Bland dig i debatten: Skal folk selv have styr på håndværkeres vilkår?

Er det dit eget eller håndværkernes ansvar, at der ikke foregår social dumping, når du køber renoveringsarbejde?
Fagforbundet mistænker kendispar for social dumping i forbindelse med renoveringen af deres rækkehus i København. De afviser, at det er deres eget ansvar.
Fagforbundet mistænker kendispar for social dumping i forbindelse med renoveringen af deres rækkehus i København. De afviser, at det er deres eget ansvar. Foto: Iris/Scanpix/Arkiv

Avisen.dk kan i dag fortælle, at 3F har meldt den danske sanger Anne Dorte Michelsen og hendes mand skuespiller og rektor for skuespillerskolen Ophelia, Carsten Kressner, til myndighederne.

Fagforbundet mistænker nemlig parret for social dumping i forbindelse med renoveringen af deres rækkehus i København.

Ifølge 3F foregår byggeriet langt fra efter bogen. Tværtimod er der tale om et dansk firma, som fagbevægelsen har bandlyst og håndværkere fra Litauen, som ikke overholder de danske overenskomstregler.

Desuden påpeger 3F, at der ikke var det lovkrævede CVR-nummer på den hvide håndværkerbil, som de litauiske håndværkere kørte i. Og der var heller ikke sat et skilt op foran ejendommen, så man kunne se, hvilke håndværkerfirmaer der stod for renoveringen.

Men de kritiserede forhold er noget, som håndværkerne må tage ansvar for, mener Anne Dorte Michelsens mand, Carsten Kressner.

- Hvad angår den manglende skiltning på byggepladsen og cvr-nummer på firmabil, henviser vi til de respektive firmaer, idet det er deres ansvar. Vi beklager, at det er sket, men var ikke bekendt med dette krav, skriver Carsten Kressner til Avisen.dk.

Synes du, at man som privatperson selv har ansvaret for, at de håndværkere, man hyrer, følger overenskomstreglerne?

AFSTEMNING
Social dumping
Skal private selv have styr på håndværkernes overenskomstregler?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.