Bjarne og Lone laver det samme men får ikke samme løn

Lone Christensen er fastansat i Fredericia Kommune, mens Bjarne Hansen er i nyttejob. De laver det samme, men deres løn er ikke ens.
Bjarne Hansen og Lone Christensen arbejder begge for Fredericia Kommune, men deres løn er ikke den samme.
Bjarne Hansen og Lone Christensen arbejder begge for Fredericia Kommune, men deres løn er ikke den samme. Foto: Colourbox

Lone Cristensen på 53 år og Bjarne Hansen på 54 år samler begge skrald og papir sammen i Fredericia. Selvom de to laver det samme stykke arbejde, står der ikke det samme på lønchecken. Det skriver Fagbladet 3F.

Lone Christensen er fastansat i Vej og Park som specialarbejder og får fuld løn. Bjarne Hansen er i nyttejob og får kontanthjælp.

"Det er urimeligt, at jeg ikke får løn for arbejdet. Det er noget, der skal laves. Hvis vi ikke gør det, så forfalder byen jo," siger Bjarne Hansen.

Bjarne Hansen har været ledig siden december, og vil gerne have en fastansættelse. Chancen for at blive fastansat er desværre meget lille, da Fredericia Kommune har ansættelsesstop og skal spare 70 millioner kroner det næste år.

Bjarne Hansen får omkring 74 kroner i timen for blandt andet at rydde ukrudt, samle skrald og male. Lone Christensen får 143 kroner for at lave det samme arbejde. Hun er glad for sit job og for at have Bjarne Hansen som kollega. Hun kan derfor også sagtens forstå hans frustration.

Kilde: Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.