Bestikkelse og embedsmisbrug: Her kom kommunens folk galt afsted

Så galt kan det gå: Flere gange er offentligt ansatte kommet under mistanke - nogle er sågar blevet dømt - for korruptionslignende forhold.
I 1981 blev den socialdemokratiske borgmester i Aalborg Marius Andersen idømt ubetinget fængsel for bestikkelse.
I 1981 blev den socialdemokratiske borgmester i Aalborg Marius Andersen idømt ubetinget fængsel for bestikkelse. Foto: Palle Hedemann, Scanpix/Arkiv

I dag kom det frem, at tre medarbejdere fra Helsingør er under mistanke i en sag om muligt bedrageri. De tre medarbejdere skulle angiveligt systematisk have godkendt overfakturerede regninger fra to virksomheder.

Men det er ikke første gang, at offentligt ansatte er under beskydning for at bruge skattekronerne til egen vinding.

I sommer afslørede BT, at en afdelingschef i Rigspolitiet havde hyret to venner - en tidligere samarbejdspartner og kollega – til konsulenthonorarer i Rigspolitiet for 20 millioner kroner på tre år.

Rigspolitiet kom i september frem til, at reglerne vedrørende udbud samt øvrige forvaltningsmæssige krav til dokumentation i en række tilfælde ikke var overholdt i tilfredsstillende omfang

På tirsdag i næste er de første tre straffesager planlagt til at køre i Retten i Glostrup i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea.

I alt seks offentligt ansatte har efter anklagemyndighedens opfattelse samlet set har fået foræret it-udstyr af Atea A/S til en værdi af knap 107.000 kr. Formålet var at de seks skulle indgå kontakter med Atea på vegne af det offentlige.

Blandt andre kendte sager er der netop afdøde tidligere Venstre-borgmester Peter Brixtofte, der fik to gange to års ubetinget fængsel for mandatsvig og embedsmisbrug i den såkaldte Farum-sag.

Tilbage i 1981 blev den daværende socialdemokratiske Aalborg-borgmester Marius Andersen tvunget til at gå af for at have modtaget bestikkelse fra en storentreprenør i form af et nyt badeværelse. Han fik senere seks måneders fængsel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.