Besejret Clinton opfordrer tilhængere til at kæmpe videre

En skuffet Hillary Clinton erkender, at det har været svært at acceptere valgnederlaget til Donald Trump.
Demokraten Hillary Clinton gik onsdag aften på talerstolen i forbindelse med et arrangement for fonden Children's Defense Fund. Her opfordrede hun deltagerne til at kæmpe videre for deres værdier.
Demokraten Hillary Clinton gik onsdag aften på talerstolen i forbindelse med et arrangement for fonden Children's Defense Fund. Her opfordrede hun deltagerne til at kæmpe videre for deres værdier. Foto: Joshua Roberts/Reuters

En tydeligt skuffet Hillary Clinton kommenterede onsdag aften sidste uges valgnederlag til republikaneren Donald Trump.

Det skete i forbindelse med et arrangement for fonden Children's Defense Fund i Washington, hvor hun opfordrede deltagerne til at kæmpe videre for deres værdier.

- Splittelsen, der blev blotlagt under dette valg, er stor, men lyt til mig, når jeg siger dette: USA er det værd, vores børn er det værd, siger Hillary Clinton ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fra talerstolen fortæller den tidligere førstedame, at det har været svært at acceptere nederlaget til Donald Trump.

- Der har været perioder i den seneste uge, hvor jeg har haft lyst til at krybe sammen med en god bog eller vores hunde og aldrig forlade huset igen, siger Hillary Clinton.

Hun har været tilknyttet Children's Defense Fund, siden hun var en ung jurastuderende.

Den tidligere udenrigsminister fik over en million flere stemmer ved valget, men tabte på grund af det amerikanske valgmandssystem.

I stedet bliver det republikaneren Donald Trump, der flytter ind i Det Hvide Hus til januar.

- Jeg ved, at mange af jer er dybt skuffede over resultatet. Det er jeg også. Mere end jeg nogensinde kan udtrykke med ord, siger Hillary Clinton.

- Men som jeg sagde i sidste uge: Vores kampagne handlede aldrig om én person eller ét valg. Den handlede om det land, vi elsker, og at bygge et Amerika, der er håbefuldt, inkluderende og storhjertet.

Selv om Hillary Clinton stadig er skuffet over valgnederlaget til Donald Trump, er hun stadig fortrøstningsfuld for USA's fremtid.

- Jeg er så sikker på, at USA stadig er det bedste land i verden. Det er stadig stedet, hvor alle kan overvinde alle odds, siger Hillary Clinton.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.