'Blærerøven': Mænd er bedst til at forhandle løn

Kvinder skal slå i bordet ved lønforhandlingerne, lyder det fra Mads Christensen.
- Nogle kvinder vil bare gerne gå hjemme og vaske tøj og passe børn i stedet for at gøre karriere, siger Mads Christensen.
- Nogle kvinder vil bare gerne gå hjemme og vaske tøj og passe børn i stedet for at gøre karriere, siger Mads Christensen. Foto: Scanpix/arkiv

Der er ikke brug for nogen kvindekamp i Danmark, mener livstils-skribent og foredragsholder Mads Christensen - også kendt som 'Blærerøven'. 

Selvom Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) tidligere har fastslået en lønforskel mellem mænd og kvinder på fire til syv procent, efter der er korrigeret for faktorer som uddannelse og erhvervserfaring, mener Mads Christensen, at der er en helt naturlig forklaring på denne uligeløn:

- Mænd er bedre til at forhandle. Vi er mere aggressive. Det er klart, kvinder ikke får mere i løn, hvis de ikke slår i bordet til lønforhandlingerne og kræver det.

Så der er altså ikke nogen grund til nogen kvindeopstand på lønområdet, mener Mads Christensen. Udtalelsen om kvindekamp kommer efter, at en ny meningsmåling, som Wilke har lavet for Avisen.dk, viser, at kvinderne stadig står med hovedansvaret for de huslige gøremål. Det er ikke noget problem mener 'Blærerøven'.

- Hvis en kvinde i et forhold befinder sig i den traditionelle kønsrolle, hvor hun står for tøjvask eller rengøring, er det, fordi hun selv har taget den rolle, mener Mads Christensen.

Og når det kommer til barsel, har Mads Christensen svært ved at se problemet i, at danske fædre kun tager 10 procent af den samlede barsel. Han bliver pikereret over snakken om øremærket barsel til mænd.

- Hvorfor tvinge mænd til at passe små børn, når vi ved, at det er kvinder bedst til? Det er jo derfor, flest kvinder vælger at gå hjemme med børnene de første år, siger han og fortsætter:

- Nogle kvinder vil bare gerne gå hjemme og vaske tøj og passe børn i stedet for at gøre karriere. Det er deres valg. Men de bliver nærmest mistænkeliggjort af deres såkaldte medsøstre for at vælge sovs og kartofter over topposter. Det er ærgerligt, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.