Birgit efter skrottet forslag: Får alligevel råd til mad - indtil videre

De borgerlige partiers beslutning om indtil videre at droppe ændringen af boligydelserne betyder, at 72-årige Birgit Drews kan blive boende i sin lejlighed.
Mens politikerne har skændtes, har folkepensionist Birgit Drews de sidste par måneder været bekymret for ikke længere at have råd til at købe mad, hvis boligydelsen blev beskåret. Hun er lettet over at høre, at forslaget indtil videre er droppet.
Mens politikerne har skændtes, har folkepensionist Birgit Drews de sidste par måneder været bekymret for ikke længere at have råd til at købe mad, hvis boligydelsen blev beskåret. Hun er lettet over at høre, at forslaget indtil videre er droppet. Foto: Privatfoto

Efter meget kritik og debat har de borgerlige partier tirsdag eftermiddag besluttet at droppe den planlagte ændring af boligydelsen indtil videre - en ændring, som ville ramme op til 175.000 pensionister.

En af dem som ville være blevet ramt er 72-årige Birgit Drews, som indtil forhandlingerne bliver genoptaget til foråret, nu kan ånde lettet op efter flere måneders spekulationer.

- Det er en lettelse ikke at have det hængende over hovedet. Jeg har virkelig været bekymret de sidste par måneder, men nu er der da en bekymring mindre, siger hun til Avisen.dk.

Ingen penge til mad

Birgit Drews er folkepensionist, fraskilt og bor i en 56 kvadratmeter lejlighed i Horsens. Hendes husleje er på 4.632 kroner, men med udgifter til vand, varme og el skal hun hver måned betale over 7.000 kroner.

Efter skat får hun omtrent 9.600 kroner i folkepension.

Uden den månedlige boligstøtte på 2.240 kroner ville hun ikke engang have råd til at købe mad, fortalte Birgit Drews til Avisen.dk i oktober, da Venstres forslag om en reducering af boligydelsen blev luftet forud for finanslovsforhandlingerne.

- Hvis de fjerner hele min boligydelse, har jeg ikke en krone at leve for, jeg lever rent ud sagt af min boligstøtte. Så det vil betyde, at jeg må erklære mig personlig konkurs og ikke længere har penge til at købe mad, sagde hun dengang.

Kan ikke vide sig sikker

Derfor er hun glad for nu at høre, at det ikke bliver aktuelt lige foreløbig.

- Jeg anede ikke, hvad jeg skulle stille op, må jeg blankt indrømme. Jeg tror ikke, det er muligt at finde noget billigere at bo i, siger Birgit Drews.

Hun ville også være ked af at flytte. Hun er dårligt gående og har problemer med ryggen, så hun ville have svært ved at overskue en flytning. Som det er nu, bor hun ved siden af sin datter, og det giver en tryghed at vide, at hun kan blive boende.

Hun kan dog ikke vide sig helt sikker. Selvom partierne i blå blok foreløbigt har droppet ændringen i boligydelsen, vil de tage sagen op igen til foråret.

Derfor er Birgit Drews også skeptisk og tør ikke håbe på for meget.

- Men hvis de virkelig dropper det forslag, synes jeg da, det er fornuftigt, siger hun til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.