Beskyldninger mod Falck: Truede ambulancefolk til at holde sig fra konkurrent

Mens Konkurrencestyrelsen undersøger, om Falck ulovligt spændte ben for et milliardudbud af ambulancedriften i Region Syddanmark, dukker nye beskyldninger op mod den danske redningskoncern.
Foto: Scanpix

Finans har fået aktindsigt i en e-mail til Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark. E-mailen er fra oktober 2015 - kort tid efter, at Falcks konkurrent, hollandske Bios, under kaotiske omstændigheder og trods en massiv mangel på ambulancereddere overtog ambulancedriften fra Falck.

I e-mailen fortæller en redder om, hvordan han angiveligt fik at vide, at han "var skyld i", at Bios kom i gang, da han meddelte, at han havde fået job i Bios, og at han aldrig ville blive ansat i Falck igen.

Ifølge redderen havde en kollega i samme situation som ham selv "fået så meget skældud af chefen, efterfulgt af et tilbud om en bedre stilling, at han ikke turde andet end at sige ja tak", mens en tredje var blevet "råbt ad og truet af chefen".

Finans er bekendt med redderens identitet, men har valgt at efterkomme hans ønske om at sløre den, da han frygter for sin fremtid i branchen, der er totalt domineret af Falck.
Stephanie Lose siger til Finans, at hun fik mange henvendelser fra "begge lejre" under det ophedede forløb.

"Denne e-mail hører klart til i den kategori, der indeholdt nogle af de mest alvorlige beskrivelser, men den var ikke enestående," siger Stephanie Lose.

Falck vil ikke kommentere sagen, så længe den undersøges af Konkurrencestyrelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.