Bizart afbud: Anfører for landshold skal på arbejde

Det færøske landshold må undvære holdets anfører til EM-kvalifikationskampen mod Rumænien. Han skal arbejde.
Frodi Benjaminsen har meldt afbud til landskamp - han skal arbejde.
Frodi Benjaminsen har meldt afbud til landskamp - han skal arbejde. Foto: JOHN COGILL/AP

Færøerne overraskede hele fodboldeuropa tilbage i november, da holdet sensationelt besejrede de tidligere europamestre Grækenland på udebane i EM-kvalifikationen.

Søndag skal Færøerne, der trænes af danske Lars Olsen, forsøge at levere endnu en sensation i kvalifikationen ude mod Rumænien, men holdet må undvære anfører Frodi Benjaminsen. Et afbud i den mere kuriøse afdeling.

- Frodi er oprindeligt tømrer, men har taget ny uddannelse i Danmark hen over vinteren. Han skal være fængselsbetjent og startede i nyt job i går (mandag, red.), og han synes, det ville være skidt at melde afbud så tidligt på sit nye arbejde, fortæller Lars Olsen til bold.dk.

Han må i forvejen undvære en anden profil i form af Hallur Hansson, der til dagligt tørner ud for Vendsyssel i den danske 1. division. Hans afbud skyldes dog karantæne.

Afbuddet fra anfører Benjaminsen ærgrer naturligvis Lars Olsen, men han vil ikke beklage sig.

- De ting må man acceptere som landstræner for et land, hvor der ikke er fuldtidsprofessionelle. Jeg har været ude for det før - ikke med ham, men nogle af de andre - og det må man respektere. De lever af deres civile arbejde, siger Olsen og understreger, at han kendte vilkårene, da han takkede ja til jobbet i sin tid.

Færøerne ligger efter fire kampe næstsidst i kvalifikationsgruppe F med tre point. Den kommende modstander fra Rumænien fører gruppen med 10 point.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.