Betjente med bolsjer går med unge på øl-stafet

Politiet vil holde unge øldrikkere i ro med alternative midler.
I år er betjentene bevæbnet med bolsjer for at tage brodden af ethvert tilløb til uro og ukontrollabel adfærd blandt deltagerne i årets øl-stafet. Her er det billede fra sidste års arrangement.
I år er betjentene bevæbnet med bolsjer for at tage brodden af ethvert tilløb til uro og ukontrollabel adfærd blandt deltagerne i årets øl-stafet. Her er det billede fra sidste års arrangement. Foto. Betina Garcia/arkiv/Scanpix

Nordsjællands Politi skal igen afgive mandskab til at regulere et offentligt arrangement i Helsingør.

I sidste uge var det Gran Fondo-cykelløbet, og på søndag er det øl-stafetten, hvor mange hunderede unge mennesker går ad Strandvejen fra Snekkersten til Helsingør by, mens de drikker øl i litervis.

Under tidligere udgaver af stafetten har deltagere drukket sig meget fulde, men i år er der håb om at øl-stafetten mere bliver en folkefest end et druk-orgie.

- Denne gang er der en arrangør bag begivenheden, og politiet tror på, at stafetten bliver holdt i fastere rammer, der hindrer at tingene løber helt af sporet, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Helsingør Dagblad.

Men det betyder ikke, at arrangementet får lov til at forløbe uden politiets tilstedeværelse.

- Politiet vil være omkring deltagerne under hele stafetten. Der bliver tale om såkaldte dialogbetjente i gule veste, og bag dem står uniformeret politi parat, hvis det skulle blive nødvendigt, fortæller Henrik Suhr.

I år er betjentene bevæbnet med bolsjer for at tage brodden af ethvert tilløb til uro og ukontrollabel adfærd blandt deltagerne.

- Vi har gode erfaringer med bolsjerne, siger Suhr, som også afviser, at der er beroligende midler i dem.

- Det er helt almindelige bolsjer, og politiet har haft dem med ved risikokampe i fodboldens Superliga tidligere. Det har haft en dæmpende effekt på temperamenterne, når politiet bød folk på et bolsje, fortæller pressekoordinatoren.

- Der er endda tre forskellige bolsjer at vælge imellem, tilføjer han.

Politifolkene vil hjælpe de feststemte unge til at følge den planlagte rute og minde dem om at bruge de opstillede affaldscontainere og toiletter.

På festpladsen, fra havnehjørnet på Grønnehave Strand og til badebroen, vil politiet også være til stede. Politiet samarbejder med Helsingør Kommune, DSB Banedanmark og Scandlines om at få øl-stafetten til at forløbe så fredeligt og problemfrit som muligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.