Billund Lufthavn undsiger fagbevægelsen: Svært at afsætte Ryanair-ruter

Direktøren i Billund Lufthavn tror det bliver svært at få andre selskaber til at overtage Ryanairs ruter fra Billund, hvis selskabet trækker sig fra lufthavnen. Det er i modstrid med, hvad fagbevægelsen tidligere har meldt ud.
i Billund Lufthavn frygter direktøren, at det bliver svært at få andre selskaber til at overtage Ryanairs ruter, hvis selskabet trækker sig.
i Billund Lufthavn frygter direktøren, at det bliver svært at få andre selskaber til at overtage Ryanairs ruter, hvis selskabet trækker sig. Foto: Scanpix

Det bliver svært at afsætte Ryanairs ruter i Billund Lufthavn.

Sådan lyder meldingen fra lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen, skriver TV 2.

Meldigen kommer få dage efter, at LO's næstformand Lizette Risgaard fastslog, at andre selskaber hurtigt ville overtage ruter fra det omstridte irske lavprisselskab Ryanair, der ser ud til at forlade lufthavnen på grund af en verserende konflikt med den danske fagbevægelse.

- Det ville være dejligt, hvis det var sådan. Men så enkelt er det ikke. Det tager gerne mellem to og fire år at få nye selskaber ind til at overtage ruterne, siger Kjeld Zacho Jørgensen til TV 2.

Han henviser til, at lufthavnen fortsat har ubesatte ruter efter Cimber-Sterling gik konkurs for mere end tre år siden.

LO-næstformanden fastholder dog sin udmelding.

- Jeg er stadigvæk af den opfattelse, at markedet vil styre det. Det er også det marked, der gør, at Ryanair er så store, som de er. Jeg er helt sikker på, at der er andre selskaber, der vil finde Billund Lufthavn interessant, siger Lizette Risgaard til TV 2 News.

Også Andreas Krog, der er redaktør på netmediet Check-in.dk, maner til besindighed.

- Man skal tage den med ro. Jeg tror ikke, at konsekvenserne for Billund bliver så store. Ryanair vil lukke basen i Billund, men de vil gøre alt for, at de kan opretholde ruter betjent fra andre baser, siger han til TV 2 News.

Ryanair meldte i sidste uge ud, at selskabet vil lukke sin base i Billund, hvis ikke fagbevægelsen trækker sin trussel om en sympatistrejke i København tilbage inden i morgen onsdag klokken 17.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.