Blå partier er meget tæt på finanslovsaftale

De fire blå partier har fredag indledt det, der ser ud til at blive sidste møde, før finansloven er på plads.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har fredag eftermiddag indkaldt regeringens tre støttepartier til det, der forventes at blive det sidste forhandlingsmøde, før næste års finanslov er aftalt. Arkivfoto.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har fredag eftermiddag indkaldt regeringens tre støttepartier til det, der forventes at blive det sidste forhandlingsmøde, før næste års finanslov er aftalt. Arkivfoto. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

En aftale om næste års finanslov er "meget, meget tæt på".

Ordene er Søren Pape Poulsens, og på vej ind til et møde i Finansministeriet fortæller den konservative partiformand, at de fire borgerlige partier blot skal "kigge hinanden i øjnene" nu.

Forventningen er, at regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative fredag eftermiddag kommer ud fra mødet og præsenterer en færdig aftale.

- Det er mit indtryk, at vi er klar til at slå de sidste søm i, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl på vej ind til mødet hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Men der er ikke indgået en aftale endnu, påpeger LA-lederen Anders Samuelsen. Han understreger på vej ind til mødet, at han håber, at aftalen vil sænke registreringsafgiften.

- Det er med registreringsafgiften, som Løkke siger, at det er med elefanter. Man spiser den en bid af gangen.

Søren Pape Poulsen siger, at aftalen forhåbentlig indeholder en fastfrysning af grundskylden:

- Det håber jeg. Det vil skabe tryghed i familierne, siger Søren Pape Poulsen.

Kristian Thulesen Dahl slår fast, at sidste års aftale om at finde besparelser for 90 millioner kroner på pensionisters boligydelse "ikke kommer til at ske".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.