Betjente tæsker demonstrant i Hong Kong

Myndighederne har suspenderet seks betjente fra indsatsen mod demonstrationerne, efter der er dukket voldsomme optagelser frem.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Flere hundrede betjente blev sat ind i Hongkongs centrum tidligt onsdag, da demonstranterne igen spærrede flere gader i protest mod Kinas regering. Situationen udviklede sig til de mest voldsomme sammenstød i løbet af de uger, urolighederne har stået på, og der blev meldt om adskillige sårede og mindst 37 anholdte.

Hongkongs myndigheder bekræfter, at seks betjente er blevet suspenderet fra indsatsen, efter voldsomme optagelser har set dagens lys. Betjentene slæber tilsyneladende en demonstrant hen til et sted, hvor de ikke tror, der er nogen vidner, hvorefter demonstranten bliver tæsket. Ifølge de lokale medier fortsætter optagelserne og volden i fire minutter.

Uroen i Hongkong begyndte som fredelige studenterdemonstrationer i september, men situationen udvikler sig mere og mere voldeligt i sin tredje uge, hvor der stadig er afspærret flere gader i Hongkongs finansielle kvarter. Mange mennesker kræver fortsat større frihed og demokrati fra Kinas regering i Beijing, som ifølge demonstranterne bestemmer for meget i Hongkong.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.