Bevæget Løkke lægger blomster for ofrene i Paris: Vi må ikke ryste på hånden

Attentaterne i Paris er et angreb på hele den vestlige livsførelse, siger statsministeren ved ambassadebesøg.
- Det eneste, vi ikke må gøre nu, er at ryste på hånden. Hvis ikke vi tør sætte os ned på en fortovscafé i Paris og drikke en kop kaffe, så har vi for alvor tabt, siger Lars Løkke Rasmussen.
- Det eneste, vi ikke må gøre nu, er at ryste på hånden. Hvis ikke vi tør sætte os ned på en fortovscafé i Paris og drikke en kop kaffe, så har vi for alvor tabt, siger Lars Løkke Rasmussen. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte lørdag formiddag den franske Ambassade, hvor han lagde blomster i sympati med ofrene for fredag aftens terrorangreb i Paris.

Mange har været forbi med buketter ved den franske ambassade i dag. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Statsministerens lagde sin buket blandt mange andre buketter, som markerer medfølelse med Frankrig efter angrebet, der har kostet mindst 127 mennesker livet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med Frankrigs Ambassadør i Danmark François Zimeray. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Fredagens attentater i Paris er et angreb på hele den vestlige livsførelse, sagde Lars Løkke Rasmussen til den fremmødte presse.

Og derfor er det vigtigt, at hverken danskere eller franskmænd lader sig intimidere, mener han.

- Det eneste, vi ikke må gøre nu, er at ryste på hånden. Hvis ikke vi tør sætte os ned på en fortovscafé i Paris og drikke en kop kaffe, så har vi for alvor tabt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det var en tydeligt påvirket Lars Løkke Rasmussen, der mødte pressen. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

- Jeg er her for at vise det danske folks medfølelse i en situation, der er helt ubegribelig. Et angreb på byernes by, det er et angreb på os alle sammen, sagde statsministeren, som blev modtaget af den fransk ambassadør Francois Zimarey.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.