Betjent påkørt: Politihund fanger 18-årig på flugt

Efter at have været voldsomt eftersøgt i et par måneder, er en 18-årig mand tirsdag blevet anholdt.
En vaks politihund fik stoppet en 18-årig mand, der var på flugt fra politiet.
En vaks politihund fik stoppet en 18-årig mand, der var på flugt fra politiet. Foto: Iris/arkiv

I et par måneder har politiet ledt efter en 18-årig mand, der er mistænkt for med vilje at køre en motorcykelbetjent ned, og tirsdag lykkedes det at finde frem til ham i Kalundborg.

Påkørslen skete 3. oktober på Bobjergvej i Asnæs i Nordvestsjælland, da en motorcykelbetjent ville stoppe en ung mand, der kom kørende i bil.

Motorcykelbetjenten satte efter bilen, der pludselig bremsede hårdt op og holdt stille. Betjenten holdt ind bag bilen, satte motorcyklen på støttebenet og stod af motorcyklen.

Men inden han kom helt af, bakkede bilen pludselig for fuld kraft ind i betjenten og hans motorcykel. Politimanden blev slynget nogle meter hen ad vejen, mens bilen gassede op og forvandt. Betjenten slap dog uden alvorlige skader.

Efterfølgende blev en 18-årig mand anholdt, men i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk blev han løsladt. Afgørelsen blev kæret til Østre Landsret, der besluttede, at den unge mand skulle fængsles.

Siden da har han været som sunket i jorden. Indtil tirsdag eftermiddag.

- En polititjenestemand, der har fri, genkender ham på gaden i Kalundborg og giver os besked, fortæller vagtchef René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Flere patruljevogne bliver sendt til Kalundborg, men den eftersøgte er igen væk. Efter en times tid støder en patrulje dog på ham.

- Han forsøger igen at stikke af, så en politihund bliver sendt af sted og får ham stoppet, siger vagtchefen.

Onsdag skal den 18-årige atter for en dommer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.