Birthe Rønn: Løkke har ingen visioner

Jens Rohdes V-exit ærgrer den tidligere V-minister.
 I ledelsen er der ingen visioner, men der findes sunde, folkelige, kirkelige, kulturelle kredse. De må rejse sig. Ellers er der ikke nogen vej tilbage for det parti, jeg meldte mig ind i, siger Birthe Rønn Hornbech.
 I ledelsen er der ingen visioner, men der findes sunde, folkelige, kirkelige, kulturelle kredse. De må rejse sig. Ellers er der ikke nogen vej tilbage for det parti, jeg meldte mig ind i, siger Birthe Rønn Hornbech. Foto: Scanpix/arkiv

Sammen kunne de have skrevet kritiske artikler, men det er ikke muligt længere.

Det ærgrer tidligere integrationsminister og mangeårigt medlem af Folketinget, Birthe Rønn Hornbech, at Jens Rohde er hoppet fra Venstre til Det Radikale Venstre.

Det fortæller hun i et interview med Politiken.

- Han skulle være blevet ved med at forsøge. Dagsordenen i politik er smal og fladpandet, uden eftertanke og fra hånden og i munden, så vælgerne ikke kan se forskel. Man hytter sit eget og stemmer nej. Der mangler totalt åndeligt lederskab. Vi har ikke engang Socialdemokratiet som opposition mere. Heller ikke de radikale, for de kan jo ikke tale til almindelige mennesker, siger hun.

Den garvede Venstre-politiker langer samtidig ud efter partiets ledelse med statsminister og formand Lars Løkke Rasmussen i spidsen. På spørgsmålet "Kommer der et oprør i Venstre?", svarer hun:

- I ledelsen er der ingen visioner, men der findes sunde, folkelige, kirkelige, kulturelle kredse. De må rejse sig. Ellers er der ikke nogen vej tilbage for det parti, jeg meldte mig ind i, siger Birthe Rønn Hornbech.

Skal drøftes internt

Samtidig lyder også en lavmælt, men indtrængende opbakning fra Rohdes bagland til den mangeårige profils politiske holdninger.

Anders Jensen, formand for Venstre i Viborg Kommune, mener, at Rohdes exit må føre til, at partiet nu "ser indad".

- Vi bliver nødt til at drøfte internt, hvorfor han ikke længere kan se sig selv i Venstre. Det er jeg ærgerlig over, siger han til Politiken.

Kredsformand i Viborg, Vagn Aage Kjeldsen, støtter Jens Rohdes kritik af udlændingepolitikken:

- Han anker specielt over, at politiet skal tage værdigenstande fra flygtninge. Det havde han det skidt med. Det er vi for så vidt flere, der har, siger han til Politiken.

Rohdes beslutning bliver ellers internt i V mest mødt med hovedrysten. Forståelse skal Rohde ikke regne med i partiets ledelse. Gruppeformand Søren Gade kalder det "en lykkelig skilsmisse", og politisk ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, konstaterer, at "livet går videre".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.