Birthe Rønn angriber Støjberg: Hun lægger gift for muslimer

Den tidligere integrationsminister langer ud efter sin partifælle.
- Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at tale integrationen op og ikke ned. Det bør fortsat være Venstres linje, skriver Birthe Rønn.
- Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at tale integrationen op og ikke ned. Det bør fortsat være Venstres linje, skriver Birthe Rønn. Scanpix - arkivfoto

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg skaber en farlig splittelse og skader integrationen. Så kontant er udmeldingen fra Venstre-veteranen Birthe Rønn Hornbech.

I en mail til TV 2 roser den tidligere integrationsminister Venstres næstformand Kristian Jensen, fordi han i en kronik i Søndagsavisen appellerer til en god tone i indvandrerdebatten.

Det bifalder Birthe Rønn Hornbech, der i sin mail direkte skriver, at hun ser Inger Støjbergs indvandrerkritiske linje som farlig og forkert.

LÆS OGSÅ: Splid i V? Støjberg skælder ud - Kristian Jensen roser

"Jeg har ikke lagt skjul på, at den politiske ordførers meget negative indstilling til indvandrere generelt, skader integrationen, lægger gift for de muslimer, der ønsker en tilpasning af islam, samt skaber unødvendige modsætninger og en farlig splittelse i vor folk”, skriver Birthe Rønn Hornbech i mailen til TV 2.

I mailen fortæller hun, at hun som integrationsminister fik indsigt i det store integrationsarbejde, der gøres, og de gode resultater, der skabes. Hun fremhæver nydanske piger, som "stormer frem på universiteterne." Og hun skriver, at hun gjorde, hvad hun kunne for at "tale integrationen op og ikke ned." Og det, konkluderer hun, bør fortsat være Venstres linje.

Kristian Jensen: Inger er dygtig

Inger Støjberg vakte stor opsigt, da hun i en meget omtalt update på sin Facebookside tidligere på året kritiserede en gruppe "indvandrerdrenge", som havde generet hende under en biograftur.

Under biograf-debatten fik Støjberg kritik fra flere partikolleger. Folketingskandidat Kaare Trabjerg Schmidt bad hende "droppe korstoget mod indvandrere," og Jens Rohde beskyldte hende for at "forpeste kommunikationen."

Kristian Jensen afviser, at hans kronik skal tolkes som et angreb på Støjberg.

- Hun er en dygtig politisk ordfører, og jeg ser ikke nogen forskel på Inger og mig på den front, siger han til Søndagsavisen, der i dag har bragt hans kronik, hvor han skriver, at indvandrere er nødvendige for Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.