Bilsalget fortsætter mod rekord

Salget af personbiler faldt en smule i september, men det overrasker ikke branchen.
Salget af nye biler faldt en smule i september.
Salget af nye biler faldt en smule i september. Foto: CASPER DALHOFF/POLFOTO

Efter en længere periode med et stigende bilsalg, faldt salget i september en smule sammenlignet med samme periode året før. Autobranchen Danmark, der tirsdag har offentliggjort de nyeste tal, regner dog fortsat med, at 2014 bliver et rekordår.

September er den første måned i år, hvor salget ikke lå højere end i samme måned i 2013. Men det overrasker ikke Jens Brendstrup, administrerende direktør for Autobranchen Danmark, der repræsenterer bilforhandlere, bilværksteder og autolakerier.

- Efter en lang periode med et historisk højt og støt stigende bilsalg, er det naturligt, at man ser et forholdsvis lille dyk. Efterspørgslen efter biler har et naturligt loft, og det er årsagen til, at vi ser dette fald. På trods af det lille bump ligger bilsalget fortsat på et højt niveau og med tre måneder tilbage af 2014, tyder alt på en ny rekord, siger han i en pressemeddelelse.

Med et salgstal på 14.365 i september er totalen for i år oppe på 141.730 solgte personbiler. Det er næsten seks procent flere end på samme tid sidste år.

Det skyldes blandt andet salget af små familiebiler som eksempelvis en Skoda Octavia, som i denne måned udgør 23 procent, hvilket er tre procentpoint mere sammenlignet med september sidste år, lyder det fra Autobranchen Danmark.

En af forklaringerne er fordelagtige leasingaftaler.

- Danskerne leaser ret mange biler for tiden, og det er nu hver femte indregistrerede personbil, der er leaset, siger Jens Brendstrup.

I september sidste år var det til sammenligning hver sjette bil, der blev leaset.

- Årsagen er, at leasingpriserne er kommet ned på et niveau, som kan konkurrere med et køb, samtidig med at det er blevet nemmere at komme ud af aftalen før tid. Og når danskerne leaser, er det for det meste de lidt større biler, de vælger, lyder det fra direktøren for Autobranchen Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.