Bjørn kommer jævnt fra start i US Masters

Ung amerikaner startede flyvende i amerikansk major, mens danske Thomas Bjørn gik første runde i par.
Tiger Woods skal oppe sig, hvis han vil blande sig i toppen af US Masters. Første runde gik han et slag over banens par.
Tiger Woods skal oppe sig, hvis han vil blande sig i toppen af US Masters. Første runde gik han et slag over banens par. Foto: Charlie Riedel/AP

Den danske golfveteran Thomas Bjørn har hverken fået en prangende eller en katastrofal start på turneringen US Masters.

44-årige Thomas Bjørn gik torsdagens første runde af den prestigefyldte turnering i 72 slag. Det svarer til banens par og rækker til en delt placering som nummer 21 i det samlede felt, der føres an af amerikaneren Jordan Spieth.

Danskeren leverede sin første birdie på hul fem, men både på hul ni og 10 blev det til bogeys fra Bjørn. Inden han kom tilbage til klubhuset, blev det til yderligere to birdies og en enkelt bogey.

Den 21-årige amerikaner Jordan Spieth gik til gengæld en fremragende første runde i blot 64 slag. Det giver ham en føring på tre slag ned til de nærmeste forfølgere.

En overgang lignede det endda, at texaneren kunne blive den første spiller til at gå en major-runde i under 63 slag, men det spolerede han for sig selv på 15. hul.

Spieth bliver jagtet af Ernie Els, Justin Rose, Jason Day og Charley Hoffman, der deler andenpladsen.

Nordireren Rory McIlroy gik første runde et enkelt slag under banens par og er på en delt 18.-plads. McIlroy er på forhånd udråbt som favorit i den amerikanske major, hvor han dog ofte har præsteret under niveau tidligere i karrieren.

Tiger Woods, der gør comeback efter en skade, gik runden i 73 slag og er på en delt 41.-plads.

US Masters slutter søndag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.