Bilister chikanerer politiets fotovogne: "Giver os fingeren"

Biler, der bliver parkeret for at spærre for udsigten for fotovognen er ét eksempel på den chikane, som politiets fotovogne oplever.
Der var trafikanter, som bremsede op ud for måleren og kørte meget langsomt forbi for at tilkendegive deres utilfredshed med, at der måles. Det gjorde de blandt andet ved at give os fingeren, siger politikommissær ved Fyns Politi Preben Ingemansen.
Der var trafikanter, som bremsede op ud for måleren og kørte meget langsomt forbi for at tilkendegive deres utilfredshed med, at der måles. Det gjorde de blandt andet ved at give os fingeren, siger politikommissær ved Fyns Politi Preben Ingemansen. Foto: Scanpix arkiv

Biler, der bliver parkeret for at spærre for udsigten for fotovognen er ét eksempel på den chikane, som politiets fotovogne oplever.

Et andet og et af de seneste eksempler var med til at skabe kæmpe kø og stillestående trafik på den vestfynske motorvej en hel time i sidste uge.

- Der var trafikanter, som bremsede op ud for måleren og kørte meget langsomt forbi for at tilkendegive deres utilfredshed med, at der måles. Det gjorde de blandt andet ved at give os fingeren, siger politikommissær ved Fyns Politi Preben Ingemansen til DR Fyn.

Nogle af de vrede bilister nåede helt ned på 15-20 kilometer i timen på motorvejsstrækningen for så at speede op, når de passerede fotovognen. Den fremgangsmåde er særdeles farlig, da det skaber kraftige opbremsninger, advarer politiet.

Det er ikke hensigtsmæssig adfærd fra bilisterne, mener Torben Kudsk, der er leder af FDMs økonomisk politiske sekretariat.

Men politiet bør droppe de hemmelige fartkontroller og i stedet skilte åbent med fartkontrol på de strækninger, hvor de foretager dem, mener organisationen.

- Det nytter ikke noget, at man gør folk meget vrede. Vi skal have folk til at se fartkontrol som noget positiv, derfor skal man åbent skilte med det, siger Torben Kudsk.

Han peger på, at skiltning er blevet løsningen i mange andre lande.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.