Bitter kendis-strid om millioner: Milliardær taber igen

Aura Dione får formentlig lov til at beholde en ring til tre millioner kroner. Ringen fik hun af sin eks-forlovede, Janus Friis. Amerikansk ret sender sag til Danmark.
Det bitre opgør mellem sangerinden Aura Dione og millardæren Janus Friis fortsætter ufortrødent.
Det bitre opgør mellem sangerinden Aura Dione og millardæren Janus Friis fortsætter ufortrødent. Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix/Arkiv

It-millardæren Janus Friis har nu tabt den tredje af i alt seks retssager, han har anlagt mod sin tidligere forlovede, den danske sangerinde Aura Dione.

Det seneste nederlag kom i sagen om en forlovelsesring til intet mindre end tre millioner kroner.

Det står således 3-0 til Aura Dione, skriver BT, som har haft adgang til retsdokumenterne.

Foruden ringen ville Janus Friis ifølge sagsanlægget også have designertøj, en håndtaske til 40.000 kroner samt andre værdigenstande tilbage fra sangerinden, som lyder det borgerlige navn Marie Louise Joensen.

Husleje på 147.000 kroner

Af dokumenterne fremgår det ifølge BT desuden, at Janus Friis lejede en bolig i det dyre Hollywood Hills i Los Angeles, USA, som Aura boede i, mens parret var sammen.

Huslejen var på 22.000 dollars måneden. Det svarer til 147.000 danske kroner, skriver BT.

Men selvom Janus Friis' milliardformue giver ham mulighed for at hyre stjerneadvokater, så er det Aura Dione, der har trukket sig mest sejrrigt ud af den seneste sag - indtil videre i hvert fald.

Sag sendt til Danmark

Den californiske ret har nemlig besluttet, at sagen ikke kan foregå ved domstolen i den amerikanske storby, men at den er bedre egnet til den danske ret. Argumentet fra den amerikanske dommer var blandt andet, at de californiske retssale i forvejen er overbebyrdede, og at de derfor ikke bør bruge tid på sager, som ikke har den store interesse for lokalsamfundet, skriver avisen.

I alt har Janus Friis ifølge Aura Diones advokat, Bjarke Vejby, anlagt seks sager: to i USA og fire i Danmark.

Bitterhed efter fire år

De spektakulære sager tog sin begyndelse sidste år, hvor fire års forhold og en forlovelse er endt i et bittert opgør. I alt har Janus Friis sagsøgt Aura Dione for 32 millioner kroner. 

Men det er formentlig ikke millioner Janus Friis savner.

Han blev nemlig i 2005 multimilliardær, da han sammen med sin forretningspartner Niklas Zennström solgte internettjenesten Skype til eBay for et beløb i omegnen af 20 milliarder kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.