Blev brugt som Guantanamo-tortur: Nu kræver band erstatning

Det canadiske industrial-band Skinny Puppy kræver nu erstatning af den amerikanske stat, efter det kom frem, at deres musik blev brugt til at torturere fanger på Guantanamo-basen.
- Jeg ville ikke selv ønske at blive udsat for meget høj musik i seks til 12 timer uden pauser, siger Cevin Key til brooklynvegan.com.
- Jeg ville ikke selv ønske at blive udsat for meget høj musik i seks til 12 timer uden pauser, siger Cevin Key til brooklynvegan.com. Scanpix

666.000 dollars eller hvad der svarer til lidt over fire millioner danske kroner.
Det er hvad det canadiske industrial-band Skinny Puppy kræver af den amerikanske stat, der angiveligt har brugt bandets musik til at torturere fanger på Guantanamo-basen – uden at spørge om lov altså.

Det skriver brooklynvegan.com.

- Vi har sendt dem et krav for at have brugt vores musik. De har brugt det uden vores viden, og de har brugt det som et decideret våben mod nogle, siger Cevin Key, der spiller keyboard i Skinny Puppy.

Han siger også, at bandet er blevet stødt over, at deres musik er blevet brugt til at gøre skade på fanger.

- Jeg ville ikke selv ønske at blive udsat for meget høj musik i seks til 12 timer uden pauser, siger Cevin Key til brooklynvegan.com.

Han siger, at det var en tidligere Guantanomo-fangevogter – og fan af bandet – der kontaktede det dem for at fortælle om det alternative brug af deres musik.

Ifølge brooklynvegan.com har det tidligere været fremme, at Guantanamo-basen også har brugt Metallica, Rage Against The Machine, Queen, Eminem og David Gray som torturmiddel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.