Betjent omringet af rockere affyrede varselsskud

Rockere omringede torsdag aften en hundepatrulje i Brøndby, hvorefter en politibetjent affyrede varselsskud.
En betjent affyrede et varselsskud, da en hundepatrulje blev omringet af rockere.
En betjent affyrede et varselsskud, da en hundepatrulje blev omringet af rockere. Colourbox

En politibetjent fra Københavns Vestegns Politi affyrede sent torsdag aften varselsskud i forbindelse med en politiaktion ved rockergruppen No Surrenders klubhus i Brøndby.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en meddelelse fredag.

Ifølge politiet følte betjente sig truet, da en gruppe personer omringede deres hundepatrulje, for at forhindre at betjentene fik adgang til fire personer, der sad i en bil, som betjentene forinden havde bragt til standsning.

Betjentene fra hundepatruljen var interesseret i at tale med fire passagerer i bilen, fordi den i både farve og bilmærke kunne svare til en gerningsbil, som politiet eftersøgte i forbindelse med et skuddrab på Frederiksberg samme aften.

Her mistede en 23-årig mand med tilknytning til banden Black Jackets livet, da han blev ramt af skud i hovedet.

Politiets jagt på bilen med de fire mænd endte foran No Surrenders klubhus på Lyngager i Brøndby. Her opstod der tumult, da betjentene forsøgte at skaffe sig adgang til bilen.

- Da politifolkene følte sig truet og set i lyset af, at de mistænkte personer i flugtbilen kunne have forbindelse til skyderiet på Frederiksberg, valgte den ene betjent at afgive varselsskud op i luften, skriver politiet i meddelelsen.

Derefter blev alle beordret til at lægge sig ned på maven.

I alt ti personer blev anholdt ved episoden - tre af dem er blandt andet sigtet efter straffelovens paragraf 119, der handler om vold eller trusler om vold mod en person i offentlig tjeneste.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.