Betjent blev skudt i hovedet: Kolleger har indsamlet en million

Der er blevet samlet lige over en million kroner ind til den politibetjent, der blev hårdt kvæstet ved en aktion på Christiania i slutningen af august.
Kolleger startede en indsamling til den betjent, der blev ramt af skud på Christiania. Siden blev indsamlingen gjort offentlig, og den er nu afsluttet.
Kolleger startede en indsamling til den betjent, der blev ramt af skud på Christiania. Siden blev indsamlingen gjort offentlig, og den er nu afsluttet. Foto: Scanpix/arkiv

Den 31. august blev en politibetjent skudt i hovedet under en aktion på Christiania. Lige siden har han kæmpet for sit liv på Rigshospitalet. 

Hans kolleger startede en indsamling til betjentens familie, der blandt andet tæller en gravid kæreste. Indsamlingen blev siden gjort offentlig, og er nu afsluttet.

Indsamlingens resultat lyder på 1.046.173,75 kroner. Det oplyser Ole Madsen, der er efterforsker i Københavns Politi og tidligere makker til den kritisk sårede betjent, på indsamlingens Facebook-side.

Til dr.dk fortæller han, at resultatet er landet langt over, hvad betjentene havde forestillet sig, da de startede indsamlingen.

- Jeg synes jo, resultatet er rigtig flot. Der var ikke nogen af os, der regnede med, det skulle ende med det her beløb, da vi startede indsamlingen op. Vi troede jo bare, det skulle være en lille, intern indsamling. Det er vi rigtigt glade for, siger Ole Madsen til dr.dk.

Rørende med støtte

Indsamlingen er blevet delt vidt og bredt på de sociale medier, og mange danskere har valgt at støtte op. Det største bidrag til indsamlingen er på 25.000 kroner, mens de fleste er på et par hundrede kroner.

- Det fortæller jo et eller andet om, hvor mange der har støttet. Der er børn, der har støttet deres sparegris. Der er børn, der har været ude og samle flasker. Der er hjemløse, der har støttet med det, de havde. Det er det allermest rørende ved den her indsamling, siger Ole Madsen dr.dk.

Pengene går direkte til familien.

Betjenten blev skudt på Pusher Street den 31. august. Han blev ramt i hovedet, mens en anden betjent blev ramt i benet. Derudover blev en civil også såret. Gerningsmanden var den 25-årige Meza Hodzic, der morgenen efter blev skudt af politiet, da han nægtede at overgive sig. Han døde siden af sine kvæstelser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.