Blå bloks dagpengeløsning kan blive en trappemodel

Vismændenes råd om at nedtrappe dagpengesatsen i løbet af dagpengeperioden vækker interesse hos blå blok.
Lederne af blå blok fotograferet ved Venstres landsmøde i Herning.
Lederne af blå blok fotograferet ved Venstres landsmøde i Herning. Foto: Scanpix

"Det system, vi har, er ikke mejslet i granit." Sådan har oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen, sagt om den omstridte dagpengereform, og noget kunne tyde på, at det bliver en trappemodel, der bliver blå bloks bud på en løsning af den udskældte dagpengereform. Det skriver Børsen.

I hvert fald er der bred interesse for den anbefaling, Det Økonomiske Råd, (populært kaldet Vismændene) kom med i går. Her peger man på en trappemodel, hvor den lediges ydelse forhøjes med hele 25 procent i starten. Herefter vil ydelsen blive reduceret med 10 procent for hvert kvartal.

Det vil betyde, at man de første 10, 5 måneder vil kunne modtage en højere ydelse end nu, men omvendt også at ydelsen vil være lavere efter de 10, 5 måned, end den er nu.

Den model begejstrer særligt De Konservative:

"Det minder rigtig meget om det forslag, vi var ude med i sommer. Altså lidt højere dagpenge i starten, og så trapper man hurtigt ned. Det er vi enige i," siger Søren Pape til Børsen.

Liberal Alliances Anders Samuelsen tilkendegiver over for Børsen, at han også finder modellen interessant. Det er dog ikke en ændring, der er lige rundt om hjørnet. Ingen af de borgerlige partiledere ønsker at foretage sig noget i den sag før dagpengekommissionen er kommet med sine anbefalinger, hvilket tidligst sker i september 2015.

Den eneste skeptiker i den blå lejr er Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, der mener, at man kan straffe folk, der uønsket hænger fast i langvarig ledighed.

Kilde: Børsen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.