Betina frygter at farens død skyldes hospitalets it-koks

Flere læger kritiserer nyt it-system for at skabe kaos og usikkerhed for patienter.
Et nyt it-system skaber ifølge flere læger kaos på hospitalsgangene.
Et nyt it-system skaber ifølge flere læger kaos på hospitalsgangene. Linda Kastrup/Scanpix/arkiv

79-årige Flemming Matzen skulle have været behandlet for hjerteflimmer på Herlev Hospital. Men han nåede aldrig operationsbordet.

Tolv dage efter, at hans læge havde henvist ham til hastebehandling, faldt Flemming Matzen død om derhjemme. Det skriver BT.

- Jeg føler, at de har begået overlagt mord på min far. Hvis de havde taget ham ind, som de skulle, havde han levet i dag, siger Flemming Matzens datter, Betina Bank, til BT.

Læger advarer om it-kaos

Sagen kommer efter, at en række læger i flere medier har kritiseret det nye it-system - Sundhedsplatformen - for at skabe kaos på afdelingerne på Herlev og Gentofte Hospital, hvor det har været i brug siden maj.

Systemet, der skal rulles ud på alle hospitaler i hovedstaden og Region Sjælland, skulle give ansatte, patienter og pårørende bedre overblik og højere sikkerhed.

Men flere læger advarer om, at vigtig patientinformation går tabt i systemet. Blandt andet har hospitalets ansatte ikke kunnet se patienters henvisninger til afgørende scanninger og undersøgelser.

Det får Flemming Matzens datter til at frygte, at it-problemerne har kostet hendes far livet.

- Hvis det er på grund af it-problemer, at det ikke har været muligt for dem at læse, hvad der står, så skulle de jo have gjort noget for at finde ud af det, siger Betina Bank til BT.

Hospitalsledelse afviser

Ledelsen på Herlev og Gentofte Hospital ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men har tidligere afvist, at det nye it-system skulle true patientsikkerheden.

- Det er altid forbundet med sorg, når vi oplever, at et nærtstående menneske dør. Og helt naturligt opstår der tvivl om, hvorvidt noget skulle være gjort anderledes, siger vicedirektør Steen Werner Hansen til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.