Biludlejer mistede sine dagpenge: Nu har han fået medhold i klage

Gert Johansen fra Aarhus mistede i april retten til dagpenge, fordi han lejede sin bil ud. Nu har han fået medhold i en klage.
- Jeg blev da glad for at få at vide, at jeg stadigvæk kan leje min bil ud via Gomore, selvom jeg måske bliver vinterfyret, siger Gert Johansen.
- Jeg blev da glad for at få at vide, at jeg stadigvæk kan leje min bil ud via Gomore, selvom jeg måske bliver vinterfyret, siger Gert Johansen. Foto: Scanpix/arkiv

En arbejdsløs østjyde fik frataget sin ret til dagpenge, fordi han havde lejet sin bil ud på Gomore ti gange på to måneder.

Nu har han fået medhold i sin klage over afgørelsen.

- Jeg er positivt overrasket - både på mine egne og på Gomores vegne, siger Gert Johansen fra Aarhus, der i april mistede retten til dagpenge hos 3F's a-kasse. Siden er han kommet i arbejde, men afgørelsen over hans klage giver alligevel tryghed.

- Jeg blev da glad for at få at vide, at jeg stadigvæk kan leje min bil ud via Gomore, selvom jeg måske bliver vinterfyret, siger han til DR P4 Østjylland.

Hos Gomore er man ikke overraskende tilfreds med sagens udfald.

- Vi er rigtig glade for, at Gert nu får sine dagpenge igen. Vi ser det her som en principiel sag, hvor det nu er ganske tydeligt, at man for eksempel godt kan leje sin bil ud på Gomore samtidig med, at man modtager dagpenge, siger kommerciel direktør hos delebiltjenesten Rasmus Carlsen.

Hos 3F's A-kasse tager man afgørelsen til sig og ændrer procedurerne i forhold til, at medlemmer lejer deres bil ud på Gomore.

- Hvis vi får nye konkrete eksempler med medlemmer, der lejer deres bil ud via Gomore, så ved vi præcis, hvordan vi skal forholde os til denne her tjeneste, siger Eva Obdrup, der er leder af 3F's A- kasse, til DR P4 Østjylland.

Det er Center For Klager om Arbejdsløshedsforsikring i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der har truffet afgørelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.