Betjent kom til skade: Jyske fodboldbøller ville slås

En betjent kom til skade, da optøjer udviklede sig i Herning efter lokalopgør mellem FC Midtjylland og Viborg.
Fodboldslagsmål ses ofte i forbindelse med lokalderbyet mellem FCK og Brøndby (som her på billedet). I denne weekend var det jyske fans af henholdsvis FC Midtjylland og Viborg. En kamp hvor udeholdet trak det længste strå. 
Fodboldslagsmål ses ofte i forbindelse med lokalderbyet mellem FCK og Brøndby (som her på billedet). I denne weekend var det jyske fans af henholdsvis FC Midtjylland og Viborg. En kamp hvor udeholdet trak det længste strå.  Foto: Mogens Flindt / Scanpix

To gange i løbet af kort tid trak politifolk deres stave for at få dæmpet uroligheder i forbindelse med lørdagens superligakamp mellem FC Midtjylland og Viborg.

Holdenes fangrupper ville ikke rette sig efter politiets ordrer, og det udviklede sig til en decideret konfrontation, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- Klokken 17.35 søgte en gruppe supportere fra FC Midtjylland mod området, hvor Viborg-supporterne opholdt sig.

- Gruppen søgte konfrontation med politiet og blev standset på Markedspladsen i Herning. I den anledning måtte politiet trække stavene for at få supporterne til at efterkomme politiets anvisninger, skriver vagtchef Anders T. Olesen i en pressemeddelelse.

Senere udviklede situationen sig yderligere, og en politiassistent kom til skade ved sammenstødet.

- Klokken 18.00 bevægede begge grupperinger sig mod stadion ad politiets anviste ruter. På hjørnet af Messevejen/Vardevej i Herning ville en gruppe FC Midtjylland-supportere ikke efterkomme politiets anvisninger, hvilket medførte en konfrontation, så politiet igen måtte trække stavene.

- I den forbindelse kom en politiassistent lettere til skade, da han blev ramt af en ukendt genstand. Politiassistenten blev undersøgt af vagtlægen, skriver vagtchefen.

Sagen bliver nu efterforsket som vold mod tjenestemand.

Samlet udskrev politiet 23 bøder. 12 af dem handlede om ordensbekendtgørelsen, mens resten var for overtrædelse af maskeringsforbud, fyrværkeriloven og narko.

Lokalbraget mellem FC Midtjylland og Viborg endte med en 4-2-sejr til gæsterne fra Viborg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.