Blev fyret for at stoppe spritbilister: Shell-Gitte takker for støtten

Gitte Niegsch blev fyret for at stoppe to spritbilister, og hun sætter stor pris på de skulderklap, hun har fået fra mange danskere.
- Det har været en rutsjetur. Personligt har jeg været helt nede i kulkælderen, men jeg har også været på toppen, siger Gitte Niegsch om forløbet efter hun blev fyret fra sit job for at stoppe et par spritbilister.
- Det har været en rutsjetur. Personligt har jeg været helt nede i kulkælderen, men jeg har også været på toppen, siger Gitte Niegsch om forløbet efter hun blev fyret fra sit job for at stoppe et par spritbilister. Foto: Privat

Det har været nogle begivenhedsrige måneder for Gitte Niegsch, efter hun tidligere på året blev fyret fra sit job på en Shell-station for at stoppe to spritbilister.

Medierne fik nys om historien, og der blev skrevet vidt og bredt om Gitte Niegsch sag. Hendes fagforening Krifa har lavet en video, hvor den tidligere Shell-ansatte fortæller om sin oplevelse af forløbet.

- Det har været en rutsjetur. Personligt har jeg været helt nede i kulkælderen, men jeg har også været på toppen, siger hun blandt andet.

Hun har fulgt med i alle de kommentarer, som almindelige danskere har skrevet til hendes historier på sociale medier og i diverse kommentarspor, og er glad for de skulderklap, hun har fået.

- Jeg er blevet takket rigtig meget af folk, der mener, at jeg har reddet eller beskyttet deres familie mod farer ude i trafikken. Og det har været noget af et skulderklap at få, efter man er blevet bortvist fra sin arbejdsplads, siger hun.

Var i chok

Sagen om Niegsch startede, da hun tidligere på året forhindrede to spritbilister i at køre fra tankstationen på Vestsjælland, hvor hun havde været nattevagt gennem tre år. Dermed forbrød hun sig dog mod Shells retningslinjer om ikke at "tilbageholde kunder, der enten stjæler eller kører, når de har drukket". Det kostede hende jobbet.

- Jeg var i chok over, at min arbejdsgiver sagde, at det jeg gjorde ikke var godt nok. Det var hårdt, for jeg vidste jo, at det at stoppe en spiritusbilist var det korrekte at gøre. Det var min borgerpligt, og jeg ville gøre det igen, siger Gitte Niegsch i videoen fra Krifa.

Gitte Niegsch fået et nyt job i Super Brugsens afdeling, der betjener fanger i Jyderup Statsfængsel.

Sammen med Krifa vil hun nu hive sin tidligere arbejdsgiver i retten i forsøget på at få udbetalt en godtgørelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.