Bilister snupper handicappedes p-pladser: "Dybt frustrerende"

Det er et stort problem, at bilister parkerer ulovligt på parkeringspladser forbeholdt handicappede, mener Danske Handicaporganisationer.
For to år siden blev bødetaksterne for ulovlig parkering på en handicapplads fordoblet.
For to år siden blev bødetaksterne for ulovlig parkering på en handicapplads fordoblet. Foto: Claus Fisker/Scanpix/arkiv

Til stor frustration lader bilister sig stadig friste af parkeringspladser, der er forbeholdt handicappede.

Det skriver DR Syd.

For to år siden blev bødetaksterne for ulovlig parkering på en handicapplads ellers fordoblet. Men problemet er stadig stort, lyder det fra formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

- Det er et stigende problem i hele landet på trods af den højere bødetakst. Derfor må man se på, om bødetaksten skal være endnu højere, eller om der er andet, man kan gøre for at komme problemet til livs, siger han til DR Syd.

Når man parkerer ulovligt på en parkeringsplads, der er forbeholdt handicappede, så har det store konsekvenser. Det fortæller Inga Bredgaard, der er lokalformand for Danske Handicaporganisationer i Esbjerg.

- Det betyder rigtig meget for dem, der er dårligt gående. Det kan være det, der ødelægger resten af dagen, hvis man skal gå 20 eller 30 skridt mere, siger hun til DR Syd.

Som kørestolsbruger oplever Inga Bredgaard selv dagligt, at p-pladser, der er forbeholdt handicappede, er optaget af almindelige bilister. Alligevel er hun varsom med at henvende sig til dem.

- Hvis man konfronterer dem, der parkerer på pladsen, så kan man ligefrem risikere at blive truet med øretæver. Det, synes jeg, er dybt frustrerende, siger hun.

Hvis du parkerer ulovligt på en handicapplads, så er den kommunale bøde på 1.020 kr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.