krav om erstatning og ni ugers løn. Det gav kvinden en erstatning på 117.000 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.