Birgitte knokler for at få Christiansborg til at skinne: Det slider på kroppen

Op til Folketingets åbning knokler Birgitte Jensen og hendes kolleger i rengøringsenheden med at få Christiansborg til skinne. Det hele skal være klar, til dronningen kommer.
Henter afspiller ...
Birgitte Jensen har gjort rent i Folketinget i 16 år.

Det er ikke kun politikere og pressefolk, der har travlt, når Folketinget åbner i dag.

De sidste uger har de 45 rengøringsfolk i Folketingets rengøringsenhed knoklet for at få Christiansborg klar til den store dag.

- Det er selvfølgelig især de områder, som Dronningen skal igennem, der skal pudses, så de skinner. Dronningelogen og Dronningetrappen, som hun går på, når hun kommer, fortæller Birgitte Jensen, der er tillidsrepræsentant for rengøringsfolkene.

Rengøringsenheden har været i gang i 14 dage, men arbejdet fortsætter helt frem til åbningen klokken 10 i dag.

- Der er stress på! Hvis nogen har spildt kaffe, eller politiets bombehunde har fældet et par hår, jamen så kan vi starte forfra igen, siger Birgitte Jensen, der har gjort rent i Folketinget i 16 år.

Et af det kommende folketingsårs store emner er regeringens forslag om at hæve pensionsalderen med seks måneder. Det har da også fået snakken til at gå i frokoststuen, fortæller tillidsrepræsentanten.

- Det snakker vi meget om, og det bekymrer da kollegerne. Det er jo hårdt arbejde, som slider på kroppen, og der er en del, der har problemer med knæene og benene. Så det er ikke sikkert, at vi kan klare et halvt år mere, siger hun.

Heller ikke planerne om skattelettelser er populære blandt rengøringsfolkene.

- Det synes vi da ikke er ok. Vi får godt nok en fin løn, men vi er jo ikke blandt de rigeste. De skulle hellere bruge pengene på noget, vi alle sammen kan få glæde af, siger Birgitte Jensen.

Alligevel er det en stolt fornemmelse, når rengøringsteamet klokken 10 holder pause og fejrer den veloverståede arbejdsindsats med smørrebrød og en sodavand.

- Vi kigger med på åbningen på tv og følger med i, hvad de diskuterer inde i salen. Så er man da lidt stolt, når man kan se, at det hele skinner, siger Birgitte Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.