Bister Wammen: Vi har altid fået kritik fra den yderste venstrefløj

Politisk ordfører for Socialdemokraterne gider ikke høre på venstrefløjens kritik af, at hans parti bruger kræfter på at præge regeringens politik.
Når man er landets største parti, skal man ikke føle sig for fin til at møde op og sætte sit præg på de politiske forhandlinger, selv om man er i opposition, mener Nicolai Wammen.
Når man er landets største parti, skal man ikke føle sig for fin til at møde op og sætte sit præg på de politiske forhandlinger, selv om man er i opposition, mener Nicolai Wammen. Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Socialdemokraterne afviser blankt kritikken fra venstrefløjen, der mener, at det store arbejderparti er kommet ud af politisk kurs og er i færd med at umuliggøre et fremtidigt samarbejde i rød blok, fordi det binder sig til det ene forlig med de borgerlige efter det andet.

- Der er ikke noget nyt i, at den yderste venstrefløj bruger mere tid på at kritisere Socialdemokraterne end på selv at opnå resultater. Sådan var det i sin tid med kommunisterne, og sådan er det i dag, siger politisk ordfører for Socialdemokraterne Nicolai Wammen.

I arbejdstøjet

Selv om danskerne ved valget i juni valgte en blå regering, er Socialdemokraterne som Danmarks største parti ikke parate til at sætte sig i et hjørne med korslagte arme de næste fire år, understreger han.

Det er grunden til, at partiet vil sætte størst muligt præg på de politiske beslutninger, der er på dagsordenen.

- Vi arbejder hver dag på at trække landet i en mere fornuftig retning, og derfor har vi lavet aftaler med regeringen, når det har været i Danmarks interesse. Samtidig har vi kritiseret regeringen skarpt, når den uklogt vælger blokpolitik og skærer ned på den nære velfærd for borgerne, siger Nicolai Wammen.

I hængekøjen

Ifølge den politiske ordfører er der en grund til, at Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten er forskellige partier. Og den grund bliver udstillet af venstrefløjens kritik, mener han.

- Socialdemokraterne tager ansvar for Danmark, uanset om vi er i regering eller opposition. Andre har det desværre meget bedre, når de ansvarsfrit kan råbe op fra hængekøjen, mener Nicolai Wammen.

Ind i kampen

Han har dog så meget tiltro til sin tidligere ministerkollega Pia Olsen Dyhr (SF-formand),  at han opfordrer hende til at komme op af hængekøjen og ind i kampen.

- Man skaber ikke resultater ved at løbe skrigende væk, hver gang der skal træffes svære og vigtige beslutninger for Danmark. Vi har leveret stærke socialdemokratiske resultater i de aftaler, vi er med i. Hvad har SF egentlig opnået ud over at lægge stemmer til at redde Lars Løkkes jobløse boligjobordning, spørger Nicolai Wammen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.