TERROR I KØBENHAVN

Birthe Rønn: Jeg bryder mig ikke om Muhammed-tegninger

Den tidligere integrationsminister kan ikke se, hvorfor tegninger af Muhammed skulle være vigtige for de danske værdier.
"Jeg er hamrende træt af at høre på debattører, der mener at have eneret på frihedsforståelsen," skriver Birthe Rønn Hornbech i et debatindlæg, hvor hun spørger, hvad det egentlig skal til for at trykke Muhammed-tegninger.
"Jeg er hamrende træt af at høre på debattører, der mener at have eneret på frihedsforståelsen," skriver Birthe Rønn Hornbech i et debatindlæg, hvor hun spørger, hvad det egentlig skal til for at trykke Muhammed-tegninger. arkiv/scanpix

Den markante venstre-politiker og tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech langer nu ud efter de mange debattører, der mener, at det er vigtigt, at blive ved med at genoptrykke Muhammed-tegningerne.

Hun er ”hamrende træt” af at høre på dem, skriver hun i et indlæg på politiken.dk, hvor hun blandt andet kalder danskerne for uhøflige og rapkæftede.

”Er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor det er så sørens demokratisk at tegne profeten Muhammed som en hund? Jeg bryder mig ikke om det,” skriver Birthe Rønn Hornbech.

Den tidligere minister synes, at det er en misforståelse af vores ytringsfrihed, og kan ikke se, at det skulle have noget formål at genoptrykke Muhammed-tegninger.

Tværtimod mener hun, at fortalerne for Muhammed-tegninger ikke respekterer andres ret til at have en anden holdning.

Det skader integrationen

Selvom tegningerne selvfølgelig er lovlige, så sårer de en masse danske muslimer.

”Uden gensidig respekt kan vi ikke leve med vore forskelligheder,” understreger hun i sit debatindlæg.

Birthe Rønn Hornbech mener, at muslimer må tænke, at os her i norden ikke har forstået noget af, hvad der er vigtigt for dem. Det skader både integrationen og de positive skridt, der kunne være, til en dialog mellem kristne og muslimer.

”Ingen kan vel ærligt tro på, at det gavner integrationen, at tusinder og atter tusinder af velintegrerede muslimer i Danmark ustandselig føler, at deres profet hånes,” skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.