Blå blok vil skrotte våben mod social dumping

Det obligatoriske ID-kort til ansatte i byggebranchen bliver ikke til noget, hvis de borgerlige får magten efter valget. Regeringens forslag om ID-kortet er for dyrt og bureaukratisk, lyder kritikken fra højrefløjen.
ID-kortet, som skal være obligatorisk for alle ansatte på byggepladser, møder modstand fra de blå partier.
ID-kortet, som skal være obligatorisk for alle ansatte på byggepladser, møder modstand fra de blå partier. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Et ID-kort med oplysninger om navn, arbejdsgiver, socialforsikring, arbejdsskadeforsikring og erhvervsforsikringsdækning.

Det skal efter regeringens, SF og Enhedslistens plan styrke myndighedernes tilsyn med arbejdsmiljøet og bekæmpe problemer med uorganiseret udenlandsk arbejdskraft.

Men står det til Venstre, Konservative og Liberal Alliance, bliver ID-kortet ikke en realitet, hvis de borgerlige får magten efter valget.

V: Vi vil ikke gennemføre det

- Vi mener, at et ID-kort vil være fordyrende, unødigt bureaukratisk og ufleksibelt. Derfor er vi imod forslaget, og vi har ingen ambitioner om at gennemføre det, siger Venstres ordfører Jacob Engel-Schmidt til Altinget.dk

Dansk Folkeparti er dog ikke ligeså afvisende overfor ID-kortet som de øvrige blå partier.

Partiets arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, fortæller til Altinget.dk, at hvis Dansk Folkeparti kan få oplysninger på kortet, der kan kontrollere udenlandsk arbejdskraft, er det ikke utænkeligt, at de vil gå med på en aftale med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten.

Indtil videre har regeringen udskudt lanceringen af ID-kortet til oktober.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.