Black Friday: Pas på du ikke bliver snydt

Er prisen reel? Er det en forældet vare? Fælderne kan være mange, når torsdag bliver til fredag, og de danske butikker dumper priserne for, at fange kunder på udsalgsdagen Black Friday.
Black Friday i hedengange Fona anno 2015. Her går det roligt for sig, mens der i USA ofte opstår tumultariske scener i kampen om tilbuddene.
Black Friday i hedengange Fona anno 2015. Her går det roligt for sig, mens der i USA ofte opstår tumultariske scener i kampen om tilbuddene. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv

Hvis du ikke har opdaget det, så er det på fredag, at landets butikker - både de fysiske og de digitale - sætter priserne ned på en række varer.

Det amerikanske udsalgs-fænomen Black Friday rammer nemlig atter Danmark med stor kommerciel kraft.

Men er der reelt tale om prisnedsættelser på dagen?

Eller er der tale om tilpassede før og nu-priser?

Det har Ekstra Bladet kigget på og giver en række gode råd, som du kan tage med ud i kampen om de bedste tilbud.

Tæl til ti

Blandt andet råder avisen til, at man ikke skal lade sig forblænde af de neongule mærkater med minus 40, 50 eller 60 procent.

Før-priser er ikke altid retvisende, skriver Ekstra Bladet, og anbefaler, at man gør lidt hjemmearbejde og sætter sig ind i den reelle øjebliks-pris på markedet.

Man skal også undersøge, om produktet rent faktisk er sat ned, fordi kvaliteten bare ikke holder, eller fordi produktet er ved at være forældet.

Også sitet Blackfridaydanmark.dk giver gode råd. Blandt andet anbefales det at lave en indkøbsliste.

Den tilgang anbefaler Vivus.dk også og skriver:

- Det giver rigtig god mening at gøre sit forarbejde godt og notere sig, hvor man får mest for sine penge. På den måde kan man målrettet gå efter de tilbud med de største besparelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.