Bladlus i haven? Sådan udryder du dem

Årstiden opfordrer til flere timer udendørs end indendørs. Brug tid i haven, men undgå at dele den med de belastende bladlus.
De er ikke rare at få som uventede gæster ...
De er ikke rare at få som uventede gæster ... Foto: Colourbox

Det er sommer, og du bevæger dig glad ud i haven for at klippe en buket blomster til havebordet, men opdager, at bladlusene har været der før dig, og at de allerede har bekæmpet blomsterne.

Har du myrer i hjemmet? Få hjælp til at slippe af med dem på isabellas.dk

Har bladlusene først indtaget blomsterne, er de nærmest levende, og du må vinke farvel til både buket og sunde blomsterbede. Heldigvis er gode råd, ifølge redaktionschef på ISABELLAS, Anita Banner, ikke særlig dyre.

Se også:

– Har du ingen mariehøns i haven til at klare problemet, har du med garanti en vandslange. Sæt fuldt tryk på den og spul de ækle kræ væk. Vandet slår dem måske ikke ihjel, men havner de på jorden, er der stor sandsynlighed for, at insekter som løbebiller og edderkopper kan få fat i dem. Gentag proceduren hver dag, til alle bladlus er væk, siger Anita Banner.

Få tips til, hvordan du undgår de frygtelige dræbersnegle i haven på isabellas.dk

Overvåg dine blomster

Vil du være på forkant med bladlusproblemet, at det ifølge Anita Banner vigtigt, at du holder øje med dine blomster hver dag.

– Kigger du dem efter hver dag, er der større sandsynlighed for, at du opdager de første bladlus. Klem dem ihjel med det samme, for de kan indeholde cirka 20 små fostre, der hurtigt bliver til mange. En anden mulighed er at sprøjte blomsterne med insektsæbe, som du kan købe eller lave selv med lunkent vand og brun sæbe. Sæben opløser det vokslag, der sidder på bladlusene, så de tørrer ud. Det skal nok få has på dem, siger Anita Banner.

Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.